Машините за изборите не са платени, договорът не е приключил

Не се знае още колко ще трябват за следващия вот
40
Машините за изборите не са платени, договорът не е приключил
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Договорът за машините не е приключен. Разбрахме, че не са платени машините и не са държавна собственост.
Това казаха Росица Матева, председател на ОС към ЦИК и номинация за член на новата комисия на ИСМВ и Димитър Димитров, говорител на ЦИК и номинация на ГЕРБ за зам.-председател в новия състав, пред bTV.

Димитров добави, че договорът не е приключен, защото има спорни моменти.

„Сиела“ не е изпълнила всички задължения по договора и най-вероятно следващата комисия, понеже тя ще е
правоприемник, ще трябва да уточнява неща, които много трудно се уточняват. Може и до съд да се стигне, тези неща ще трябва да се уточнят по съдебен ред", каза номинираният от ГЕРБ за зам.-председател в новия състав на ЦИК.
Димитров допълни, че още не е ясно колко допълнителни машини щe ни трябват за вота след два месеца.

Имаме 9600 машини, необходимо е да се уточни в колко секции ще се гласува в чужбина, каза Матева.

Тя коментира и номинацията за председател на ЦИК, като нарече Камелия Нейкова професионалист с голям опит.
Най-вероятно предсрочните парламентарни избори ще са на 11 юли и те ще се проведат по нови правила, които бяха гласувани 45-ото НС. Вече е ясно, че новият председател на ЦИК ще е бившият й говорител – Камелия Нейкова, която е номинация на ИТН. Това се случи, след като ГЕРБ оттеглиха кандидатурата на бившия зам.-министър на вътрешните работи Красимир Ципов.

Президентът обяви, че изтеглянето на кандидатурата на ГЕРБ е абдикация. Всички партии с изключение на ГЕРБ обявиха, че блокирането на процедурата е притеснително.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: машиниизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Не оспорвам права ! Правото е да се придвижиш самостоятелно до местната си секция за гласуване (където се водиш по лична карта) ! Аз така правя всяка година !Какво сега да искам да ми плащат таксито за да ме закарат до там ? Пича в Мароко да си хване самолета и да дойде да си гласува по лична карта както правя АЗ ! С личния си автомобил / пеш за мои разноски това е ! Машинно ако ще гласуваме през КОМПЮТЪР у дома. Харчим пари на вятъра !
32
2
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Това нещо "костинбродското" се оттече отново така бързо както и му писано в "кармата"!!
31
2
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
И какво машинно гласуване е това ?!?! Пълна простотия ! Машинно гласуване е от вас от компютъра излегнал се на дивана с ПИК код+ смс + емайл.Това е машинно гласуване ! За какво набутвате държавата с пари ?!?!!
30
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Никк: И колко страшно много влизат ?!?! Моят глас тук с живота ми тук, харченето тук, за пенсионна и здравна система тук тежат със сигурност повече от гласа на някой в Италия който идва лятото да си направи зъбите и да похарчи 1000 лева в Родопите или на морето. Този в Италия плаща на италианските пенсионери и здравна система. Нямам нищо против да гласува, но да харчим още пари за да му осигурим секция ..... да заповяда със самолета и да гласува.
29
1
 
3
 
! Отговори
НЕ ГЛАСУВАМ С МАШИНА преди 2 години
ТОВА Е ВОТ--МЕНТЕ!
28
0
 
2
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 години
А ,...КАТО НЕ ГИ ПЛАТИТЕ ...ШЕ ИМА ЛИ ИЗБОРИ??!БЕЗ ПАРИ ---САМО БО КЛУ ЦИ , ЩЕ СИ КУПИТЕ ...ХА,ХА,ХААААААААААА
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички напуснали България трябва да им се забрани да гласуват и да определят съдбата на тези дето са останали.Освен това трябва да им се забрани да имат двойно гражданство.Или си БЪЛГАРИН, БЪЛГЪРКА или НЕ
26
5
 
