БСП върна мандата, нови избори на 11 юли

Отиваме към разпускане на НС следващата седмица, заяви Радев
Обновена: 5 май 2021 11:34 | 5 май 2021 11:18, Нели Христова
153

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Президентът Румен Радев връчи мандата на парламентарната група на БСП. Той бе приет от лидера на партията Корнелия Нинова.

"Нашето желание беше да има правителство на България, което да реши няколко важни въпроса за страната и за хората. Да приеме социални мерки за помощ на хората след кризата. Да приеме икономически мерки за подпомагане на бизнеса и стабилизиране на икономиката. Да подготви плана за възстановяване и устойчивост за бъдещи години и да започне истинска ревизия за разграждане на "модела Борисов"", каза Корнелия Нинова

В името на тези приоритети подадохме ръка на втората парламентарно представена партия, но уви, тази ръка не беше приета. Новите политически субекти декларираха предварително, че не биха подкрепили правителство дори и с тези надпартийни приоритети за България. В такъв случай е ясно, че няма обективна възможност за съставяне на кабинет. БСП взе своето решение - получавайки мандата веднага да го върне и няма промяна", допълни лидера на БСП.

От БСП веднага върнаха мандата.

"Разбирам вашите мотиви, както и тези на "Има такъв народ" да върнете мандата", заяви президентът Румен Радев.

"Оценявам високо решението на БСП да не става мандатоносител на експертно, програмно или друг тип правителство, защото България има нужда от политическа алтернатива, която настоящия парламент не успя да излъчи. В тази ситуация е ясно, че отиваме към разпускане на парламента и насрочване на нови избори. Но ако и след тези избори стигнем до същата ситуация и не може да се състави кабинет, България може да изпадне не само в политическа, но и конституционна криза. Затова използвам нашата среща да призова всички политически партии и коалиции да избистрят своите приоритети, да преосмислят своето поведение и да потърсят единодействие в името на насъщния дневен ред на България - възстановяване на демократичните институции, възстановяване на върховенството на закона и справяне с пандемията, фалитите и бедността ", каза Радев.

Очаква се новите избори за парламент да са на 11 юли, а президентът да разпусне парламента следващата седмица.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
5
 
! Отговори
вай вай вай преди 2 години
комунист власт да върне... верно чудеса ставали по света
102
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Другари цоциалисти!Това е предателство и подигравка с Партията!Кога БСП е бягала от власт???Никога!!!Явно *** действа по поръчка на Иван Костов, целяща да навреди на олигарсите на Партията!!!Трябва да свалим Нинова, протежето на Костов, другари!Ще измреме от глад! На бунт срещу нея, другари цоциалисти!!!
101
0
 
2
 
! Отговори
Ако преди 2 години
всички гласуваме за БСП, ще оставим чиновниците без работа. Крайно време е да се внесе малко съзнание в редиците на бюрокрацията, за да може държавата да продължи да функционира нормално.
100
3
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ИстуканТака ще да бъде докато не ни влезе малко разум в ума, значи! Ако всички гласуваме за ГЕРБ на следващите избори, ще оставим тези въ.ш.ки БСП извън парламента и докато държавата спокойно решава проблемите си, ще можем да открием наши таланти - политици, които да убедим, че всеки може когато всичко е наред, но истински ценно е да се опиташ, когато нищо не е наред...Имаме нужда от нашите таланти в политиката - те са някъде край нас...
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Означава, че Борисов е умен и красив като модел.
98
2
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Може ли някое БСП тук да обясни какво точно значи "модел Борисов" - тези общи приказки на НИнова са само прах в очите. Борисов никога не е моделирал законите - той работи без никакви модели, но по законите! Нинова смята че цялото му упр. е лошо и го е кръстила "лошият модел Борисов"!...см.е.ш.к.а! След като управлението е добро и моделът на управлението е добър, с.м.еш.ко! Но тя тук намеква на запознатите сигурно, за връщане на "модела бай ТОШО"!...***.ни.пул.атор.ка, разбира се! БСП ВЪН!...
97
1
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ТОГАВА ДО 11 ЮЛИ ДА НЕ СЕ ИЗДАВАТ И ПОДПИСВАТ ДОГОВОРИ ОТ ДЪРЖАВАТА С ЧАСТНИ ИСПЪЛНИТЕЛНИ ФИРМИ.-СЪЩО -КОНЦЕСИИ-ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ НА КАКВИТО И ДА Е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.-ЩОТО ПОСЛЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ЗНАЕ ЛИ СЕ КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ.
96
4
 
