Десислава Атанасова: 45-ото НС си отиде безславно, нищо не свърши

Ревизия на кабинета трябва да се прави от служебно правителство, смята тя
8 май 2021 21:21, Анисия Иванова
122
Десислава Атанасова:  45-ото НС си отиде безславно, нищо не свърши
Снимка: БГНЕС

Социолозите тепърва ще мерят доверието в 45-ото Народно събрание, което си отиде безславно, без да е изпълнило нищо от дневния ред на обществото. Преди това заявките на политическите партии бяха големи, а се оказа, че единствено и само се вълнуват от политическото оцеляване, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Скроиха такъв Изборен кодекс, който да ги удовлетворява и да дадат властта в ръцете на президента. Нищо друго не се случи в рамките на този парламент. Освен онзи прословут противоконституционен мораториум – не само по мое мнение и по мнение на ПГ на ГЕРБ, но и много конституционни съдии – бивши такива, а и юристи се изказаха в тази посока", каза тя пред Нова тв.

По думите й ГЕРБ се е опитала да води конструктивен диалог при връчването на мандата за съставяне на правителство с останалите партии.

„Изборите минават и отминават. Сезоните също. Проблемите в ежедневието на българите стоят. Те обаче не бяха в дневния ред нито на НС, нито на партиите, които получиха втория и третия мандат за съставяне на правителство”, заяви тя.

Още по темата

Според Атанасова президентът Румен Радев взима страна в политически дебат: „Ние не воюваме с никого. Защо да воюваме с г-н Радев, след като сме представители на различните видове власт? Той е президентската институция. Очаквахме, че той ще бъде в ролята на обединител. Неприятно впечатление прави, че последните дни взема страна в един политически дебат – консултациите за излъчване на ЦИК. Но за служебното правителство и неговите ревизии, тъй като темата за ревизиите е изключително актуална, ревизията, ако ще има – трябва да се направи от служебно правителство. Най-лесно е служебните министри – като влязат в кабинетите си, да направят проверка какво има като информация и като документация. И ако има нещо, което да ги притеснява – да го обявят публично”.

Тя изрази надежда, че предстоящите предизборни кампании ще се фокусират върхи политиката, а не върху това кой и как иска да премахне ГЕРБ от властта.

"Предходната кампания беше с фокус върху това колко и как хората, протестиращи от една година, искат да изчегъртат ГЕРБ от властта. Оказа се, че ГЕРБ пак е първа политическа сила и без ГЕРБ не може да се състави правителство. Това го видяхме, макар че никой не пожела разговор”, поясни Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ СИ ГЛАСУВАХА 10 000 ЛВ ЗАПЛАТИ, ЯХНАХА ДЪРЖАВНИТЕ МЕРЦЕДЕСИ, ГУШНАХА СИ МИЛИОНИ НАРОДНА ПАРА ОТ СУБСИДИИТЕ......НАРОДА КУЧЕТА ГО ЯЛИ
91
1
 
4
 
! Отговори
Хайде де преди 2 години
По безспорно от теб невежество и тъпотия няма Незнам доро как си завършила дори и в Дулово сигорно си имала близки в училището или по милост други да се мъчат с твоята празна тиква
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че в предното събрание ти направи нова конституция. или май беше барни. сърби ли те и тебе отзад сега, ако излезне някой илчовски да разкаже какво става из дуловския и тутраканския край с обществените поръчки?
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тази се е облажила с Дубайските Фурми.
88
3
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Няма страшно от сл. кабинет, страшното после ще ви дойде. Вече има проект за нов "луксозен" затвор, с поглед към Рила планина.
87
2
 
8
 
! Отговори
da преди 2 години
таа ако прочете какво мислат отата за нея бая ше и стане убаво
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БЪЛГАРИНнарода се "събуди" и МУ КАЗАХА ДА НЕ ИСКА ГЕРБ ДА ГО УПРАВЛЯВА! И ТОЙ СЕ СЪГЛАСИ! както винаги все някой друг му казва какво да иска! затова е измислена думата: "просттолюдие"!
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 101"А мръсната Диловска уста мина" -- мина, ама там беше ти в неудобно положение и тя си отиде!
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ясно си личи, че не сте дораснали за демокрация! вие не искате да сте добре, а искате другия да е зле! затова на просттите хора не им е било разрешено да се занимават с политика хилядолетия!
83
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАРОДЪТ ВИДЯ, ЧЕ ОТ АФЕРИСТКАТА МОЖЕ ОЧАКВАМЕ ОЩЕ АФЕРИ- ГНУСНА КОЛКОТО ГАДЕВ, СМЪРХОЛЯН, ЧАЛГАРЯ И ДРУГИТЕ СЛУГИ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ.
82
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Итн дадоха без бой България на ЕрдоганСрам и позор
81
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващият Парламент- без комунисти ит.н. ( и тъй натататък).
80
14
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
НАРОДА СЕ СЪБУДИ. ТОЙ ПОКАЗА,ЧЕ НЕ ИСКА ГЕРБ ДА ГО УПРАВЛЯВА. НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА ГЕРБ ЩР БЪДАТ КАТОСТРОФАЛНИ.
79
6
 
23
 
! Отговори
43 44 преди 2 години
Ама десисливооо, от предишните два парламента, по-безславни няма.
78
12
 
7
 
! Отговори
Във грешка е преди 2 години
Преди да си тръгнат ГЕРБ набутаха толкова много пари в икономиката, че хората въобще не усетиха ефекта от чагъртането на чагъртащите. Но когато го усетят по джоба си, тогава ще разберат. За сега чакаме... Служебното правителство ще продължи с чагъртането. После машините още не са казали за кого ще гласуват... а и милионите българи зад граница дето искат да ни управляват... пък ние ще плащаме данъци и ще псуваме.
77
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такъм срам за бащицата Ви не е било и при Виденов, Станишев, Костов и Царя дори.Такъв айдуклък ще се помни с години. Днешната младеж се реди на опашка пред библиотеки за да чете Винету искат да стават премиери и министри,но не ходят на училище било тъпо.
76
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй е. Това народно събрание си отиде като родопски катър без история.Грабнаха парата и вазираха.
75
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отиде си безславно герб и всички смешковци около тях.На ред е незаконнат дпс.
74
6
 
17
 
! Отговори
десито, преди 2 години
и английската кралица нема толкова тоалети - не шъ дъ е само от депотатската заплата - некъде свиркаш...
73
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадове гадни, да бяхте гласували за пенсиите на възрастните хора поне, а не за субсидията. Пролича си как си гледате единствено изгодата и хората не ви вълнуват. Дано да имате късмета да живеете с 300 - 600 лв. на месец, а и вие самите вървите към пенсия. Палачинката се обръща, запомнете го. Откраднатото може да свърши много бързо за здраве.