Безпрецедентни скандали: Как ще върви работата в новия парламент?

Това е недопустимо за демокрацията, заяви Анна Александрова
16 апр 2021 23:22, Петя Славова
249

Безпрецедентни скандали и сцени, достойни за футболен стадион, се наблюдаваха в първото работно заседание на парламента. Оформилото се анти-ГЕРБ мнозинство не допусна представителите на кабинета до парламентарната трибуна.

"Това, на което днес станах свидетел, е недопустимо за българската демокрация. Обидена съм. Не съм вярвала, че може да се пренебрегва Конституцията и правилника на Народното събрание по толкова брутален начин - хора уж нови лица, които мислят за благото на България", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова в ефира на "Денят ON AIR".

Според нея депутатите се опитват да прескачат законите на страната и сподели, че самата тя никога не си е позволявала да се държи с опозицията по този начин.

"Още днес се видяха групичките с настроенията - "Всички срещу ГЕРБ" няма да продължи много. На "Има такъв народ" най-големият им приоритет уж беше мажоритарната избирателна система. А сега всъщност се отказаха още в първия ден, в който влязоха в Народното събрание, и така излъгаха всички свои избиратели", добави Александрова.

Тя отговори на коментарите, че премиерът в оставка Бойко Борисов се укрива.

"Неконституционно е това, което те гласуваха - да дойде премиерът задължително. Той ще дойде ако реши. Независимо какво казват, премиерът е идвал много пъти. Повече от 15 пъти е идвал през последните 4 години. Отнасял се е изключително отговорно по всички важни теми", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза, че не се притеснява от комисията, която ще разследва кабинета "Борисов" 3.

"Ние поискахме периодът на това разследване да бъде удължен, да обхване и служебни правителства, и правителството на Орешарски, и по времето на ДБ, които са били в управлението. Нека българските граждани да видят целия този 10 годишен период. Радвам се, че успяхме да гласуваме тази промяна. Но като гледам колко са агресивни, бих казала, че се притеснявам от реваншизъм", заяви Александрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
2
 
9
 
! Отговори
Дестилатът от вота преди 3 години
Българският народ изпростя, а депутатите му десеторно, като кисел дестилат от вкиснати джибри!
208
6
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Нали купуването и продаването на гласове е престъпление. Тогава защо прокуратурата не се самосезира, че бойко продава накуп 120000 гласа! И то го заяви в ефир! Вас не ви ли е поне малко гадно, че уж сте против итн, а бойко им предлагаше вашия глас за да си сформират правителство? Как не ви е срам поне малко да плюете, тези на които бойко ви продаде? Ако ще плюете някои, то това трябва да е този които ви продаде всички на куп и даже не ви каза колко струвате вие в неговите очи!
207
6
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Когато бойко се изгаври така с гласовете ви защо не ревахте, че НС е бардак? Нали тези народни избраници са идвали при вас, поемали са ангажименти към вас, вие сте им гласували доверие! Тогава защо не бяхте обидени от начина по които бойко искаше да изтъргува вашия глас? Вие за герб или за итн сте гласували, че тези депутати да се търгуват така. Да, прави сте, това НС видя най долното равнище, но само и единствено благодарение на бойко които предлагаше 120000 българи като разменна монета.
206
4
 
4
 
! Отговори
Bp преди 3 години
За него и депутатите са конвертируеми.
205
5
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Депутатите от герб не са на бойко. Това с народни избраници за които са гласували 800000+ души. Добри, лоши, няма значение! Това са представители на тези почти 1 милион български граждани и когато бойко предложи да раздава 10 депутата, които отговарят на 120000 гласа, защо не казахте нищо? Тези 120000 души купени ли са? Бойко ли го е платил, че да разполага както си иска с техния глас? Тези хора са гласували и са вкарали тези 10 депутата в парламента за да ги представят, а не да са за продан.
204
1
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
До Joko Извинявай, ти от кой умен народ си?
203
0
 
5
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Един оркестър няма ли диригент, това не е оркестър, а сбирщина.
202
2
 
2
 
! Отговори
Bp преди 3 години
И аз не съм депутат, защо да не съм и аз министър на здравеопазването?? Това е безобразие!! Вероятно пак Герб са го въвели!!
201
3
 
13
 
! Отговори
Joko преди 3 години
Пр0стият народ си избра прос0стаци за народни представители !За съжаление това е мат'рялот !
200
5
 
1
 
! Отговори
До 217 преди 3 години
а дано да го направят втори Стамболов, нали знаете съдбата му. Обаче днес има и по- цивилизовани методи- съд и затвор.
199
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо Александрова, Вие как бихте се държали със своя шеф, boss по вашему? Ако той ви повика да размените по няколко думи преди вашето напускане, Вие бихте ли му хлопнали вратата? Първо, новият Ви шеф би се свързал с предишния да се осведоми как сте се представили като негова служителка и да не сте "шило". "Препоръките" хич няма да са приятни за вас. Второ, елементарната култура изисква сдържаност от Ваша страна. Така че бъдете културни хора с културно ниво, а не гербаджии в оставка.
198
7
 
8
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Госпожо Александрова, експремиерът може да отиде на гости при дъщера си , ако реши , в пърламента е длъжен да се яви, той дължи отговори, както и всички вие.Благодарение на новите лица в залата вече се допускат журналисти и всички ви видяхме нивото и поведението.При следващи избори, надявам се вече да ви няма окончателно. Вие сте срам.
197
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както казват хората, дай на глупаците(ИТН и ИМВ)власт и му гледай сеира! Жалко ще ни върнат с няколко години назад!
196
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 217ГЕРБ...ММОГО СТЕ ОПЛАШЕНИ -КАТО ВИ ГЛЕДАМ ПРОЦЕНТИТЕ ОМИРАМ ОТ СМЯХ!!!!...Добре, че си спрял да пишеш до тука! Едно изречение - 4 грешки ортографични, словоред, семантика!Офф аман от неграмотници, пардон герб(аджии)!
195
0
 
8
 
! Отговори
А А А А А преди 3 години
ПИШЕ СЕ У.ПЛАШЕНИ И У.МИРАМ. НЕ О.ПЛАШЕНИ И О.МИРАМ, ЧАЛГО.
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.. депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова в ефира на "Денят ON AIR"...А бе съвсем сте изкукурихали тук!Все още бъркате женски и мъжки род!Кога ще научите разликата?
193
3
 
10
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Тези инфантили от новите варвари само ще направят от ББ втори Стамболов!!! И Президентска република, в която дори ЦИК ЩЕ СЕ НАЗНАЧАВА ОТ РЕЗИДЕНТА. ЧЕСТИТО НА ПОЛУИД.И.ОТИТЕ!!!
192
8
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
ММОГО СТЕ ОПЛАШЕНИ -КАТО ВИ ГЛЕДАМ ПРОЦЕНТИТЕ ОМИРАМ ОТ СМЯХ!!!!
191
7
 
15
 
! Отговори
Два дни преди 3 години
Кой каквото и да казва тези два дни видяхмеподивялата тълпа от протестите, без доматите и яйцата!Най лесно се манипулират себеподобните!Едва ли младите протестъри са смятали, че вместо младии образовани хора в парламента ще влязат баби Яги -Дончева, Манолова, Капон, Бабикян, Хаджигенчев и сие!
190
12
 
6
 
! Отговори
Хайде преди 3 години
вървете в британския парламент да се обучите на демокрация. Това е истински парламент, да се карат, има парламенти се стига и до бой, но така се отстоява демокрацията. Много отдавна не бях свидетел на толкова парламентарен дух и ентусиазъм. Браво! България се завръща в демокрацията.