България и Унгария обсъдиха създаването на "бързи зелени коридори"

Те ще важат за ваксинирани и преболедували COVID-19
Обновена: 3 мар 2021 10:40 | 3 мар 2021 10:15, Ния Христова
12
България и Унгария обсъдиха създаването на "бързи зелени коридори"
Снимка: БГНЕС

Създаването на "бързи зелени коридори" за ваксинирани и хора, които вече са преболедували COVID-19 обсъдиха на среща вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и Миклош Шолтес - държавен секретар в Министерския съвет на Унгария, съобщи БНР. 

От Министерство на туризма уточняват, че по време на съвещанието Николова е изразила благодарност за положителното отношение и подкрепата за българската общност в Унгария - за запазване на езика, националната идентичност и историческата памет.
Още по темата
 
По данни от Единната система за туристическа информация ЕСТИ за периода януари - октомври миналата година 21 хиляди унгарски туристи са преминали през граничните ни пунктове. Според статистиката за този период близо 2500 унгарци са пренощували в местата за настаняване в община Несебър, над 1500 - в Столична община, а повече от 1100 в община Варна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехо...кви коридори ,Унгария имат ваксини с България няма )
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И колко време ще им е срока на годност на тия "зелени паспорти"?Щото вече говорят че 2 дози ваксина са недостатъчни, трябва и трета, четвърта...И така ако на два-три месеца няма боц, няма и пътуване зад граница!Схванахте ли картинката, ваксърчета?
10
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Ами ако съм преболедувал COVID19 без да го знам?Щото нали така - много хора пипват вируса и нищо им няма?Значи е напълно възможно нали?Ако представя положителен тест за антитела ще ми признаят ли че съм преболедувал?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано са говорили по телефона, Орбан не обича джен.дъри..
8
0
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Отзовете консул Атанас Димов от Едирне. Той вреди на държавата и народа. Нагушка се, наяде се за една година.Този неадекватен ,с обратна резба субект не може да представлява България. Отзовете Атанас Димов,изпратете свестен човек,либерилизирайте визовия режим с Турция.Въведете многократни визи за платежеспособни турски граждани.Недейте да целите печалби от пари за визи.Нека печелят хотелите,ресторантите на България. Европееца ще дойде веднъж със самолета,съседа ти ще идва винаги с кола или кола
7
0
 
12
 
! Отговори
Додо преди 3 години
100% дискриминация. Всеки трябва да заведе дело срещу потъпканите си права на европейски гражданин директно в съда в Хага! Опа, пардон, забравих, че европейските граждани нямат права, освен ако ке са от някое цветнокожо малцинство от Третия Свят, или поне румънски или Български циLaни.
6
0
 
2
 
! Отговори
Powpow преди 3 години
Представям си как са се разбрали с нейния "перфектен" английски....
5
3
 
3
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
Госпожо министър, а кога Турция и турците в България ще ви благодарят за "запазване на езика, националната единтичност и историческата памет"?До кога ще продължат домогванията и старанията за "мека асимилация"?Плачете за туристи,хойкате по света да търсите туристи,но не давате визи на нашите роднини,близки и познати в Турция за да идват в България.*** народ, пропаднала държава,Истанбул е в пъти по-голям от много европейски държави, които ще идват със самолет за 10-15 дена в Б-я.После?***.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо бяха коридори, после станаха зелени, а сега вече и бързи... да се смееш ли, да плачеш ли? Почват да догонват соца по абсурди :)))
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бързи зелени коридори" означава коридори, които хората нямат време да ги направят кафяви.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво е туй същество с неизяснен пол ?
1
0
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Има ли един излекуван от ваксина? Да не се раЗболява повече, да не се притеснява, да живее 100 години, без ваксината да му е причинила някакви пагогени в клетките? Голяма пропаганда. И гледам доста народ действа, не мисли.