ГЕРБ заподозря: Готви се кражба на избори

Машината ще определя резултатите от изборите без контрол
422
ГЕРБ заподозря: Готви се кражба на избори
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ заподозря, че се готви кражба на избори заради поправките в Изборния кодекс, с които се въвежда изцяло машинно гласуване.

„Изборите трябва да се провеждат от народа, пред очите на народа и с прякото му участие. В България машината стана единственият фактор, който ще определи резултатите от изборите“, отсече в декларация от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата

„Единственото, което това 45-ото Народно събрание даде на хората, са промените в Изборния кодекс. Всички останали помпозно обявени инициативи за мажоритарна система, за намаляването на партийните субсидии, за индексирането на пенсиите, за помощ на деца с увреждания се оказаха предизборни пушилки, скандалите също са мътна вода само за да се прокарат промените в Изборния кодекс“, отсече тя.

Според нея с промените в Изборния кодекс обществото няма да има правото да провери резултата от машинния вот.

„С промените правото на наблюдение се делегира на машините. Бързината, с която промените бяха приети, силово, без дебат и обществено обсъждане, и обнародвани в извънреден брой на Държавен вестник, буди подозрения. Как можеш да твърди, че изборите, провеждани по традиционния начин, не са прозрачни и да прехвърлиш цялата отговорност на един софтуер“, обърна се тя към депутатите от останалите партии.

Според нея не може демокрацията в България да бъде поставена в зависимост от един компютърен алгоритъм.

„В никоя друга европейска държава машинно гласуване не е допуснато или директно е забранено. В презрението си към същия този народ авторите на този Изборен народ му отнеха правата и му поставиха машини, които да го контролират“, обобщи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
0
 
1
 
! Отговори
Шмекери преди 2 години
До Анонимен Гузен ,негонен бяга !
345
0
 
2
 
! Отговори
Цецка преди 2 години
Кой казва това само.В заем брашно тъпкано се връща.Теб кой те брои,че си тръгнала да ръсиш новини утр........
344
1
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Вие знаете как и затова се страхувате.Имате голям опит в краденето не само на избори.
343
0
 
9
 
! Отговори
Георги Ковачев преди 2 години
Крадеца вика "Дръжте крадеца". И то още преди да е почнало краденето; така, превантивно.
342
3
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Е, поне на новите избори юе разберем "Ще го бъде ли този народ" или ще потънем съвсем в блатото на Фигуранта. Теглете си спестените парички,българи! Ако властва хаоса, първо ще изгърмят банките- само там има 60 милиарда за крадене. Европа няма да позволи на един Чалгар да разполага с европейски пари ! Дочуване !
341
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца вика дръжте крадеца.....и таяса на снимката....
340
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
що при Симуланта всичко е стабилно нали ,най вече рекетирания от правителството бизнес,избиването на животните на хората ,съсипване на дребен бизнес,корупция .....всичко е стабилно
339
17
 
7
 
! Отговори
до 373 преди 2 години
И на следващите избори ГЕРБ ще е първа политическа сила, Борисов отново ще уплавлява. Само той може.
338
11
 
5
 
! Отговори
тежко ни преди 2 години
Целта на Фигуранта и неговите господари е дестабилизация на държавата, пълен хаос. И са на път да го постигнат. Дано народът се освести, след като видя , че тези дето бяха инсталирани в парламента за нищо не стават и да ги отсвири. дано сте разбрали, че дългосрочната цел на Москва и техния лакей *** да ни отклонят от ЕС и да ни в трета глуха. Затова *** плаче за президентска република.Плащат му много пари за това. не разбрахте ли, че той е национален предател.
337
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Деса дуловската на изборите ще ли да откраднат дудата...!!!
336
14
 
4
 
! Отговори
лъжкиня преди 2 години
Мая мутрата е професионална клеветница. Бедна ми е фантазията какво още ще сътровири през тези 2 предизборни месеца, само за да злепостави Борисов. Няма да се спре пред нищо само за да влезе в парламента. Дано народът е разбрал колко и е акъла, че да я изхвърли. Тя ще влезе във връзка с черепа и той ще я финансира.
335
0
 
2
 
! Отговори
Фреди преди 2 години
Да, БЛ ще имат 25% най-малко.Шоуто трябва да продължи....
334
6
 
17
 
! Отговори
абв преди 2 години
Със сигурност машинното гласуване ще е по-коректно и по-евтино във времето.
333
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ама на куково лято.
332
2
 
26
 
! Отговори
по-скоро преди 2 години
готвим се да видим риалните гласове на герб, без открадваните до сега ...
331
2
 
19
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Деса от рода Дуло!
330
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SkМутрите сега напират да влязат в парламента. Що се отнася до името на партия"Мутри - вън" по - голям тъпизъм рядко се среща. Може ли това да е име на партия, кажете ми? Но както е казано рибата се вмирисва от главата, че то Майчето да не е умно?
329
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не е изключено. С това натискане да се гласува електронно ако има печени хакери толкова лесно могат да се крадат гласове, че просто не е за вярване. Затова толкова много реват за него. Това целят и промените в Изборния закон. За да могат *** да гласуват от майната си за неща, които стават в държавата от която те от години са дезертирали и само се надъхват от глупостите на Славунеца и подобни. Ти вземи гласувай за Божков! А де!
328
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Дръжте крадецааа-а-а-а....докато още е в парламенто.
327
2
 
5
 
! Отговори
ЦИК носи отговорност преди 2 години
Ако новите партии наистина искат да има прозрачни ичестни избори, могат да го постигнат чрез решение на ЦИК/където техните представители са мнозинство/ в 2 точки:1. Всички СИК задължително да броят хартиените отрязъци -общ брой, по партии и преференции!2. Към машинния протокол и протокол за съответствие на преброеното и посоченото в протокола от машината!Това ще гарантира прозрачността и честността на изборите!