Борисов: Над милиард са изплатени по мерките за запазване на заетостта

300 000 работни места са запазени по мярката 60/40
128
Борисов: Над милиард са изплатени по мерките за запазване на заетостта
Снимка: МС

„Над милиард вече са изплатени по мерките за запазване на заетостта. До май месец сме гарантирали всички плащания, които даваме в условията на пандемия“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание, съобщиха от пресслужбата на МС.

Още по темата

„300 000 работни места са запазени по мярката 60/40 и до момента са изплатени над 1 милиард лева. Плащанията по нея продължават до 31 май“, информира министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. По мярката 80/20 са изплатени 153 милиона лева за запазване на близо 30 000 работници в трите сектора „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Транспорт“ и „Туризъм“. 54 милиона лева са изплатени на 50 000 служители работници и служители по мярката „Запази ме“ и по мярката 75/0. Министър Сачева заяви още, че над 50 000 са кандидатствалите семейства по мярката за подпомагане на семейства, чиито деца учат в онлайн режим като до момента са изплатени 44,5 милиона лева за 41 898 семейства. Продължава и мярката за отпускане на средства за детегледачки като до този момент 6592 семейства ползват детегледачка със средства от Министерство на труда и социалната политика.

161 213 безплатни винетки са осигурени за хората с увреждания, които са с 50 и с над 50% намалена трудоспособност. „Договорите, действащи за личните асистенти, които струват за цялата тази година 214 милиона лева, към момента са 36 181. Миналата година средствата са били 92 милиона лева“, уточни министър Сачева.

„Виждате тези, които толкова много говорят, за да защитават хората в неравностойно положение, колко пари е имало отпуснати за тях в предишни правителства“, подчерта министър-председателят.

Премиерът отбеляза, че средствата по програмата за лични асистенти на хората с увреждания са се увеличи двойно спрямо миналата година, а хората получили безплатни винетки са 161 213. „Така че много лесно може да се направи сравнението по начина, по който се грижим ние за тях и тези, които се опитват да кажат, че ги представляват“, посочи още министър-председателят. Бойко Борисов заяви, че следващото правителство ще решава дали и по какъв начин да бъдат продължени мерките за подпомагане на хората и бизнеса.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
На 5 април ще има мнооого голям рев от опозицията ...ще покажат няколко нагласени клипове и ще си покажат магариите на Орлов мост ! 100%
96
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕДИН МИЛИЯРД НА ФИРМИТЕправилно бизнеса движи държавата напред
95
3
 
2
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Вече съм на 100% убеден, че Бочко е на наркотици от сутрин до вечер!Фалират бизнеси, хората изнемогват от нищета, доклади на международни организации, ЕС и САЩ описват ситуацията в България като много тежка и пагубна, а баце си пее неговата песен колко добре сме били!
94
4
 
13
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
До 113 Защо говориш за БКП и БСП а не спомена нищо за др Борисов?-:(( Той за "демократ" ли го имаш? Бивша комунистическа мутра като пожарникар,па после като пазач на Тато и Мадритският крадеец Симеончо.Па после скачайки от пост на пост в държавата,защото страда от мания за величие?Др Борисов за тия които го помним.Си беше борче и мутра след прехода след 1989 г и нищо друго! Какъв "демократ" е днес че нщо не ми е ясно?
93
3
 
4
 
! Отговори
до 100 преди 3 години
След изборите-трябва лустрация и първи си заминават приватизаторите, които фалираха 3 пъти България след 1989г. Заминават си всички участвали във фалитите на над 30 банки, в изкуствената хиперинфлация (където за една нощ спестените пари на българите се превърнаха в пари за 1 телевизор), създали кредитните милионери и всички по реда си. Много закъсня България. 30 години по-рано трябваше да се премахнат пипалата на БКП-сега БСП. Те се хвалят във всяко студио, че са 130г. партия. Време за заравяне.
92
3
 
4
 
! Отговори
до 100 преди 3 години
Щяла да изчегърта ГЕРБ. Изчегъртай училищата, изчегъртай залите!
91
3
 
11
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Това с "чекмеджетата се оказа истина ! Интересно защо никой в тази "държава" под твое ръководство,не пожела или му беше ЗАБРАНЕНО да разследва?!Др Гешев който Ти лично си избра за глав прокурор под масата.Няма да си мръдне и пръста ако загубиш изборите на 4 ти!То той и за това беше "избран" под масата де! -:(( Жалко че малко българи го разбраха тогава!И аз протестирах срещу избора на Гешев и бях там! НЕ СЪМ ОСЪЖДАН ОТ НИКОГО! Най малко пък от Гевев!-:)) Този човек е срам за СИСТЕМАТА ПРАВОСЪДНА!
90
1
 