2
 
! Отговори
До всички тролчета преди 2 години
На последните кметски избори не кой да е, а лично Негово Комунистическо Величие, другарят БМБ разпореди на депутатите си да запишат в изборния кодекс, че всички следващи парламентарни и президентски избори ще бъдат 100% с машини! Е...с последните поправки в ИК пак лично ТОЙ отмени собствената си заповед. Така че - моля, претенциите да се адресират до Банкя!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз от 30г не живея в бг. а и не мисля да се връщам плащам данаци в друга държава но винаги гласувам за там откъдето избягах
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНай-лесно се манипулира вота с хертиените бюлетини!....В грешка си баце. Печаташ тайно фалшиви бюлетини... плащаш на електорат за гласове... раздаваш кИбапчета и бира ... ходиш по селата да агитираш... договаряш се с мафиоти... добавяш мъртви души в списъците ... И РИСКУВАШ КОНКУРЕНТИТЕ ДА ТЕ РАЗКРИЯТ...Докато с машините... Наемаш ЕДИН администратор който да ти напише малка програмка която да отклонява част от подадените гласове на гласувалите към ТВОЯТА партия ..
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е .... мен ме притеснява,че моят глас тежи еднакво с гласа на човек който не живее тук от 20 години , нито ще се върне , нито ще се срещне с някои от администрацията тук,Коститунционно е на всеки българин да има основни права!Живял 20год на вън, не го правят по-малко българин и кой да т так ова м си ти да оспорваш правата на хората!!!
22
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лесно се манипулира вота с хертиените бюлетини!Истроята го доказва!Ще обясня: имаш 3 милиона гласували - 3 милиона хартийки сгънати на две разпределни в 20 000 торби и пазени в архив, до който само ЦИК има достъп. Хартийките се броят в началото за което се попълват едни протоколи- таблици също на хартия. Всички 20 000 протокола се обединяват на 200 обобщаващи листа хартия и също се пазят под ключ. При съмнение за грешка в броенето се отключват и почват да броят хартиите една по една.
21
2
 
6
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Как е по лесно да изманипулираш изборите?Чрез милионите бюлетини,които механично се броят от хиляди хора или чрез подходящ софтуер на незнайно от къде и не знайно от кого закупени машини,акумулиращи информацията за вотът само в един пендрайв от 4см?!И основната мантра да се случва това,че имало хиляди невалидни бюлетини?!Ами като ви е про ст електоратът и не може едно квадратче да задраска,но с една проста машина ще се справи блестящо?!Да ако друг услужливо натисне копчето вместо него!!
20
10
 
7
 
! Отговори
Северозапад преди 2 години
Нищо ново под слънцето. Тулупа опищя всичките земни кълбета, че Орешарски взе един милиард лева заем - и то не за друго, а за да плати бакиите точно на Тулупа, защото хазната, която наследи Орешарски, беше празна!
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полиглота толкова злини стори на България,че дълги години ще сърбаме попарата на некъдърноста му.А някой от тях той дори не ги е направил нарочно.Просто е посредствен.
18
3
 
13
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Ако не сте се изс рали ,ако не сте закусили или ако кафето вие горчиво,за всичко е виновен ГЕРБ и Борисов!!Ако жена ти ти се мръщи,ако любовницата не ти пуска,ако работодателят ти,кому няга те стиска за гушата ,пак да знаеш Борисов ти е виновен!?Ако си емигрирал 2000 година и повече от 20 години миеш чинии или ринеш на крави или гледаш застарели пенсионери,пак Борисов ти е крив!!Ако си мръ сен чалгар,пак Борисов ти е крив!Ако метрото закъснее с 5 минути или те хване запек или трипер познай до 3
17
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната бомба заложена от ГЕРБ, взели са нещо, но не са ги платили, като завещали разхода на следващите.
16
5
 
4
 
! Отговори
Бива преди 2 години
Като гледам троленето се прави само от един потребител с главни букви
15
7
 
6
 
! Отговори
Тролче преди 2 години
Тролчето дето е забравило caps да спре да пише с главни букви щото го издват. В понеделник бико ще ти плати обявиха от ПИК
14
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами това всъщност не е никакъв проблем за изборите,понеже могат да бъдат доставени още машини от същия търговец на предоговорена цена.Саботирнето по всеки възможен начин от ГЕРБ на изборите е предателство спрямо демократичния процес на избора.Закона е закон и той трябва да се изпълнява а не да се разсъждава.Саботажите са съставомерни деяния по НК.