Дончев: Служебно правителство не е кошмар, няма от какво да се притесняваме

Проблемът с лидерството на ГЕРБ не стои, но ще има промени, обяви вицепремиерът
Обновена: 9 май 2021 16:26 | 9 май 2021 16:25, Красимир Ангелов
250
Дончев: Служебно правителство не е кошмар, няма от какво да се притесняваме
Снимка: БГНЕС

"За нас не е кошмар служебното правителство. Няма от какво да се притесняваме". Това заяви в интервю за БНР вицепремиерът в оставка Томислав Дончев, който в момента е изпълняващ длъжността премиер заради излизането на министър-председателя Бойко Борисов в болничен.

Според Дончев има логика да се очаква, че назначеният от президента служебен кабинет ще се държи реваншистки заради всичко, което е казвал в годините Румен Радев за управлението на ГЕРБ.

Още по темата
Дончев коментира и дейността на комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, като я окачестви като "следизборна и в същото време предизборна драматургия". По думите му председателката на тази комисия - Мая Манолова, е главната действаща фигура, която "вероятно очаква номинация за главна женска роля":

"Въпрос на амбиция е някой да намери даден човек, който, включително и по отношение на вас, да разказва всякакви щуротии. Очевидно, че голяма част от нещата, разказани от бизнесмените пред комисията, са неверни. И в рамките на самото заседание се оказа дума срещу дума - единият предприемач твърди едно, другия - нещо различно. А и голяма част от твърденията бяха опровергани от лица, които не са присъствали на комисията", посочи вицепремиерът в оставка.

Твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, че трябва да се отказваш от част от печалбата си в полза на управляващите, за да не изгубиш бизнеса си, Дончев постави под съмнение и заяви:

"Това с отчисленията е рециркулация на политическа опорна точка, която е в оборот от няколко години. Това е незаконно, как си го представяте? Това е несериозно! Имам дълъг управленски стаж, но аз такова нещо не съм виждал. Това в никакъв случай не е практика! За такова нещо нито съм виждал, нито съм чувал. Ако някъде такова нещо се случва, трябва да бъде преследвано с цялата институционална мощ на държавата!".  

Като проблеми, които стоят за решаване пред партия ГЕРБ, Дончев посочи изхабяването от дългия престой във властта и недобрия диалог с младите хора – тези между 20 и 35 години.

"Една партия, ако спре да се променя и да се развива, тя вече изостава. Фактът, че няма да имаме ангажименти и отговорности по управлението на държавата, е много подходящ момент да се адресират всички тези спомената проблеми", заяви той.

Дончев обаче бе категоричен, че проблемът с лидерството на партията не стои на дневен ред и добави, че на Националното събрание на ГЕРБ на 11 май ще има големи кадрови промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има, има Дончев! Ти трябва да се притесняваш къде е това електронно правителство за което се изхарчиха 2 милиарада?
183
3
 
2
 
! Отговори
коректив преди 2 години
Нови избори,нови простаци в парламента!Преди години един комик и блогър/предавания и шоупрограми/ БЕПЕ ГРИЛО,основа движението "пет звезди" в Италия и спечели 25% от гласовете на хората с популистки обещания за пари и соц.придобивки и какво ???Къде е сега,хайде холан -няма нужда от шутове в политиката.Така и нашия шут Трифонов,ще последва италианския си пример от екрана в тоалетната....
182
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Gospoja Silivja Velikova e opredeleno predubedena komunistka. Njamashe edin konkreten vupros kudeto njamashe insuinacia che Gerb bili omrazni. BNR = BSP
181
3
 
5
 
! Отговори
Ко преди 2 години
Ако избори се печелиха и държава се управляваше с крясъци то Мая и другите макаци щяха да са 1
180
1
 
2
 
! Отговори
Ко преди 2 години
Ако избори се печелиха и държава се управляваше с крясъци то Мая и другите макаци щяха да са 1
179
7
 