16
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Другарю Борисов.Помня времето когато ни разправяше,колко пари евра от ЕС ще дойдат в България.И хора разбиращи че теб само парите те интересуват.Разбирахме че си завладян от паричният ресурс! И продължаваш и до днес да говориш само за "пари"!-:) Ей човек! Бивши комунисте! Вече тровиш и въздуха на българина,изобщо с присъствието си! Младите не го разбират и усещат! НО НИЕ ГО ЗНАЕМ И УСЕЩАМ! Бе съм фен на Слави.Но ще гласувам за него,защото знам,че само той може да те прати при гусин Костов!
89
1
 
16
 
! Отговори
ХЕХЕХЕ преди 3 години
По мерките 80-20 на ГЕРБ, 80% са отишли в техни фирми, 20% в народа.Мерси ва Лойко :D ти си спасителя ни! ПХАХАХАХА4.01
88
1
 
9
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Най-вероятно е вярно, че са изплатени, но въпроса е на кого? Значи дадоха се пари на социално слабите, дадоха се пари на пенсионерите, дадоха се пари и на уж творците дето 60% никой не ги познава или са чалгари.но не и на работещи малки и/или средни бизнеси. Не се дадоха на родителите с по-големи доходи, нищо че и те гледат децата си вкъщи. Сега пак една кафява прослойка взеха пари, но не и работещите с висше образование. Това просто омръзна. Малкото средна класа се чуди за какво плаща данъци
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бойко *** с това ще остане в историята. и пълен позор за кунчев мутафчийски и другите които си плюха на дипломите и професиите заради една проста неграмотна мутра, а това коства хиляди животи. позор
86
3
 
15
 
! Отговори
след изборите преди 3 години
и изчегъртването на тази Мафия от властта трябва да се ревизира подробно и този разход от 1 милиард>колко реално са преведени,на кого,как и защо.
85
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много искам да гласувам за герп,но хич не ми се ще.
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ти когато ходиш на СПА, ли остановяваш че управлението и стандарта на живот нети харесва? А? М комунистическа. Не те ли беше срам да го кажеш."Всеки ден си мисля, че съм виждал дъното на гербавата неграмотност и все се оказва, че съм сгрешил...
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната порция лъжи на алчната еднокнижна буца лой!Остават ви няколко дена!След това лустрация и съд!
82
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОЩе гласувам за ГЕРБ!
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе като направиме ревизията ще се разбере къде са отишли милиардите. Ама ти нема а се плашиш. Нали имаш некой милион у чекмеджето ше си платиш и ше отървеш затвора. Както казват старите ора. Откъде дошли милионите там отишли. Ше се върнеш там откъде си тръгнал. От поляната с топката и филията мас. Колелото се върти и стига там от където е тръгнало.
80
1
 
2
 
! Отговори
Осман ага преди 3 години
До 93 Преклонена главица сабя не я сече не забравяй
79
13
 
2
 
! Отговори
ДО 90 ЕМО преди 3 години
СЪРБИЯ Е ИЗОСТАНАЛА ДЪРЖАВА В СРАВНЕНИЕ С НАС.... НО ЕДВА ЛИ ТРЯБВА ДА ТЕ УЧА НА ИКОНОМИКА...... В ЧАКАЛНЯТА ЗА ЕВРО НЕ ПРИЕМАТ СЛАБИ ДЪРЖАВИ...... А РУМЪНИЯ И СЪРБИЯ МОГАТ ДА СИ МЕЧТАЯТ ЗА ЧАКАЛНЯТА.....СЪРБИЯ СКОРО НЯМА ДА ВИДИ ЕС....УЧЕТЕ ПОВЕЧКО МЛАДЕЖИ.
78
3
 
7
 
! Отговори
Сезгин бей преди 3 години
Казвам го с цялото си възпитание!ДПС управлява България през последните 30г. без изключени е и най малко още 100г. ще управлява!Точно както Великобритания е монархия на много държави ,но времената се менят така и с османлъ емперотур продължава да действа ,но по друг начин и знайте ДПС ,винаги ще го има много преди герб и много след него!!!