Зад Нинова застанаха над 200 шефове на местни структури на БСП

Те са против нейната оставката, подкрепят политиките
82
Зад Нинова застанаха над 200 шефове на местни структури на БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В събота и неделя, по инициатива на председателя на БСП Корнелия Нинова и Националния предизборен щаб, се проведоха разговори с над 200 общински и областни председатели на партията от цялата страна. Целта на срещите бе изслушване на мнението на структурите за необходимите действия оттук нататък, както във вътрешнопартиен план, така и по отношение поведението на парламентарната група при формиране на правителство, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Още по темата

На срещите бяха обсъдени причините за загубата на изборите и отговорността за тях. Всички позиции на над 200 организации са, че председателят на БСП не трябва да подава оставка и че подкрепят водената политика. Единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е внесло искане за оставка и то с уговорката, че това искане не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в лично качество, а не като партийна позиция, е поставил и председателят на БСП-Якоруда.

Общинските и областни председатели призовават говорителите, които изразяват лични мнения в медиите, да го правят на партийни форуми и да не вредят на партията в този ключов за нея и за държавата момент. Организациите не считат, че в момента трябва да се свиква Конгрес. Направен е критичен анализ за причините за загубата и грешките както на национално, така и на местно ниво.

Изразено е мнение по отношение поведението на парламентарната група - при предложение от „Има такъв народ“ на правителство, както и при евентуално получаване на трети мандат от БСП. Мнозинството партийни структури считат, че предсрочни избори сега няма да са полезни за страната и не биха дали възможност за трайно разграждане на модела на управление.

Корнелия Нинова ще запознае Националния съвет с позициите на структурите в страната. Тя се обърна към тях с думите: „Благодаря, че сме заедно, за да чуя вашето мнение и мнението на членовете, които представлявате преди да вземем важни решения по ключови за БСП и за България въпроси. Благодаря за труда ви по време на кампанията. Радвам се като виждам, че няма униние в партията. Претърпяхме загуба, ще поправим грешките и продължаваме. Знам, че сега предстоят анализи по места. Не допускайте напрежение и конфликти. Затворете противоречията. Следващите месеци са важни за нас и за България. В тази несигурна и непредсказуема обстановка, ние трябва да стоим стабилно, да решаваме разумно и хладнокръвно“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
НАСЕКАМАНДЖА МЕРУДИЯ преди 3 години
С 6 000 000те Милиона кво става че ги връщате ли няма ли а НИНОВА.
61
0
 
5
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
а, още по-добро място ще е четвърто и пето..
60
5
 
2
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
БСП е в много добра позиция. И не беше грешка че не се опита да "яхне" протестите. Трето място на БСП в момента е по-добро от първо или второ. Какво щеше да се получи ако БСП имаше гласовете на ГЕРБ? Цялата нова опозиция 'Има такъв народ", "Изправи се" и ДБ щяха да се обединят срещу БСП и те пак нямаше да направят правителство. А сега се обединяват срещу ГЕРБ и, щат-не щат, ще търсят подкрепа от БСП. По-добре от това засега здраве му кажи. Големият губещ е Бойко. С него никой не иска и да говори
59
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай Нинова,цялата герберска машина уик вътрешните врагобе,не желаещи промяна ,подкрепени услужливо от купени медии те плюят от сутрин довечер.Не се предавай,подкрепете Радев и не стойте нато не сложат някои,койтострана-това наистина беше грешка.Страхът от коронавируса също изигра роля.Броженията отвътре и от вън няма да спрат,докато не сложат човек ,обслужващ Герб.
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагла, по-нагла, най-нагла, ниновска наглост!
57
4
 
10
 
! Отговори
На всеки километър преди 3 години
Подкрепили я били... Няма такова нещо. Поискаха й оставката и да се насрочи нов конгрес със точка единствена Смяна на ръководството на партията. Бях на срещата и знам. Ако Корни остане още начело на БСП партията си заминава до края на 2021г. Това е истината.
56
1
 
11
 
! Отговори
По-добре късно... преди 3 години
Каквото стана с Техноимпекс, бе?Другарката го приватизира,обра финансовите активи, фалира го, разпарчетоса го и се изхлузи като мокър Юи. Май сега разиграва същата сценка и със столетницата!?Круела не случайно е бивш кадър на Драгалевския мавър - двамата имат един и същ тоталитарен нрав, която и партия оглавят,я разкостват и я закопават в земята!Едни пари обаче винаги остават скътани настрани!Да е жива и здрава дрогарката, тази партия без туй още 1990 г. трябваше да я забраним.Голям пропуск!
55
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лека полека, тая умряла партия си отива, което е добре за България.
54
5
 
16
 
! Отговори
Корни с Егото преди 3 години
БСП вървят към РАЗПАД :D А Корни е основната причина този РАЗПАД да се ускори още повече! :D И колкото повече се задържаш на поста си, само и само да не и пострада егото, че се е провалила многократно, дори като лидер на смешна партия като БСП, толкова по-стремглаво засилва другарите си към блатото :D Слаба партия + Изключително слаб ръководител = Тотален скорошен разпад! :D Най-после тази изродска партия - наследник на д*лнопробното и престъпно БКП ще отиде в миналото, където и е мястото!!!
53
3
 
16
 
! Отговори
a преди 3 години
Това е добра новина. Тамън по-бързо да умира комунистическата партия.
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез уж властта щяха да вземат ,а пак се изпокараха вътре.На следващите избори след 4 г може да не могат да минат и 4%.
51
3
 
11
 
! Отговори
Гнycн000! преди 3 години
Ами щом регионалните талиби подкрепиха Нинова, защо те не подкрепиха и изпълнителното бюро, което подаде оставка, вместо Нинова. Да не би те да са вземали някакви решения без Корнела, че да са по-виновни от нея ??? Много кавалерски жест от тяхна страна, да й умият лицето, казвайки - "не тя, ние се нacтpaxмe, затова мирише"! Матросовци Корнелиеви от последния ден!
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ВСИЧКИТЕ ТИ ЗАСТАНАХА ОТЗАТ. И НИ ЕДИН ОТПРЕД. ЕГАТИ ПЕРВЕРЗНИЦИТЕ ТА ТИЯ ОТ БСП.
49
1
 
21
 
! Отговори
ДРУГАРО преди 3 години
АМА ДРОГАРКО НИНОВА, НИЕ от БСП сме на ръба на пропастта, Молим Ви да направим РЕШИТЕЛНА КРАЧКА НАПРЕД ЗА ДОБРОТО НА СТРАНАТА НИ.
48
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова се е побъркала с тоя ГЕРБ.Някаква обсесия има от него.
47
2
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Не пипайте Нинова ... Тя е светица, Дамата от с.Крушовица на практика приватизира столетницата и я включи към активите на РеМеДето си, тя приватизира и червените бабички и мечтата им за "Светло комунистическо бъдеще", приватизира и "българският народ" от името на който неизменно говори ... Оставете я да довърши започнатото дело, че Свети петър вече пише повиквателна на столетницата и ... !!!
46
3
 
13
 
! Отговори
Калфин-цитат преди 3 години
Калфин каза, че *** Нинова отстранявала всеки, който представлявал и най малка заплаха за нея... - и сега в партията останали най големите некадърници и подлизурковци, които се умилкват около нея...
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП сте ***.
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да остане начело на БКП и на следващите избори няма да прескочат 4% бариера.Каков по-хубаво от това :)
43
1
 
13
 
! Отговори
4epa преди 3 години
СРУТИЩЕТО БСП !!!!!!!!!!!!!!!