1
 
! Отговори
Този преди 2 години
президент кога ще се научи да пише пълен член - "настоящияТ парламент не успя..."
95
3
 
1
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Няма смисъл от нови избори, същите тикви ще влязат в парламента. След новите избори ще има отново нови и нови...
94
2
 
9
 
! Отговори
емиграция преди 2 години
Давайе. Всички сте гракнали срещу ГЕРБ. Те и в Мадрид крещяха проти ПП, но теспечелиха изборите от вчера.Продължвайте да сте против ГЕРБ.Ще помогнете много за по ясна победа. .
93
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНикога повече ГЕрб !Никога повече слуги на САЩ!Чакай сега. САЩ подхванаха яко ГЕРБ като слуги на Русия, работещи явно против американския интерес, заради потока. Директно го казаха това в прав текст няколко пъти. ЕС, пък, погна ГЕРБ за услуги към Ердоган заради върнатите опозиционери. Т.е. ЕС и САЩ открито са обявили ГЕРБ за слуги на Русия и Турция и работещи протис ЕС, НАТО и САЩ. Ако си срещу слугите на САЩ, трябва да си за руските, т.е. ГЕРБ, нали? ДА БУДЕТ ГЕРБ!
92
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е ГЕРБ да са още по ниско за да може да се създаде правителство
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България - продажни слуги и стига с тая Европа която в момента представлява Вавилонски вертеп !
90
3
 
9
 
! Отговори
ВЕЧЕ ЗНАЕМ преди 2 години
ЧЕ СЪРВАРА Е В РУСИЯСЕГА ЩЕ ВИ ПОКАЖЕМ КАК СТОЯТ НЕЩАТА МНО ПОЗДРАВИ ОТANONIMUS
89
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От всички партии на протеста, единствено Дем. България имат хора, знания, визия за страната, честност. Знам, че хората от провинцията не могат да ги препознаят в мнозинство, но това очевидно е проблем на хората, а не на ДБ. В крайна сметка нямаме печеливш ход, освен ДБ да имат поне една трета от депутатите. Иначе оставаме с ГЕРБ и тогава ще има такъв реваншизъм, че не на последно място в ЕС, а най-вероятно ще ни изхвърлят. Защото в крайна сметка Европа си е Европа, а Ориента и Русия не ни трябва
88
0
 
17
 
! Отговори
И така нататък преди 2 години
Те казаха: ще управляват само ако имат пълно мнозинство, т.е. не искат и не могат да управляват. Нашият народ е наивен, но когато се гавръш така с него бързо си го връща. Повечко гласове няма да имат, защото нормалните хора ще излязат и ще ги закопаят в урните. Част от ентусиастите ще са си по фермите, останалите по дискотеките. И ще оттекат в канала на небитието.
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоше започвам да ви хваля по колко ще давате
86
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ИТН пак ли ще мълчат в следващите 2 месеца . Вече я няма мантрата за простотията наречена " мажоритарни избори 2 два тура" . Ще каже ли някой от тях , какво мислят да правят с властта , ако пак съберат повечко гласове .
85
4
 
1
 
! Отговори
ДЕПОТАТИН ОТ ДРЪНДАР преди 2 години
ПРЕДЛАГАМ БСП ДА НИ ВЪЗРОДЯТ ОТНОВОЗА ДА НЕ НИ ВЪЗРОДЯТ СЛУЖБИТЕ НА ЕВРО СЪЮЗА И АМЕРИКАНСКИТЕ СЛУЖБИЩОТО БКП КАТО НИ ВЪЗРОДИ СЪЗДАДАХМЕ ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ С УКАЗ НА ЦК НА БКП НА КПСС А БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ЗАБРАНЯВА ИЗРИЧНО ЕТНО ПАРТИИ КАТО ЕВРО РОМА И ДПС ТЕ СА ЕДНО И СЪЩО ВСЕ МУСТАВА И АСАНИЛИ ЗАБРАНА НА ЕТНО ПАРТИИ ИЛИ СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТАЗА ДА МОГАТ МУСТАВАТА И АСАН ДА СЪЗДАВАТ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИА ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ Е СЪСТАВЕН ОТ ЕВРО РОМА И ДПСИ ТЕ ПАЗЯТ КОНСТИТУЦИЯТА
84
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП в ИЗОЛАЦИЯБСП със скръстени ръцепак се оакаха