НОЩ ще предложи нови ограничения за районите с висока заболеваемост от COVID-19

70% от пробите в страната са от британския вариант
8 мар 2021 19:50, Нели Христова
122
НОЩ ще предложи нови ограничения за районите с висока заболеваемост от COVID-19
Снимка: БГНЕС

В 8 области заболеваемостта е над 300 на 100 000  души. Това обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов след срещата му със здравните власти и шефовете на РЗИ-тата. Поради тази причина са предложени нови ограничения, които ще бъдат обсъдени.

Сред предложените мерки са въвеждането на по- ранен вечерен час за нощните заведения, носенето на маски на открито, преминаване на учениците в дистанционна форма на обучение, ограничаване на достъпа до моловете и фитнесите, налагане на карантина за влизане на чужди граждани в страната. Въпрос на дни e да се вземе решение

"Всичко е под контрол. От нас зависи да продължаваме да държим пандемията под контрол. Това е основната ни цел. Тези мерки ще бъдат предложени на Националния оперативен щаб за ново разглеждане с оглед на хода, който трябва да предприемем. Дали да бъде национален или локален", подчерта здравният министър.

Проф. Ангелов увери, че изборите ще се проведат в безопасна среда и с всички необходими мерки. Той помоли ситуацията да не се използва за политически цели и заяви, че според него това би било безотговорно държавническо поведение.

"70% от пробите на национално ниво са от британския вариант. Точно за местата с наличието на този щам се обсъжда и затягането на мерките", обясни още Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОЩ щял да предложи нови ограничения?! Предлагам Борисов да качи НОЩ на джипката и да бягат където им видят очите!
105
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 3 години
Затворете въздушното пространство на България и след месец ще има много малко случаи на заразени. Ръсят от самолетите, вижда се дори нощем, защото станаха толкова нагли, че ръсят зарази и отрови при ясни лунни нощи.
104
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 97Ми как ще пуснете 15-годишни в чалготеки? Аз ли криво разбирам възпитанието? Истината е, че тези деца не се спират, не ги интересува дали има вирус или не. И това не идва от училището, идва от възпитанието. Липсвали им социални контакти, пълен смях. Е, сега като ги имат и не можем да ги отлепим пак от телефоните. В училищата учениците, които носят маски са под 20%. Стига с тези глупости.
103
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ тотално се провалиха с коронакризата. Бизнеса затворен-помощи за повечето още няма. Заболелите много, смъртните случаи в челната тройка на Европа. Ваксини няма, записани чакащи за ваксинация десетки хиляди. Държавите, които затвориха бизнеса имат малко смъртни случаи и много ваксинирани, тези които нямаха ограничения пък икономически оцеляха, но дадоха много жертви. Ние обрахме най-лошото от двете групи.Щото не се управлява с твърда ръка и ясни правила, а с мънкане и хаотични решения.
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, сети ли се някой да честити днешния празник на мис Ботокс?
101
8
 
29
 
! Отговори
мале леле преди 3 години
До Анонимен 107Така е. Имам колеги от Австрия, Словакия и всички са категотрични - мерките вече не се използват за медицински цели.... Така е в цял цвят - хората вече нямат право на свободно изразяване и протест (което е гарантирано по конституция в цял свят(...
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"100 е абсолютно прав! Има болести при който и при 1 човек на 10 000 се прави затваряне!" ,,,,,,,,,,Моля, посочи поне 1 (една) болест, при която при 1 (един) положителен тест на 10 000 се прави затваряне. Да не говорим, че ковид дори не е болест, ама карай да върви...
99
2
 
14
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
в джипката ковид нямасамо сакото с пачки
98
2
 
18
 
! Отговори
Отличници преди 3 години
Тези от НОЩ и Ангелова са отличниците на Европа за справяне със вируса.Могат да споделят със колегите си, как правилно да се борят със вируса. Явно в Германия и почти цяла Европа не разбират и не се справят. Нашите "отличници" посъветвани от шофъора на ДЖИПКАТА ОСЪЗНАХА на открито е ОПАСНО и маските са задължителни, на закрито вируса се активира след 23.00 затова е препоръчително хората да са без маски :)
97
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Епидемия при различните болести , се обявява при различни стойности на заболелитеНима очакваш ,че ако имаме Ебола , чума , едра шарка , ще се обявява епидемия при 200 на 10 000"=====Е да де, ама ние НЯМАМЕ нито Ебола, нито чума ?!, нито едра шарка. Освен в главите на ковид-зомбираните, естествено.Нямаме нещо дори и бегло наподобяващо на ебола, чума или едра шарка. Просто един от коронавирусите, малко и много по-агресивен и вирулентен, който се използва за цели, далеч от здравните.
96
0
 
15
 
! Отговори
До 97 преди 3 години
По-малките училища в големите градове учат нон стоп присъствено вече втори месец, но там е голям проблем, че тези училища нямат физическа възможност да предоставят ОЕСР на желаещите. Най-дискриминиращата и необмислената заповед беше това!!
95
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо, ама в училищата карантинират цели класове, но не и учителите, преподавали в тях, поради липса на кадри и възможност някой да ги замести. За какви мерки ни плямпат тези? Цялата ви работа е ето такава измишльотина. Пълна бутафория.
94
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бла-бла-бла, тия нито мерки имат, нито топки имат, нито нещо направиха. Само си губят времето, ефирното време и на гражданите времето. Седянка в четвъртък. Закривай!
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На племенницата дето я боли гърлото тест правиха ли не вдички с такива симптоми са Коеид и е доказано една позната даже си пуска детето с температура на у-ще какво щеше да загуби ако не го беше пуснала нищо сега обаче ще се разпространи и това е резултатът от мерките на Нощ
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 е абсолютно прав!Има болести при който и при 1 човек на 10 000 се прави затваряне! Дано никога да не разбираме какво е да има такива болни в обществото!
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 96 Епидемия при различните болести , се обявява при различни стойности на заболелите Нима очакваш ,че ако имаме Ебола , чума , едра шарка , ще се обявява епидемия при 200 на 10 000
90
0
 
1
 
! Отговори
Еи преди 3 години
*** знаеш ли как се дои коза. Народа за коза ли го имаш.
89
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моето дете 4 месеца учи онлайн, от 3 дни е на училище! Така, че няма как да е заразило никой! Тези, които ходят от 2 месеца на училище са дребните от 1 до 4 клас! Ама като ги затворите тях и мама става безработна! Ей това е проблема! Да искате да затворят деца, които не са стъпвали на училище 4 месеца, а да стоят отворени чалга клубовете е меко казано нагло! Децата са по 25 в клас с маски вътре, с разделени междучасия! А в клуба така ли е? Колко са хората в 1 заведение, с маски ли са?
88
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
300 положителни PCR и антигенни ТЕСТА на 100 000 човека е 3 на 1000. До миналата година епидемия обявяваха при 200 БОЛНИ на 10 000 - т.е. 20 на 1000. Разликата е не просто в пъти, а в много пъти.Аршинън е не двоен, ами неизмеримо различен. Докога ще сме будали да си правят с нас гаргара, не знам...
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Divide et impera.