Делян Добрев: Под 1% е шансът на предложения кабинет

Ако няма подкрепа, мандатът да се върне в понеделник без гласуване
21 апр 2021 13:30, Елка Василева
37
Делян Добрев: Под 1% е шансът на предложения кабинет
Снимка: архив, БГНЕС

Шансът за така предложения кабинет е по-малко от 1% заради омразата към ГЕРБ, заяви пред БНР Делян Добрев, който е номиниран за министър в проектокабинета на Даниел Митов.

Според Добрев няма смисъл да се чакат седемте дни, какъвто е разписаният срок за реализиране на връчения мандат за съставяне на правителство. Трябва в рамките на днешния, утрешния ден и петък ръководството на ПГ на ГЕРБ да се опита да води преговори, но е малка вероятността отнякъде да получим подкрепа, отбеляза той.

Делян Добрев е на мнение, че ако не се получи парламентарна подкрепа, мандатът трябва да се върне в понеделник, без да се подлага на гласуване, защото по думите му е безсмислено.

Още по темата
"Ще преговаряме най-конструктивно и добросъвестно. Може би останалите политически сили в парламента ще се опитат да го превърнат в бутафорни преговори и подигравка, но това няма да е подигравка с ГЕРБ, а с Конституцията", коментира Делян Добрев.

Относно приключващите конкурси в сферата на енергетиката, за които лидерът на БСП Корнелия Нинова твърди, че са „окопаване на ГЕРБ“, Добрев поясни, че те са в изпълнение на законопроекти както на ГЕРБ, така и на БСП, "приети още преди две години“. От новоназначените фигури той познава добре единствено Валентин Николов. "Останалите членове на бордовете нито съм ги виждал, нито ги познавам".

Назначенията и конкурсите текат в последните 3-4 месеца, те не са от периода около изборите, уточни той.

За промяната в цената на природния газ със задна дата Делян Добрев посочи, че въпреки увеличението цената у нас все още е с между 15 и 20% по-ниска, отколкото средната цена в Европейския съюз.

Запитан как изглежда за него новият парламент, Добрев изтъкна, че агресията към ГЕРБ е единственото, което действа като спойка между отделните партии.

"Прилича ми на парламента през 2014 година, когато беше кабинетът Орешарски. Същата агресия има като ГЕРБ, каквато имаше тогава", каза той.

Като първа реабилитация за себе си „след измислените скандали и компромати, които се вихреха около мен“, Добрев определя осъждането на Елена Йончева, а втората – изборната победа в Хасково.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Стига"Връщайте мандата още днес и не бавете топката. Гнусни сте и омръзнахте на всички!"А защо да се лишават от още една седмица възможност за крадене?
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей имало и елементи от формация ГЕРБ които могат да разсъждават,с малката забележка че Орешарски беше нежелан и от Метрополията заради заигравката с един Поток,тогава Мутрата се възползва от това и оглави "протестите" срещу него! Сега обаче в ролята на Нежеланият от Метрополията е именно Тиквун- справка заиграването с(балкански,турски)а всъщност Руски Паток,или казано ситуацията сега е с неговите(на Борисов)камъните по неговата глава!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Назначенията били отпреди 3-4 месеца, така де... Затова ви искаха оставката лятото, а вие не я давахте. За да си назначите и раздадете пари, които друг да връща
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Делян Добрев: Под 1% е шансът на предложения кабинет"Искам да попитам тоя , по кой математически модел изчисли този под1% ветоятност???????Защото се занимавам точно с такива анализи и не знам да има компетентен индивид в бойколандия който да има капацитета за подобни остойностявания.А като добавим елемента ГЕРБРУНГЕЛ то вероятността това твърдение да е вярно клони устойчиво към НУЛА !!
21
3
 
9
 
! Отговори
Стига преди 3 години
Връщайте мандата още днес и не бавете топката. Гнусни сте и омръзнахте на всички!
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славчо няма да прави кабинет! Няма! И още не може да се съвземе от шока, че е втора сила в парламента. Вероятно ще върне веднага мандата. Тошко сподели, че надеждата му за правителство е в третия мандат.Няма такава държава, защото водачите й са ялови!
19
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
Тоя па и шансове му се привиждат
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
под 0,00000000000000000000000000000000000000000000001% е даже...
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Борисов го връща защото го искат хамериканците. Дали новите няма да почнат вместо руски агенти да гонят други?
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взе ли аванс от НС да платиш наема на мама?
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа иска - Съд,Затвор и Конфискация на Накраденото !
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С диплома на арт колеж тоз се подвизава под прозвището "експерт" в енергетиката.
13
4
 
17
 
! Отговори
граблива калинка преди 3 години
това е положението! всички ви мразят, свиквайте! дори гнуслярите от ДБ ги мразят по-малко от деляновците
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Дубай другият Делян ама Пеевски са го "гримирали" от спезназа.Да завлачиш руснаци с пари май не е добре за здравето.
11
1
 
19
 
! Отговори
абсурдистан преди 3 години
Далавераджия и Крадец -кандидат за Министър 1
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
таз мутра повече да Не я виждам ! това нещо е за Затвора Веднага !
9
3
 
22
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Делянчо каквото сте надробили това ще сърбате е казал народа.Още се чудят защо ги мразят герб.Крадци сте за това е
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, да го връщат. Нека да цитирам Тошко Йорданов - "Който гласува нещо , предложено от ГЕРБ, е предател към гражданското общество". Разбира се той е от "гражданското общество", другите не. Да ходим на избори, после пак и така няколко пъти. Дано ограниченото му мозъче да разбере, че не всички мислят като него и това не ги прави лоши, а хора със собствено мнение - дефиницията на гражданско общество.
7
3
 
7
 
! Отговори
85787 преди 3 години
Какво виждам на снимката? Това нее депутатът, когото познавам и по гаса му. това е някакъв непознат чичко, който върти някакъв дребен и неясен бизнес с много мъка. Как битието определ не само съзнанието, но и излъването, и външния облик...
6
2
 
21
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
Бе туй дяти как се размина с панделата???Че пак министърче чака да става :)