Експерт: Дори и да не иска, БСП ще вдигне ръце за кабинет на Слави

Захари Захариев: Второстепенен въпрос е дали Нинова ще подаде оставка
Обновена: 8 апр 2021 22:51 | 8 апр 2021 22:47, Красимир Ангелов
70

Сътресенията в БСП и ниските резултатите след парламентарния вот доведоха до редица въпроси за бъдещето на столетницата. С някои отговори в студиото на Денят ON AIR бe политическият анализатор проф. Захари Захариев.

Според него е второстепенен въпрос дали Корнелия Нинова ще подаде оставка.

Още по темата
"Всичко онова, което се развива от нейна страна, е като сценарий - тя търси закачки, уловки, с които би могло този въпрос да отпадне, да го избегне. Това е една мантра. Тя разчиства всички онези, които имаха друг глас, различен от този на партията, но тя не разбра една проста истина - ти можеш да махнеш някои хора от Националния съвет, но това са емблематични личности, чийто глас звучи и през медиите. Хора, които имат пряка комуникация с основни партийни структури, които формират гражданското мнение, и не само в БСП", заяви анализаторът.

И допълни още, че искането на оставката от страна на Янаки Стоилов и Крум Зарков е закъсняло.

"Когато трябваше, не чухме нито един глас, опит за пренареждане на пасианса в бъдещето ръководство на БСП. Те си дават сметка, че тази драма не може да продължава, защото изходите са два: единият е летален за БСП, катастрофален за политическата стабилността на българската държава. Вторият - действително БСП иска Корнелия или не, те вървят към свикване на конгрес с промени в ръководството", обясни проф. Захариев.

Според него политическото бъдеще на Нинова измества центъра на внимание към последствията от проблема, а именно загубата на идентичност на идейно-политическата същност на БСП по отношение на потребностите на българското общество.

Играта на г-жа Нинова, според професора е  - "дайте отново да се опитаме да се закачим за онези, които бяха припознати като рушители на статуквото, имам предвид протестърите, и да им предлагаме разни форми, да се закачим за тях, защото са срещу ГЕРБ - това са безсмислици", каза още той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

И прогнозира, че всъщност - дори и да не искат, БСП ще вдигнат ръце за един кабинет, който е предложен от Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
чалга, мутри с танцорки мегаданс и премиер с ферари.. ще е интересно времето напред
51
0
 
3
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
нинова по-дсоро ще даде живота си, но оставка никога..
50
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Столетницата е време да се закрие и повече никога да не съществува.
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИНОВА Е УМНА , АКТИВНА , НО ПЛАШИ С АГРЕСИЯТА И КРАЙНОСТЕ СИ . НЕ ТЪРПИ ЧУЖДО МНЕНИЕ, НЕ ОБЕДИНЯВА , А ГОНИ ДАЖЕ И СВОИТЕ . ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ СТИЛА НА ОБЩУВАНЕТО
48
0
 
10
 
! Отговори
K.Коцев преди 3 години
Кабинет на Слави ?! Няма по-голямо уродство и по-голяма смехория от това през послед ните 30 години и то не само у нас! Жалко,че един *** се докопа до властта !
47
1
 
2
 
! Отговори
= преди 3 години
В руските медии от вчера върви информация от външното им министерство, че най - вероятния сценарий ще бъде програмно правителство с мандата на ИТН, подкрепено без много шум от ДПС и ГЕРБ, а Сл.Трифонов, Доган и ББ няма да бъдат нито в правителството, нито в парламента.Програмно правителство с хоризонт 2 години.
46
0
 
1
 
! Отговори
1989 преди 3 години
До ооох-ти освен да охкаш друго не можеш.Няма смисъл да те коментирам!
45
3
 
24
 
! Отговори
Да закриваме? преди 3 години
Какъв кабинет на Славуца? Кой себеуважаващ се експерт ще се навие да стане министър под опеката на дайреджията? Ако това стане, защо не закрием тази клета държава. Да идват хората на Ердоан.
44
32
 
