Аврамова си тръгна от комисията по ревизия преди изслушването ѝ за "Автомагистрали"

"Не желая да участвам в този предизборен пиар", заяви тя
Обновена: 7 май 2021 22:41 | 7 май 2021 22:41, Петя Славова
87
Аврамова си тръгна от комисията по ревизия преди изслушването ѝ за "Автомагистрали"
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова си тръгна от заседанието на временната парламентарна комисия, която проверява за евентуални нарушения и злоупотреби от настоящето управление, без да отговори на въпросите за дейността на държавното дружество "Автомагистрали" АД, предаде БГНЕС.

"Не желая да участвам в този предизборен пиар", заяви министър Аврамова, напускайки залата минути преди да започне точката с нейното изслушване.

Дейността на дружеството бе определена като един от приоритетите за проверка от комисията, а от партията на БСП многократно са повдигали въпроса за множеството директни възлагания на поръчки, които "Автомагистрали" прехвърля на други строителни фирми-подизпълнители, с което се заобикаля Закона за обществените поръчки.

Преди това министър Аврамова отговаряше на въпросите на депутатите за незаконният строеж на хотел-подпорна стена на плаж Алепу, наблягайки на факта, че се води съдебно производство и трябва да се изчакат резултатите от него.

Освен нея по темата трябваше да говорят още началника на ДНСК, директора на РИОСВ – Бургас, арх. Ангел Захариев от "А и А архитекти" и изпълнителния директор на "Главболгарстрой холдинг" АД. Никой от тях обаче не се яви на заседанието, което бе последното за този парламент.ду си. Виждате, че когато водя заседанията проявявам търпимост и изчаквам всеки да се изкаже, заяви в заключение председателят на 45-тия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този "бизнесмен" някой трябва да го в посочил с пръст, че е "наш човек" и той дойде от Кнежа и изкупи почти цялата земя в червенобрежко и койнарско за жълти стотинки чрез двама нотариуси, Качамачкова и със защитата на РУ на МВР-Червен бряг и от РП прок.Вълчева. И в Плевен имаше гръб - шефът на Икономическата полиция Василев и този на БОП-а. Така че Илчовски стана местен феодал и се държи като такъв. Но времената се промениха и Илчовски припка да се пише жертва на ГЕРБ.
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
се е имало зверюга, се е имало квазимодня ама тази министърка изби рибата. По красива от Цветаное. По-умна от Борозов. По-дипломатична от който и да е и изобщо не е никаква грозотия. Явно е напуснала заради тайно и деликатно обачдане от мъжкарско списания.Още по-явно тя е била привлечена в гендерната комисия да я използват за подплашване на двуполовия модел
68
1
 
8
 
! Отговори
тя преди 2 години
Бяга ,иска да се скрие от проверки !
67
1
 
6
 
! Отговори
АГЕНТ 07 преди 2 години
До Феникс --ТОВА ЗНАЧИ ДА ВЛЕЗНАТ В ЗАТВОРА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ БЪЛГАРИЯ ОТ1989 ДО СЕГА А ТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ УЧАСТНИЦИ---СДС--ГЕРБ БСП ДПС НДСВ ПАТРИОТИ И НЯМА ДА Е МНОГО ТРУДНО НООО---ПРОКУРОРА Е С ВЪРЗАНИ РЪЦЕ
66
2
 
4
 
! Отговори
бай грую преди 2 години
До чичо. Уф, Биволь и истина. Айде, мерси.
65
4
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Да разчитат и министърката на земеделието Танева.Тая е третата в списъка с крадци на субсидии.В Бивол бяха писали,че е обогатила родата си с 6млн лева.
64
1
 
10
 
! Отговори
СЕГА преди 2 години
ВСИЧКИ КОЙТО СА КРАЛИ И ИМ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА ОТГОВОРНОСТ ЩЕ СЕ РАЗБОЛЕЯТ А НЯКОЙ МОЖЕ И ДА ИЗБЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ-ХВАНЕТЕ ГИ ДА НЕ ШАВАТ
63
7
 
5
 
! Отговори
Не,ееее...... преди 2 години
НЕ ВЕРВАМ НА ХОРА С ПО100-хил.дка ОРНА ЗЕМЯ ОТДАЛАВЕРИ И МОШЕНИЧЕСТВА!ТОВА СА МУТРИТЕ НА БКП!
62
0
 
5
 
! Отговори
1488 преди 2 години
След този скандал ще се радвам и да излезнат на : Луканов,БСП,СДС,НДСВ,ДПС,ГЕРБ.....Като се почне от СРЕБЪРЕН ФОНД,ЗЛАТЕН ФОНД,ПЕНСИОНЕН ФОНД от 30год назад и т.н. Ако аз съм бандит и ме притискат така като Борисов, всички ще повлека в тинята с мен....
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съм Министър- предсел ще ги науча в шишенце да пикаят..! Това е повече от границата на търпимост ,която предполагам всеки има ?
60
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се нарича липса на държава , Бойко счупи държавата на части !
59
4
 
18
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Аврамова демонстрира безпардонно и арогантно отношение, явно тя и много около нея са се взели твърде на сериозно. Лъснаха и вчера и предните дни в целия си блясък. Показаха на цяла България какво всъщност представляват. А за Беновска и Ива Николова нямам думи просто! Толкова ниско ниво на журналистика, че 112 място даже си е супер!!
58
4
 
23
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Тези си правят каквото си искат. Как е възможно толкова невъзпитано и про*сташко поведение? Като започнем с Манев - крещя, спори, взима думата непрекъснато, отвратителен манталитет. Дани Каназирева - държи тон на Манолова все едно НС е бащиния и тя самата е вездесъща. Главчев и Биков нон стоп репликират. Никакъв ред, говорилня от всякъде. Целта каква е - ясно е, но не успяха да я постигнат. Това видях вчера аз.
57
2
 
20
 
! Отговори
Да, да преди 2 години
Ще като я видиш- бизнесмена е прав!Пък и има записи!Страх, страх!
56
9
 
14
 
! Отговори
възрастен преди 2 години
Ако трябваше да се направи комисия за това кой какви ги е свършил през прехода ,такива като Гечев например трябваше да търкат нааровете в централния ! Кой какво остави след себеси ние възрастните помним и знаем,но за пуберите и милениум поколението животът в България е започнал преди десетина години!!Оядоха се и се разглезиха младите и не знаят какво оставиха след себеси бай Тошо и БКПЛуканов,Попов,Беров,Виденов,Симеон и най корумпираната тройна коалиция Хората преживели това помним и знаем!
55
3
 
12
 
! Отговори
сигурно преди 2 години
Смел- отнася се за бизнесмена
54
2
 
12
 
! Отговори
сигурно преди 2 години
Браво, смел човек! Такива политици ни трябват
53
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Перхидроленото бабе и шайката тепърва ще има да отговарят на всякакви въпроси нищо, че сега се правят на обидени.
52
1
 
49
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Ужасен съм от царящата простотия в държавата.Тук нормален човек не може да вирее!И богаташите бизнесмени в България, и политиците от всякакви партии - жалки карикатури на оскотяли, необразовани, крадливи човечета - покварени от парите...Пет поколения да минат още - пак няма да се цивилизоват!Пълен упадък, липса на морал и тотална поквара...
51
25
 
36
 
! Отговори
SS преди 2 години
споко, идва служебно правителство... ще се довърши работата... тогава няма отпуски, няма укриване и неявяване на мутри ... Има дела по бързата процедура, отнемане на имунитет, глоби и други санкции... Разнищването и изчегъртването ще продължи.МУТРИ ВЪН ! ГЕРБ е ПОЗОР за България!