Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт

За първи път има мнозинство на опозицията, допълни той
17 апр 2021 13:28,
516
Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел. Това коментира пред bTV зам.-председателят на "Изправи се! Мутри вън!" – адв. Николай Хаджигенов.

Той поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока. "Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри", поясни Хаджигенов.

Той отново затвърди казаното по-рано от него, че да се впусне в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Но посочи, че няма да се откаже, защото е необходим "някой, който да свърши работата, както трябва".

Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: "Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор", поясни той.

На консултациите при президента идната седмица позицията на "Изправи се! Мутри вън!" ще е готовност за участие "по някакъв начин" в правителство или подкрепа на правителство на опозицията.

На въпрос кои са принципните точки, с които биха подкрепили коалиция с мандат на "Има такъв народ" адв. Хаджигенов отговори: "Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ще ни наложи Истанбулската конвенция без капка срам.
406
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ и ИТН ще сринат държавата, вече почнаха спират парите пенсии здравеопазване затвориха щаба защо?
405
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** народ - слаба държава!
404
4
 
7
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
До АнонименАми тогава да не се сърдят,че на тях самите ще им викат мутрите(за по-кратко).А и де факто са такива.Мая много бързо забрави,че стана омбудсман с подкрепата на ГЕРБ.Танчето ли е новото лице?За Хажиженчов и Бабикян дори не си струва да се говори.Дори третият от триото ги заряза.Излеза по-умен от тези смешници.
403
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стана трагично, Хаджигенов да обяснява какво е политическото бъдеще на БългарияКак не ги е срам всички медии, които позволяват толкова широко отразяване на някой, зад който стоят 2-3% гласове и много покупки.
402
2
 
13
 
! Отговори
михаал преди 2 години
Направихте референдум за 120 депутата и мажоритарен избор.Дойде Ви времето, чакаме изпълнението.
401
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох боже такъв жалък човечецси скоро ще плачеш от народа
400
3
 
14
 
! Отговори
Евило преди 2 години
Адвокат е и на убиеца на Милен Цветков!!!
399
4
 
15
 
! Отговори
:) преди 2 години
Адвоката е като Слави даваш му 100 лева и почва да пее каквото искаш.
398
3
 
14
 
! Отговори
:) преди 2 години
А вие ми ги възхвалявате тук. Ако не тях възхвалата отива към творците на чалга. Странен народ сте. Явно наистина има такъв народ, обичаш адвокатите на изнасилвачите на деца, и чалгата.
397
2
 
12
 
! Отговори
:) преди 2 години
Как така адвокатите които защитават педофили, мутри, изнасилвачи всякаква *** станаха радетели за просперитета на България? Та те са готови за няколко стотачки да изкарат човек изнасилил дете от затвора.
396
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотно впечателение ми прави, как троловете и обикновените цьрвули на герб са поставени в повишена бойна готовност! Това едното! Второто: опитите за внушения за хората от опозицията, какви били, какви не били.. абе драги!.. :) вашия псuхопат с какво ли не го хванаха - то не бяха къщи за любовници, Ваньо, записи, пачки и ммн.мн.др. ами неговите "калинки"? що не ис гледате първо 0сраните ***, че се опитвате да плюете по някакви хора, които не са се изложили даже и на 2% колкото вашия вожд??
395
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще сложиш в името си думата "мутри"???-------Естерствено, че след като са против ГЕРБ, ще се казват "Мутри вън!".То си произтича от целите на партията, идеа си естествено.
394
6
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Сат Н: Ами като те пропускат нарушавайки правилата в парламента какво друго ти остава освен да тупаш по банката и да излезнеш от залата ?!?Глупаците начело с Мая и Тянчето и останалите мислят да направят някакъв реваншизъм и в крайна сметка ще вкарат страната в криза. Просто такива са им възможностите нищо лично :) Аз гласувах за ДБ и очаквам действия конкретни в помощ за ковид и държавата, промени по изборния кодекс и т.н... Разни Уууу по Бойки изобщо не ме интересуват ! Ако не работят ГЕРБ
393
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Сат НПрави сте,нищо не е казал-смислено!Кой в какво се разпознава си е негова работа.Иначе тази коалиция самодефинира с името си.Как ще сложиш в името си думата "мутри"???Да бяха се кръстили "Изправете се,тиквите!" или нещо подобно.Простаци откъдето и да погледнеш.
392
4
 
15
 
! Отговори
Коалиция 4.5% преди 2 години
*** спрете се вече де,не сте на площада с 20 тина луди.
391
3
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Е, и какво толкова е казал от парламентарната трибуна? Каза нещо за цинкови кофи - който е разпознал семе си като адресат, негов проблем. Аз не чух да се споменават имена и фамилии...
390
2
 
12
 
! Отговори
Самозванци преди 2 години
Само Слави се пожертва истински, сега е партизанин в замлянка и се крие от враговете на народа. Другите сте платени.
389
5
 
6
 
! Отговори
А.... нема нужда преди 2 години
Соросче, не се жертвай толкова.
388
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Сат ННяма нищо лошо,но зависи КАК ще го кажеш.Аз мога да си позволя квалификации по отношение на тях,защото не се намирам на парламентарна трибуна.Забелязвате ли разликата?