Защо в Мъглиж мнозина гласуваха с оранжеви маски?

Полицията проверява дали това е част от измамна схема
1 мар 2021 11:54, Петя Славова
26
Защо в Мъглиж мнозина гласуваха с оранжеви маски?
Снимка: БГНЕС

На фона на приближаващия парламентарен вот, се заговори за нов вид изборна измама в условията на пандемия. Такива съмнения има в Мъглиж, където бяха проведени извънредни избори за кмет.

Там се разследва случай за масово гласуване на хора с оранжеви маски, които след това ги предават в конкретна чанта извън избирателната секция. Част от тях бяха заснети.

Възможно ли е това да е схема за купен вот, както и за изцяло нов вид изборна измама чрез задължителните в пандемията маски, проверява полицията. Сигнал там вече има. През деня ще продължат разпитите на хора, които са използвали маските и тези, които са ги събирали. От прокуратурата официално ще се запознаят със самия сигнал като срокът, в който трябва да се произнесат е до 48 часа.

Вероятната версия е, че има плащане при доказано гласуване. Самите кандидат-кметове отричат да са участвали в подобна схема.

"В ОИК-Мъглиж не е постъпвал сигнал или жаба по отношение на цветните маски. Можем да кажем, че Община Мъглиж има избран кмет и това е д-р Душо Иванов Гавазов с резултат 58.99% от гласувалите", обясни пред Нова тв председателят на ОИК Зорница Светославова. Той е издигнат от ГЕРБ и това е при 50% избирателна активност. След това са кандидатите на "Изправи се БГ" и БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Мъглижизборикмет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте с оранжевата маска.
20
2
 
1
 
! Отговори
някой преди 3 години
АЗ ПЪК ИСКАМ ЧЕРВЕНА С РОЗИЧКА. ЩЕ СИ ПОРЪЧАМ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ДА ВИДИМ МАЙЧЕТО ТОГАВА КО ЩЕ КАЖЕ...... ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ СА ПСИХИАТЪР. ДА ХОДЯТ НА НАРЕЧЕН ДА СИ ТОПЯТ Д....... И ДА СИ УСПОКОЯВАТ СТРАСТИТЕ!
19
2
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахахааааааа, дрогарииииии пак голям напън, малка пръдня :)))))))))))))))))))))))))))))И как по-точно ще се разбере за кой съм гласувал в стаичката, по цвета на маската с която съм :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Пълен резил другариииии.... резил :)))))))))))))))На 04.04.2021г. Боко ще ви такова яко, с разлика :))))))))))))))))))))))))))))))
18
5
 
15
 
! Отговори
ЧЕРВЕНО ПОЗОРИЩЕ преди 3 години
И СНОЩИ И ДНЕС /И СЕГА 14 ЧАСА ПО НОВА/ ГЛЕДАХ ВНИМАТЕЛНО НОВИНИТЕ С ОРАНЖЕВАТА ТОРБА ПОСТАВЕНА НА НАЙ ВИДНОТО МЯСТО, НА ЕДНА КРАЧКА ОТ ПЪТЕКА ПОСТЛАНА С НАЧУПЕНИ КАМЪНИ/, ВРЪЩАХ КАРТИНАТА И СЕ ОПИТАХ ДА СИ ОТГОВОРЯ ЗАЩО ОРАНЖЕВАТА ТОРБА Е НА ТОЛКОВА ВИДНО МЯСТО, СЛЕД КАТО НАОКОЛО ИМА ХРАСТИ- А ДА ПОЗОРИЩЕТО БСП И МАЯ СА СПРЕТНАЛИ МИКРОАФЕРА В СТИЛ КОСТИНБРОД И ДОКАТО ХОРАТА ПОСТАВЯТ ОРАНЖЕВИТЕ МАСКИ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ СНИМАНИ- АМАН ОТ ЧЕРВЕНОТО РЕЗИЛИЩЕ И МУТРИТЕ МУ!
17
11
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-17 също както на тиквата,бсп и дпс ,му пречат,че почна да ни плаши,ако дойдат на власт,щели да спрат фондовете,но тиквата не знае,че жлъчката ни е спукана,и от нищо не се страхуваме,на 04.04.2021 г.ще го пратим при цецка-цъфналата герберка,и при манекенката фидосова,от Северозапада.
16
0
 
3
 
! Отговори
orange county преди 3 години
Оранжево небето, оранжево морето,оранжева тревата, оранжев и градът.С оранжевите майки, оранжеви дечица,оранжеви китари, оранжево звънят.
15
19
 
17
 
! Отговори
Нострадамус преди 3 години
Маските са жълти като паветата на "протестите"! Само след 33 дни вярващите в "социалологическите" проучвания ще усетят резултата от провокирания от вдигнатия юмрук вот на отхвърляне на комунистическите химери! БСП ще бъдат заврени в задния ъгъл на парламента! А партизанския командир Радев след 6 месеца ще е на бунището, заедно с антуража си.
14
8
 
19
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ОРАНЖЕВАТА МАЯ ,ОРАНЖЕВИТЕ БРАТЯ ГАЛЕВИ- СА РАЗВЪРЗАЛИ КЕСИЯТА !!!!!!!!!!!!!!!
13
2
 
13
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Аз също не мога да вдяна връзката между цвета на маската и гласуването. Дават ми оранжева маска да отида да гласувам с нея и какво? Да не би в маската да има вградена камера да записва как съм гласувал?Не казвам, че няма измама, просто не разбирам схемата?
12
7
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Голям бой отнесоха другарете :) И по-зле ще им става
11
2
 
16
 
! Отговори
ПЕЧАТНИЦАТА преди 3 години
в Костинброд е минала на производство на маски
10
7
 
15
 
! Отговори
ГЕРБАДЖИИТЕ преди 3 години
ако не могат да спечелят по честен начин кога ги е спирал закона
9
9
 
10
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БСП НЕ СА ИМАЛИ 4ЕРВЕНИ МАСКИ ЗА ТОВА ОРАНЖЕВИ - ЗАЩО НЕ СА БИЛИ СИНИ !!!!!!!!
8
4
 
12
 
! Отговори
Алеко преди 3 години
Много символично име е това Душо Гавазов... честито да им е на тези дето са си го избрали...
7
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако броят на маските не отговаря на броя на гласувалите за ГЕРБ, никой няма да получи пари.
6
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на парламентарните избори ще има подобна система за контрол кой как гласува, всеки не гласувал за герб ще има проблеми. оранжев цвят е избран не защото герб са оранжеви а за да се избегнат грешки (много хора имат сини маски) - оранжевото гарантира човека. сега герб ще им платят по 1000лв на човек а ако желаят ще им бъде осигурена скъпа ваксина пфайзер
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Па и аз мога да си надена оранжев намордник и да чакам да ми платят, а междувременно да си гласувам за който си искам в тъмната стаичка."Такива сложни мисловни връзки са непосилни за индианците на Вожда
4
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите започнаха с измамите
3
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъглиж беше пръв.Нов начин за купуване и продаване на гласове е престъпление.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па и аз мога да си надена оранжев намордник и да чакам да ми платят, а междувременно да си гласувам за който си искам в тъмната стаичка.