В коя сграда ще заседава 45-ото Народно събрание?

Очаква се това да стане ясно следващата седмица
18 апр 2021 09:35, Петя Славова
61
В коя сграда ще заседава 45-ото Народно събрание?
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица ще се реши в коя сграда - старата или новата ще заседава 45-ото Народното събрание.

Вероятно в сряда, когато е началото на новата пленарна седмица -  ще бъде решен и въпросът с електронната регистрация и гласуване, съобщава БНР.

По време на осемчасовото пленарно заседание в петък от ГЕРБ остро възразиха на начина на гласуване, без да е ясно кой конкретен депутат по какъв начин гласува и липсата на електронна справка за това.

Председателят на Народното събрание Ива Митева от "Има такъв народ" уточни, че това ще бъде преодоляно още с новата пленарна седмица.

"Предприети са всички действия. Системата ще бъде монтирана до неделя, тоест на 21 в сряда ще се работи със система и монитори".

С връщането на електронната система за гласуване в старата сграда на Народното събрание на практика се преодолява основното неудобство в работата на парламента, когато депутатите трябва да се регистрират с поименна проверка, а за всяко отделно гласуване квесторите трябва да броят вдигнатите ръце на над 200 депутати.

Станахме и свидетели как председателят на парламента Ива Митева използва калкулатор, за да установи резултат от гласуване.

"Извинявайте. Отново ще ви смятаме 48, 11 , 27, 38, 28, 155 и двама - 157 народни представители".

Още в понеделник представителите на различните парламентарни групи се очаква да  внесат и свои промени в правилника, по който ще работи 45 Народно събрание.

Очаква се новите парламентарни групи да направят промени в процедурните правила, като предварителните заявки са да редуцират възможността за лично обяснение и използването на процедурата по начина на водене, както и налагане на глоби на представители на правителството и висши държавници при отказ за явяване в Народното събрание.

Още в понеделник представителите на различните парламентарни групи се очаква да внесат и свои промени в Правилника, по който ще работи 45 Народно събрание. Очаква се новите парламентарни групи да направят промени в процедурните правила, като предварителните заявки са да редуцират възможността за лично обяснение и използването на процедурата по начина на водене, както и налагане на глоби на представители на правителството и висши държавници при отказ за явяване в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
ОТИВАТЕ преди 3 години
В ЦЕНТРАЛЕН СОФИЙСКИ !!!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така започва винаги парламентът след падането на Диктатурата.Духът на 1990 година се върна в парламента. "Радост от падането на Режима" и "Пиянството на един парламент".А докато пияните се радват в парламента, оставкаджиите крадат и замитат следите си.
42
0
 
3
 
! Отговори
Япа Я преди 3 години
ДА ЗАМИНАВАТ НА ОБОРИНЕ ,ТАМ НА МЕСТНОСТТА ОБОРИЩЕ ,И ИМЕТО И Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА ТАЯ СТОКА!
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като ползва калкулатор? Хората от десетилетия ползват калкулатори, а преди това сметала или са смятали на пръсти.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Кремиковци е широко )
39
1
 
4
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
45-ото "народно" събрание че заседава на вторио етаж у лудницата на гара Искър
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на кой му пука коя точно ще е сградата?
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия! Ще излезем ли някога от омагьосания кръг?!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ива Митева може и да брои, за разлика от повечето неграмотни журналисти, които освен ортографични и лексикални грешки проблеми и със словореда имат!
35
2
 
10
 
! Отговори
до 35 преди 3 години
Проблемът е, че уж новите са по на половин век хора. Това са хора със закостенели разбирания и виждания. Те са продукт на системата. Нищо новаторско не очаквам лично аз от тези хора. Те доказаха за годините, че са бояджии. Трите каки Нинова, Малонова и Дончева искат да карат влака. Трите каки целуваха Борисов. Дари Дончева когато го целуваше за последне път го стискаше за ръкава - сакън да не го изпусне. Сега пренаредиха картите. Тези хора са продукт на системата. Те са обременени от системата.
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът с новата сграда е скандалното изолиране на журналистите. Докато не го решат, не трябва да се ползва.
33
1
 
7
 
! Отговори
мак преди 3 години
Какво става с новата сграда? Не ми се вярва д.татите да се откажат от лукса и да се върнат за постоянно в старата.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Yay! Какви сериозни проблеми решават !!! Браво!
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предложени и свободни,са три сгради.В Карлуково,в Раднево и купола на цирк,,Балкански''.Специално за Тоше,има кабинет в зоологическата градина и поставена табелка,,Африкански нepезз.
30
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До СловянинТОЧНО ТАКА Е!!! БРАВО НА ЦАРСКА ХРИСТИЯНСКА РУСИЯ!!!----------ТОЧНО ЗА ТОВА БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА СВАЛЯТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КОЙТО ИЗБИ ЦАРСКОТО ХРИСТИЯНСКО СЕМЕЙСТВО ОСВОБОДИЛО БЪЛГАРИЯ!ВЪВ МОМЕНТА РУСИЯ Е ПОД КОМУНИСТИЧЕСКО ИГО С ФАЛШИВИ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ !
29
6
 
22
 
! Отговори
Инат преди 3 години
Не мога да разбера какъв е този инат? Хубава или не вече има нова и модерна зала за пленарни заседания. Ок първото заседание се проведе в старата сграда, за да се спази традицията. Хайде марш в новата сграда и започвайте да работите. Много бързо забравиха за интереса на народа заслепени от злоба и омраза, вместо да се обединят и да заработят заедно за общото благо. Това е някакъв Безпардонен цирк! Ако това е представителната народна извадка... то по-добре да ни закриват като държава!
28
5
 
13
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Ако не е Русия, никога нямаше да има българско НС. Все едно е дали ще е в старата сграда, или в бившия Партиен дом.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народен Маймунарник.
26
5
 
23
 
! Отговори
Край преди 3 години
Предлагам да засипем метрото и да разорем магистралите, да бутнем Арена Армец и да върнем райнонен съд на София на Римската стена / плъховете там бяха като дакели/.За капак да запалим и джипката на Бойко на жълтите павета и Мая Манолова, Татяна Дончева и Мария Капон да изиграят едно вещерско хоро около кладата.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите пултове за гласуване в старата сграда коя фирма ще ги достави? Обществената поръчка приключи ли вече?