Парадоксално, но Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа!

Първан Симеонов: Надявам се, че няма да се предадем за Македония
26 фев 2021 21:37, Елка Василева
821
 Парадоксално, но Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа!
Снимка: архив, БГНЕС

Парадоксално погледнато Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ политологът и изпълнителен директор на социологическа агенция „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов.

„Това е най-интересното, че един човек, който не знае други езици, освен български, успя да се превърне в международен деец – малък, балансиращ, но може би това е единственото възможно на Балканите. Ние сме на ъгъла между Турция и Русия, две страни, от които напоследък Западният свят все повече се плаши, освен това сме и на прословутите Балкани и какво друго можеш да правиш, освен да балансираш и шикалкавиш, ако си в ситуацията на България“, коментира Симеонов.

Още по темата

По думите му Борисов е успял да запази отношения с американците и да прокара на практика руски газ за Сърбия, едновременно.

„На всичкото отгоре, благодарение най-вече на Красимир Каракачанов, се опъна на американците и на германците и запъна крак за Северна Македония. Това са много важни неща“, коментира Симеонов.

„Парадоксално погледнато Борисов вече е един от най-опитните лидери на Европа. Той има най-дълъг стаж. Оказа се, че в един момент той успя да вади кестени от огъня тук на Балканите. Не е шега работа да имаш някакви нормализирани отношения с Реджеп Тайип Ердоган, както и едновременно да си говориш с Брюксел и с Владимир Путин. Тук, където сме ние, на този кръстопът, нямаме друг избор. Ще спечели този, който го прави добре“, допълни той и уточни, че вероятно може и много по-визионерски и проактивно, защото Борисов е реактивен.

„Във всеки случай успя да постигне някакви цели, което е важно. Искрено се надявам, че България няма да се предаде по темата за Северна Македония. Тази рана между двете страни някак си няма да се излекува, ако не поставим пръст в нея. Надявам се на катарзис. Най-глупавото след изборите би било изведнъж България да ревизира позицията за Северна Македония. Напротив, страната ни трябва да е последователна и тази позиция ще работи, тя вече работи“, коментира още политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


821
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
683
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дано това му свърши работа там на където се е запътил, защото аз лично Бибо-бАНКЯТА го виждам как следващите 150 години дърпа бибите на разни космати затворници
682
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган ще ги оправи, но ви съветеам: не ходете при доц. Зафер Оркун Токташ - арогантен некадърник гледащ само печалбата
681
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
премиере тиси знаеш работата продължавай 😉
680
2
 
3
 
! Отговори
Корупция ли...? преди 3 години
А документи, свидетели, доказателства ...?За 12 години не показахте поне 1 документ!А при БСП 2 пъти спираха еврофондовете от ЕС заради корупция.Сега не ги спират, нали ?!
679
4
 
6
 
! Отговори
Ще помним преди 3 години
Бойко - с победите и растежа на България.Нинова ... абе коя е била таа ...?
678
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11 пъти ви дъни Бойко на избори!11 пъти!Дали не е опитен, а ?Дали не го предпочита народа пред кремълските продажжници ?
677
4
 
2
 
! Отговори
Свобода на печата преди 3 години
Според Тепортери без граници 111. България...147. Русия
676
3
 
4
 
! Отговори
До 721 преди 3 години
Изброй тези африкански страни, руски *** ;)
675
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовКомунизма превърна подкупа в национален спорт. Подкупи е имало по целия свят и всички времена, но само при комунизма И ДА ИСКАШ НЯМА ДРУГ НАЧИН да получиш ПОВЕЧЕТО неща. Фрази катто "мой човек", "ще те оправим", "един познат", "там" и пр. бяха кодифициран език за институционална и индивидуална корупция и ЗА НАЙ-МАЛКОТО НЕЩО. Това го нарави ТОЧНО КОМУНИЗМА, разбра ли, синче на ТКЗСар?П.П. Марш да получиш нови инструкции от червения ти господар.
674
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 721Пич, я кажи кой от последните години е по-голям лидер в политиката от Боко в България?
673
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пичове, думата "лидер" има съвсем друго значение. Да бъдеш министър-преЦЦЦедател на най-изпадналата държава в Европа, че даже и повечето африкански ни изпреварват, не означава лидерство.
672
2
 
11
 
! Отговори
Просто и ясно преди 3 години
До ПростоНе знам каква ти е средата, но при мен на всичките твои въпроси от моята среда ще отговорят с"добре съм, оправям се". Днес, при сегашните условия всеки трудолюбив, умен, напорисг, пробивен и положителен непременно се оправя. Другото е да лъжеш себе си и останалите, че друг е виновен. Проблемът е в мързела, а и "до обед мразим себе си, а след обяд останалите". Толкова е просто!
671
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да лежите и да чакате някой да оправи държавата, тая няма да стане...Имало корупция - ами защо давате подкупи ?А корупцията у нас се роди при комунизма - заради лисата на основни стоки и услуги.
670
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма у нас партия или политик, които да са постигнали толкова много за България, както го направиха Борисов и ГЕРБ.МВФ СБ ЕС, рейтингови агенции - всички отчитат напредък на България.
669
6
 
13
 
! Отговори
Тролове преди 3 години
Всички хранят баце ама истината е ,че няма по читава партия от герб в момента ..
668
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов е премиерът на България!! Московските *** да страдат и да ходят да плачат в полите на Корни Нинова
667
5
 
13
 
! Отговори
Егатипауъра преди 3 години
Борисов ----президент
666
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ако"Айде, че има мачове"Интелигентните хора не се занимават с "мачове". Мерси, че без да искаш показа и около какво се върти ежедневието ти. Напоследък интелигентните хора взеха и телевизорите да изхвърлят, толкова са безмислени тия занимания, но *** си гледа "мачовете" и ми говори за развитие. Жалка история.
665
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДоСамо дето аз казах, че тролиш, защото драскаш някакви работи и след това се изпаряваш. Няма дискусия. Пробваш се да ти мине номера с триковете за неутралност, но не става.Я дай да си поговорим за опорките, които изплю тук и които съм чел сигурно хиляда пъти (и то само защото нямам време да кисна тук като някои други по цял ден, че трябва и да работя, представи си)
664
2
 
3
 
! Отговори
Ако преди 3 години
Ако това тук в интернет е реалността, много се лъжеш. Реалността е навън,това тук е простотия и губене на време. Айде че има мачове.