ГЕРБ-СДС поискаха мажоритарна изборна система

"Защо сега?", попита Слави Трифонов
16 апр 2021 22:05, Петя Славова
87

Днес от ГЕРБ-СДС обявиха, че ще внесат промени в изборния кодекс с акцент върху мажоритарната система, предава Bulgaria ON AIR.

Реакцията на "Има такъв народ" не закъсня - в профила си във Facebook Слави Трифонов написа:

"Защо сега? Защо ГЕРБ не приеха промените преди 5 години, когато имаха властта и на законно проведения референдум българските граждани пожелаха тя да бъде мажоритарна"

Според него отговорът е много прост, когато има проблем, тези хора тупат топката, за да не загубят властта си. Според голяма част от останалите политически формации, тези промени не могат да дойдат толкова бързо, а трябва да бъдат плод на усилена работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Хей баджаначето Славуца направо ме надмина по шикалкавене и гуцане?!Сега го питат защо се дръпна като л,айно в г,з от великото си предложение за мажоритарни избори,а той удобно в стар стил почна да се крие и оправдава с ГЕРБ!*** що сега,*** що утре?Ранкоолу,тези дето ти гласуваха видяха,че си Славуца ментата,учиндолското ц,и га не,дето само хвърга гюбеци и за нищо не става!!И Деса на времето я лъгал,че ще я вземе а ми я натресе намен!Кофти баджанаци имам,от измам ник и мента,нагоре!!
56
2
 
4
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Гигантска простотия е завладяла някои новоизлюпени депутати от петите и шестите по подреждането.Бесни за власт,те забравят,че партията на Слави е с пъти над техните проценти. Хр. Иванов се прави на ощипан,говори простотии,кого го запита Б.Василев-Панорама,какви са му намеренията по отношение на втората партия в НС! Аланкоолу,ти сам си само за двете нули,нищо не можеш да направиш,освен да си освободиш дебелото черво.Другият от "Изправи се",иска да става министър.Нормални хора,а мислят като другит
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е мажоритарен лъжец в два тура.Защо сега, защо преди, защо после?Страхлив като Борисов, приятел на Борисов.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави що не ги подкрепи ? Или толкова злоба имат вече че са готови да се отречат от своето само и само за да не се съгласи с ГЕРБ ? Проста работа, няма никакво достойнство в поведението на ИНТ. Злобата ще ги изяде тези хора , рядко се срещат такова екземпляри
53
0
 
5
 
! Отговори
teo преди 3 години
Славе, Славе, съжалявам, че тогава си сложих подписа на твоя РЕФЕРЕНДУМ за НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ НА 120, ЗА МАЖОРИТАРЕН ВОТ С КОЙТО ЩЕ СЕ ПОСТИГНЕ ТОВА НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ, А СЕГА СЕ ОТКАЗВАШ ОТ МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ , се отказвам от теб, защото стана ясно, че ТОВА Е БИЛО ДА ВЛЕЗЕШ В ПАРЛАМЕНТА, но ето, че ти не можа да влезеш в ПАРЛАМЕНТА , А ВЛЕЗНА В БОЛНИЦАТА!!! Това не ти ли говори, ЧЕ НЕ СИ ЗА ТОВА шоу ! Съдбата ТЕ ИЗХВЪРЛИ!!!
52
0
 
6
 
! Отговори
666 преди 3 години
Който има топки си ги тупка,който няма пише във фейсбук.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, голем любимец, затова 87% от българите гласуваха срещу него.
50
5
 
7
 
! Отговори
просто човек преди 3 години
Просто Бойко стана любимец на народа и Румен му завидя.Завистлива комунистическа душичка и е готова да разруши България заради личното си его.
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И под тая статия е пълно с гербави ченгеджийски опорки!Чалгар, Русия, Путин, апокалипсис, червени олигарси, добрия Герб, мъченикът за народа Бойко...Направо се чудя дали сте добре с психиката?
48
2
 
5
 
! Отговори
загрижен преди 3 години
Слави почна ли вече тренировките?
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работата с Дънди Прешъс е свързанас това, че ББ не е премиер на България,а марионетка на конци и тях ги дърпатот американското посолство. И българскиятнарод не се интересува, че е изпадналдо състояние на неофициална колония.Толкова се радва, че е в ес, че вече нищодруго не го интересува. Не стават таканещата.Всичко си има начало, развитиеи край -- това важи и за ес. Като свършиес на какво ниво ще е България? Още отсегатрябва да го имаме едно на ум.
46
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не загубиха мнозинството си заради изборната система, а защото много крадоха като за световно.
45
11
 
8
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Мажоритарната система не е на дневен ред. Гласоподавателите гласуваха анти - Герб. Да сте я приели на времето. Късно е либе за китка. Мандалото падна. И т.н. и т.н... Белите коне умряха!!!
44
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кубрат Пулев добре ви го каза,ама мишоко си е мишок.Ако сте го чели,вие ли сте най умните бездарници.Площада на центъра на София не е страната.
43
6
 
15
 
! Отговори
цирка сега започва преди 3 години
Бедна ви е фантазията какво ви чака!!!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46 След като ти няма да редиш листите , каква ще е промяната Спускат ти еди кой си представител на еди коя си партия . Като искаш гласувай , като искаш недей . Пак ще се изберат Ако подкрепиш кандидата на партията , на която симпатизираш , къде е промяната
41
4
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КАКВА ЩЕ Е СИСТЕМАТА ЗА ГЛАСУВАНЕ.НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОЯ ПАРТИЯ И КОЙ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВА.БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ НАЙ БЕДНАТА СТРАНА А БЪЛГАРИНА НАЙ НЕЩАСТНИЯ ЧОВЕК. ЗАЩО,И ДОКОГА ЩЕ ИМА ЕМИГРАНТИ? КЪДЕ СА СИНОВЕТЕ И ДЪЩЕРИТЕ НА ПОЛИТ ЕЛИТ ? КЪДЕ ОСТАНАХА ОБЕЩАНИЯТА НА СДС БЪЛГАРИЯ ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ-- спомняте ли си преди 30год.НЕ ВЯРВАМ НА НИКОЙ И НА НИЩО ОСОБЕННО ИЗРЕЧЕНО ОТ Бг ПОЛИТИК.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42 защо 60 Имаме 6 икономически район в България , да излъчват по двама народни представители , 12 човека Защо са ни 60 човека
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не газете таз земя излишно,от вас нищо не става ,пелтеци, да си говорите на ОК, това не парламент, мишоци бездарни.
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кубрат Пулевски 120 Видяхме на тези избори , как хората се интересуват от личности Гласува се за партия , това .Защо мислиш , че при мажоритарни избори , ще е по-различно . Например симпатизираш на ДБ , ама те запленяват качествата на кандидата на ДПС , и гласуваш за него . Едва ли ще стане ГЕРБ са издигнали човек със супер качества .Ще го подкрепиш ли , ако си против Борисов , или ще се гласува за опонента му , независимо кой е