Над Черно море - не само самолети на България и Румъния, но и други от НАТО

Причината - засилване на сигурността в Черно море
76
Над Черно море - не само самолети на България и Румъния, но и други от НАТО
Снимка: БГНЕС

Парламентът ратифицира изменението на Споразумението между правителството на България и правителството на Румъния за презгранични операции на Air Policing.

С него се цели регламентиране на възможност за изпълнение на презгранични операции за Air Policing от самолети на "трета" страна от НАТО. Това ще касае случаите, в които те изпълняват мисия по усилен Air Policing на територията на България или Румъния.

Велизар Шаламанов от ДБ обясни, че това се налага заради услужената обстановка в Черно море. Христо Гаджев от ГЕРБ - СДС обясни, че става въпрос за ратификация на вече съществуващ протокол.

Според него няма спор, че това решение е правилно и необходимо заради ситуацията в Черно море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 2 години
АмерикаНАТО какъв го дирят тук? Избиха коренното население,а сега и бледоликите!Тръгнали света да ОПРАВЯТ!Да си оправят "държавата" и тогава да дават наклон на оная работа на света!!!
44
5
 
2
 
! Отговори
Полети преди 2 години
Вчера, когато небето над София бе закрито от 07 до 12часа за полети на гражданската авиация, в 10ч28мин над Александър Невски прелетя един самолет на Poland еър полисинг. А и доста машини(къде с пилоти, къде безпилотни) прелитат насам натам.
43
2
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
Не дразнете руската сибирска мечка ! Какво искате ? България да стане прифронтова държава ? Или тук да се водят бойни действия ? Представяте ли си да стане война ? Кой мислите ще го отнесе най много ? Олигархията ли ? Или нашите политици дето вървят с охрана да се пазят от народната любов. Най много ще пострадат обикнов.хора.
42
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
И още нещо,за Младите българи,Не помнещи събитията,по време на студената война така наречена много преди 1989 г! Гледах преговорите лично на черно бял телевизор Пирин (лампов) в Рейкявик между Горби и "дедо"им Рейгън!И да ги светна само.Не дедо ви Рейгън ви"донесе демокрацията"а Горби!Така го наричахме тогава Горбачов Горбачов ви я донесе!След години разбрахме,че"съветниците"му на Рейгън,са били на ниво!Та Америка остана САМА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА! И НЕ Е КОРЕКТНО<ЧЕ НЕ СЕ САМОРАЗПУСНА НАТО!
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българинСпоко ве, нема да воюват :)) САЩ си търси врага, тоест целта на съществуването :)) Почнаха с талибаните ама слаба ракия, друго си е Раша :))
40
2
 
7
 
! Отговори
Ахмед преди 2 години
Добро утро. Чак сега ли разбрахте как ще бъдете използвани. Наивници на дребно с евентуални щети за цели поколения.
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже се интересувам от История, как бихте нарекли отказващите се от битка американци - бежанци мейби :))) Така са ги наричали във "смелата" американска армия, дето се вика на умряло куче нож вадят :))
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това ли беше най важното да угодим на русофобите от ДБ. Гробаритв са русифоби по запивед тези от ДБ по убеждение. Мазнюгата Шаламанов само да му вурви бизнеса с военна техника ще ни набута във война с рашките
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сезона мачу пичу туристи опаааа
36
17
 
5
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 2 години
НАТО НИ БРАНИ....ЕС НИ ХРАНИ.....БСП НИ...***
35
13
 
3
 
! Отговори
РУСКИ ТОВАРИЩИ преди 2 години
ЧЕМОДАН ВОКЗАЛ И НА УРАЛ......
34
12
 
5
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 2 години
НАТО НИ БРАНИ...ЕС НИ ХРАНИ....ЕВАЛА БАЦЕ, ГОЛЕМ СИ
33
8
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
След ремонтите на старите ни самолети в Русия,изпитано ли е дали нямат вградензловреден софтуер или системи,които да възпрепятстват самолета да локализира,определи като цел и употреби оръжие срещу руски самолет?Пилотът вижда рускинарушител,а авиониката казва,че е приятелски и не дава да се стреля по него.Типично в руски стил ще е да се оставят спомагателни системи,които да блокиратфункции на авиониката,като влезнат във взаимодействие с нея.Не ми отговаряйтес "такова животно няма",има,има.
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НС няма време за вдигане на размера на пенсиите, но намери време за регламентиране на възможност за изпълнение на презгранични операции за Air Policing от самолети на "трета" страна от НАТО. Не само, че това мяма да засили сигурността в Черно море, но ще доубие туризма ни, който е на смъртно легло.
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руски пилот дали умишлено или не навлиза над нашето възд пространство над Черно море. Излита наш от Пловдив ирумънец от Констанца. Румънеца е пръв и директно сваля руснака, кво правим, летище Варна и Бургас изчеват.
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велизарчи е ясен, НАТОвдко протеже на квадрат, троянски кон на Герб в ДБ. Това означава румунския пилот да упитреби оръжие срещу чужд самолет над наша територия без да се съобрази с решението на нашето въздушно командване, министъра на отбраната и премиера.
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39От дезертьори неочакваи ,да кажат нещо добро за бившата си армия,която и да е тя.Ако бившите солдати ти открехнат що за армия е руската,ще ахнеш от изненада.Руската армия без ядреното оръжие е далеч от НАТОвската и ще бъде разбита без особенни усилия.
28
1
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Нито един българин не желае война с Русия и САЩ. Независимо, че не понасям "ГЕРБ" решението да се лети със настоящите ни съюзници е решение на Пакта. Така както някога, без волята на българският народ, армията ни, с авторитарно решение на Москва, бе въвлечена окупация на Чехия. Нито по време на комунизма,нито сега Родината ни е свободна да взема решения. Ето затова съм монархист,защотото Царство България имаше собственна политика на чест, освен в моментите на немска и руска окупации.
27
6
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Прадядо ми е участвал, надявам се на вас и на вашето НАТО да ви стигне мозъка да не започвате нова война срещу Русия, за да не ми се налага да участвам и на мен.
26
5
 
11
 
! Отговори
Гаро преди 2 години
Имах възможноста да говоря в Канада с американски войници - дезертьори!!! Това което ми разказаха,ако го чуехте,щяха да ви увистнат ченетата от изненада...