4
 
! Отговори
Ленин си е в Полша преди 2 години
Слави Дончев е прав в едно. ГЕРБ има по-малко основание да се опасява от служебен кабинет от самия Борисов. Все пак, ГЕРБ е на власт от 12 години, а Борисов от 20. При това, ако някой разрови наследството от периода, когато той беше главен секретар на МВР...
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл човек да дава своето мнение по форумите, защото има цензура на медиите. Така мисли света за нас. Какво разбират те? Ние му казваме Демокрация. Вие не се притеснявате от служебно правителство и ние не се притесняваме. Не вярвам да стане по-зле. Но иначе беше забавно в Парламента. Вече не зная ние ли сме странен народ, че сме ви допуснали там или......????
177
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези престъпници,които са дискредитираха по всички възможни начини с толкова скандали и материали за поне 10 дела,ще отричат и ще се правят на ощипани моми! Навремето с Клинтън беше свършено само заради една ***,а тук нали сме тъмните Балкани ,след поредица от скандали тези си правят сметки за светлото бъдеще......Най-лошото е,че сметките им може и да стана
176
3
 
0
 
! Отговори
аз преди 2 години
Спокойно, ще намериш от какво да се пшритесняваш :)
175
7
 
13
 
! Отговори
Шопар преди 2 години
Е как бе Тиквончев, твоя вожд каза че иде края на света шот той не е на власт.
174
10
 
14
 
! Отговори
ХМ! преди 2 години
СПОРЕД ЗАГЛАВИЕТО ИМА ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ ДОСТА НО СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕМОЖЕ ДА НАПРАВИ НИЩО - ТИ ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ СЕ ПРИГОТВИ ЗА ЗАТВОРА ПЪК ЩЕ ВИДИМ ..........
173
10
 
13
 
! Отговори
Томислав Гьобелс преди 2 години
Томи, кога ще се ваксинираш на камера, мишко?
172
10
 
8
 
! Отговори
Мани, бЕгай преди 2 години
Малки гербаджии
171
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук някаква заблудена овца говори *** от ГЕРБ да се мобилизирали да спечелят изборите.Не разбрахте ли, че с комунистическото бандитско формирование ГЕРБ е свършено.Нишата на ИТН ще бъде заета от БНО и Въэраждане.След последните разкрития за изверга от Банкя ще накарат хората които не са гласували да излязат и накажат бандата ГЕРБ.Ще бъдат ограничени и основните им избиратели от ромските махали, видеонаблюдения 7% ще е успех за тези бандити.След това идва Кьовеши кеф!
170
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До смях: Абе ,приятел, мислиш ли , че някой може да се хване на простотиите ти?От виетнамската война?Ха-ха-ха.Не разчитам като тебе на жълти сттинки за писане на опрки всеки случай.Айде в Евразия,бе гений.
169
10
 
4
 
! Отговори
СМЯХ преди 2 години
Не знам на какво разчиташ ти ?Но нещо май не искат да ни продават .А иначе всички бивши Държави от Източна Европа купиха втора употреба САЩ самолети от Виетнамската Война .
168
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
великите подчинени на великия филосов тиквунций със свинските физиономии се возят във великия джип на свинския вожд и се изкават и племето ги слуша и им ръкопляска по команда
167
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смях е ,че толкова години разчитаме на руските бракми и плащаме луди пари за ремонти и пак за нищо не стават.Много отдавна трябваше да се купят изтребители, подходящи за член на НАТО.Така направиха всички бивши страни от източния блок.А червените заедно с руските бракми и с опорките си да хващат пътя за Москва ли, за Сибир ли,страна голяма,да си изберат.
166
11
 
15
 
! Отговори
СМЯХ преди 2 години
ГЕРБ трябва да са спокойни поне за Корупцията със САЩ Самолетите - Договора за Доставка ще надживее 3 САЩ президенти и много военни БГ пилоти ще се Пенсионират .Голямата Глупост на ГЕРБ - Платиха Милиарди Долари за нещо което ще се случи в близките Десетилетия .
165
16
 
21
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Дончев е Най-Голямато Плямпало на ГЕРБ .Продукт - 0Думи - безкрайно .