Радев връчва на ГЕРБ мандат за съставяне на правителство

Това ще стане на 20 април от 13.00 часа, на "Дондуков" 2
Обновена: 20 апр 2021 07:11 | 20 апр 2021 07:00, Петя Славова
67

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 45-ото Народно събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това ще стане на 20 април от 13.00 часа, на "Дондуков" 2.

Още по темата

Неяснотите около съставянето на правителство останаха и след политическите консултации, които президентът Румен Радев проведе вече с парламентарно представените партии в новото 45-о Народно събрание, припомня БГНЕС.

Засега е ясно, че нито една от останалите политически сили няма да подкрепи мандат на ГЕРБ, което изключва всички варианти групата на ГЕРБ/СДС да събере мнозинство от 121 депутати, тъй като сама разполага едва със 75. Втората политическа сила – "Има такъв народ", начело с популярния телевизионен водещ Слави Трифонов, засега изглежда единствената, с чийто мандат може да бъде излъчено правителство.

"Ние ще направим това, което сме казали още преди изборите. Ние в коалиции с партии от статуквото няма да влизаме", посочи заместник-председателят Тошко Йорданов след консултациите с президента. Подкрепа за партиите на протеста за излъчване на правителство заявиха още от ДПС, откъдето разчитат резултатите от парламентарните избори като желание за промяна у избирателите.

БСП също е готова да даде подкрепа за кабинет с мандат на "Има такъв народ", без да участват в него, но при определени условия. "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" също декларираха принципна подкрепа за такова правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Не се обаждай от коневръза!
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо бавите времето,всички ясно заявиха Ортаклама с Крадеца и групичката му по интереси не може да има и няма да има!
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го връщат, а не да бавят!
43
5
 
11
 
! Отговори
asd преди 3 години
Мутренските партии са ДА България на Маджо, БСП на олигархията, ИМА ТН на ДПС и Изправи се на Божков. За купуване на цели партии не обвинявайте ГЕРБ! Това го направиха БСП и ДПС по времето на Орешарски, когато получиха цялата подкрепа на Атака, която беше влезнала в парламента тогава със единствено и само анти ДПС говорене. Това си беше купуване на 130 000 гласа накуп! Най-голямото купуване на гласове в нашата история
42
9
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Васил Божков също никога не е бил мутра. Мутри се викаше на обикновените улични биячи на силовите групировки и въобще на ниското ниво гангстери с тьпите физиономии, какъвто е Боко. Васил и Георги Илиеви са далеч от образа на мутри, макар че са били шефове на мутри.
41
1
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Излагаш се !!Чукни в нета и прочети за Мултигруп !------- Аз да прочета за Мултигруп? Аз бях отслужил и работещ гражданин по онова време, а ти си ходил прав под масата, ако изобщо си бил роден. Мултигруп беше икономическа групировка на бившите комунисти, но не са били мутри - първо. И второ, да си адвокат на някого, не е престъпление.
40
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
ИТН и ИМВ са си партии на ДПС. БСП са много зле. ДБ са на Прокопиев и са абсолютни грантаджии, които сигурно с Google maps са намерили къде е Росенец и с това се изчерпва познанието им по география и кое къде се намира. И всички подкрепят Славчо главчо, за да опере пешкира от задаващите се зулуми, за които ДПС се точат в коалиция явно с ДБ. От 240 депутата да не говорим че интелектуално за парламента са максимум 100 като от всички партии има необразовани и прости хора.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям смяг. Мутрите крещят: Вие сте мутрите.
38
1
 
2
 
! Отговори
? преди 3 години
До Анонимен 44Сега вече държите на мутресите?
37
4
 
14
 
! Отговори
Каква ирония преди 3 години
Кои са Мутри вън? Мая Манолова, ака сестра Галева е била лична приятелка с Васил и Георги Илиеви, още от Кюстендил. Срещала се многократно с Галеви, които се укриват, срещала се с Васил Божков, без да казва защо, но всички се сещаме. Татяна Дончева - известна с това, че предлага поправка Ванко 1, като опит да отърве сутеньор от правосъдие. И тези били промяната? Хаха, то самото им име е подигравка. За това може да се хванат хора с деменция или деца.
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основата на новото правителство трябва да е демутризацията на България. Без демутризация, останалите необходими за България промени, няма как да станат.
35
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разделителната линия в парламента засега е мутри и антимутри. Мутрите с 75 депутати не могат да направят правителство, но може да си купят депутати от други партии или направо целите партии - това вече сме го виждали. Много милиарди откраднаха мутрите и могат да си го позволят, за да откраднат още милиарди.
34
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Имаме една мътренска партия и пет антимутренски партии. От друга страна се говори за партии на статуквото и нови партии, но кои са реално те? За ГЕРБ, БСП и ДПС няма спор, че са партии на статуквото, но и Демократична България е такава, защото в основата на тази коалиция от три партии е ДСБ на Иван Костов, което е статукво много преди ГЕРБ, както и Христо Иванов - бивш министър на Борисов. При "Изправи се. Мутри вън!", Мая Манолова и Татяна Дончева също са от статуквото.
33
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От този президент не щем нищо!
32
14
 
10
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
До тук добре, но Оперираният не е кадърен да състави правителство!
31
3
 
29
 
! Отговори
О, божке преди 3 години
Да го връщат веднага и президента да привика лилипута-гърбушко от има такива идЕоти. Оттам ще се молим господар съм и съм боК да си включи фейсбука и да осведоми народонаселението за тежката си дума. Боже, докъде се докарахме. По-дълбока дъно няма, със сигурност.
30
1
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Ще ми насолиш камбаните !
29
4
 
17
 
! Отговори
Абе, преди 3 години
До Анонимен 31Ти гледай, дали оня дълъг сухар ще отиде да получи мандата, или ще прати лилипута!
28
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата щял да излиза по майчинство, никой да не го бара две години.
27
9
 
20
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Дай кажи за изненадващото заразяване на татуирания. Ще се покаже ли вече. За Баце се показаха лекари и дадоха информация, а за Славчо нищо. Жив ли е умрял ли е.И чакате тоя да управлява държава.Заслужихте си ИТН (Излъгах Този Народ)