9
 
! Отговори
ООООХ... преди 3 години
НЕМОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ВСЕ НИНОВА ВИ Е В УСТИТЕ ВСИЧКИ ЗАГУБИХА В ТЕЗИ ИЗБОРИ ЗАЩОТО РОМСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ БИЛА ПЪРВА ВИЕ СЛЕПИ ЛИ СТЕ ИЛИ СЕ ПРАВИТЕ НА ТАКИВА ЗАЩО НЕ ПИТАТЕ БОРИСОВ ЩЕ СИ ПОДАДЕ ЛИ ОСТАВКА КОЙТО СЪЩО ЗАГУБИ И АКО НЕ БЯХА КУПЕНИТЕ РОМИ ЩЕШЕ ДА Е ЧЕТВЪРТИ И АКО НЕ СПРЯ МАШИНИТЕ БСП ЩЕШЕ ДА Е МНОГО НАПРЕД ЗА НЕПРЕКЪСНАТОТО ПЛАШЕНЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ЗА ВИРУСА А КАКВО НАПРАВИХА ЧЛЕНОВЕ НА БСП ХОДИХА ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ГОВОРИХА ПРОТИВ НИНОВА ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ СТРАХУВАТ ОТ НИНОВА СИЛНА ЖЕНА
43
15
 
33
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
И колко ще изкара такъв кабинет на тези клоуни? Най-много до половин година ще им лъсне голия дирник и Боко се връща на бял кон. Запомнете го.
42
1
 
21
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
Стига с това фамилиарно Слави, все едно е дете от детската градина. Има си име, нали уж е сериозен политик - Станислав Трифонов. На мен пък ми е кеф да му викам Трифчо.
41
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kyxa лeйка, а не експерт е този. Никой от опонентите на Бойко няма смелост да стане премиер на правителство, което да работи в тези условия на епидемията и последствията от нея...
40
14
 
37
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
До 38. Айде стига с това банално пожарникар, та пожарникар. По твоята логика Трифчо е мартеничка. Само че " пожарникарят" има защитена докторска дисертация, бил е гл. секретар на МВР, два пъти кмет на столицата, три пъти премиер. Колко българи са постигнали това бе, оххлюв? А ти какво си постигнал в жалкия си невзрачен живот?
39
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СлаФчо няма потенциал и интелект да направи правителство, което да работи в условията на пандемия и световна криза...Затова сега мълчи и се чуди, как да се измъкне без да се изложи тотално...
38
12
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Браво Калеко!
37
2
 
14
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Калеко Алекохаха явно скоро си ваксиниран със Спутник...хуманист съм...ще ти помогна..само ми пиши,жалко...майката е свещенна по нашите земи!
36
2
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До не внимаватехаха бедни духом...няма начин...изпускате от уравнението плащащият сметката...Народа на България....Чиста и Свята Република!!! или ще запеем Стани Стани Юнак Балкански!Бог да пази България!!!
35
4
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименхомогенен електорат...си звучи като българите са матрял,и аргументи нямате,опитите да променяте ценности са безуспешни...7 милиона Българи обичаме Родината си,мечтаем да бъде осъществен завета на Апостола за Чиста и Свята Република...вкарвате хората в интриги...лъжи и манипулации обслужващи шепа предатели и крадци...Избори до дупка!!!Бог да пази България!Чиста и Свята Република!!!
34
3
 
9
 
! Отговори
не внимавате преди 3 години
Борисов каза,че ще даде гласове на Слави за гласуването. Слави ще каже ,че не ги иска , ама те ще осигурят кворума. И мандата почва. С ДПС не бива, БСП не стават, Триото стана дуо, Христо го играе много изискващ , а ГЕРБ публично са го направили , все едно няма тайни договорки, и ще вкарат свои точки от програмата които Слави ще съгласува . Единствено Борисов е за -въпросите на референдума. И ето стъпка по стъпка.....
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Хайде де ИТН няма хомогенен електорат!Я,*** на някой концерт на чалгапевица ,да видиш колко са хомогенни,даже хвърлят кючеци от радост колко са единни!