Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят

Парите за изборите отишли залудо, а можело да има правителство
Обновена: 11 май 2021 19:18 | 11 май 2021 13:30, Камелия Цветанова
608
Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ очерта пред партийния актив като успехи на управлението си справянето с мигрантската криза, стабилността на банковата система, строителството на пътищата, увеличението на доходите, влизането в чакалнята на Еврозоната, справянето с пандемията.

„Това са все важни неща, които ние направихме, за да ни мразят, справяйки се с тях“, коментира той.

„Истински се надявах, след като толкова искаха да управляват, защото целта на едно политическо състезание е да управляваш, то не е да свалиш няколко или да и си опозиция, сериозните партии искат да управляват, а най- естественото и единствено правило е лидерът на партията да стане пример“, коментира Борисов.  

Още по темата

Лидерът на ГЕРБ призна, че е предложил Даниел Митов за премиер, защото самият той вече три пъти е заемал поста на министър- председател.

„Това е смисълът, да се покаже, че в ГЕРБ има много хора, които могат да се справят на всякакви постове“, посочи Борисов.

„Трифонов се е заял с мен, че съм казал, че изборите струват 150 милиона, може да са 140, 130 милиона, но при всички  случаи са над 100 милиона и целта на изборите не е да смени един закон, а да състави правителство. На него явно над 100 милиона му се струват малко, а със 165 депутати можеше да има стабилно правителство и да не спорим сега, че 100 милиона лева са отишли залудо“, коментира още той.  

По думите му демокрацията е скъпо нещо и не е въпросът колко струват изборите, а в това, че са загубени месеци наред без управление.

„Ако народът пак така ни подреди след изборите, не е хубаво да сме в ситуация на крайна враждебност, както е казал Господ - обичай врага си, не харчете енергия по тях, показвайте на хората колко модерна да стане държавата“, обърна се лидерът на ГЕРБ към съпартийците си.  

„И не случайно хората ни оставиха първа политическа сила след последните избори, хората искат от нас да надградимнаправеното“, каза той.

Борисов се похвали и успешното председателство на България на Съвета на ЕС, което беше и първото за страната.

„Аз бях трогнат от отношението на моите европейски колеги и вчера канцлерът на Германия като се обади, нашето председателство на ЕС, всички считат, че е било от най-добрите и може би единственото, на което до един всички до един дойдоха в София. Искам да видя кога президентът на Франция, канцлерът на Германия, премиерът на Великобритания ще вървят в под ръка в София да се разхождат“, отсече Борисов.

Премиерът в оставка обяви, че направеното от неговото правителство е много и се зарече, че ако спечели новите избори и състави кабинет, ще бъде въведено електронното правителство.

"Гишетото трябва да го премахнем. Няма по- дразнещо нещо от гишето", отсече той.

Още за конференция на ГЕРБ вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТОЗИ ЧОВЕКТи луд ли си? Нормален ли си?Няма толкова много избити и умишлено тежко разболяни хора през някое управление, колкото през управляението на Бойко и ЦЦ, че те ни затриха като население, *** да видиш докъде са били гробищата преди да дойдат на власт и през тяхното управление как ускорено са се разширили гробищата, майната им на парите,които крадяха,но тези управляващи и народа затриваха,турците също следяха хора и разболяваха или убиваха хора,а Бойко пръв техен авер!Да се махат!
414
0
 
3
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 2 години
Би следвало да е обратното - ако направиш много, важни и добри неща за народа - да те обичат.Щом те мразят - че замисли се какви ги вършиш де!
413
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли затова ви мразят.
412
0
 
4
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
И,... билет за Дубай !
411
2
 
9
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
Да , мразим ви , направихте много неща ---ЗА СЕБЕ СИ И ОКОЛО ВАС , ШАЙКАТА !Махайте се по-бързо , следва позабравената операция ''КОТАРАЦИТЕ'' , заедно с Цвъки !
410
11
 
2
 
! Отговори
hitko преди 2 години
Грешката на Бойко е ,че не компромтира с нищо червената ***. Те бълваха слухове, клевети и изцяло фалшиви новини за управлението, а нямаше подобаващ отговор. То не е лесно да работип и да се занимаваш с интригите на една цяла 100-годишна партия, но трябваше! И това се видя на изборите! Дано си научихте урока и ги подпуквайте тез чрвени некадърници, че лошо му се пише на народа.
409
4
 
13
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Тодор Живков или Б, Борисов,кой от двамата е по *** и невежа???
408
3
 
19
 
! Отговори
123 преди 2 години
Борисов, какво си направил и каква е ползата или вредата от твоите 3 мандата, тепърва предстои да видим!Днес обаче ти показа за пореден път, че не умееш да губиш и позорно избяга и се скри при предаването на властта. Един истински голям политик, за какъвто ти претендираш, че си, трябва да умее да губи и да поема и негативни реакции срещу себе си.Ти избяга и това не говори добре за теб! Дежурните ти бъртвежи писани във фейсбук нямат стойност, тъй като ти не бе премиер там , а на Доднуков 1.
407
14
 
4
 
! Отговори
чукай БсП-ТО преди 2 години
За всички влюбени в Радев,Трифонов и Мая.....Да ви е честито новото правителство алаЯнаки Стоилов!Дерзайте гладни червени кмери!Крадете ,колкото можете - пък догодина ще видим ,кой и какво е направил...Като ви врътнат кранчето пак,ще се озъбите !Но този път домати няма да има а картофи по кратуните!...и още нещо...
406
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов се надцени. Било е прекалено рано да се изправи срещу Черепа и другите и да се опита да преразпредели определени пазари и незаконен бизнес.Борбата за парламента е само повърхността, в момента се води борба за всички типове канали и кръгове от фирми.
405
6
 
13
 
! Отговори
дам... преди 2 години
Направихте много Борисов, обаче се скрихте от журналята при предаването на властта днес! От какво се уплашихте господине, който половин година командореше чрез преки включвания от джипката?
404
6
 
13
 
! Отговори
СЕНЗАЦИЯ преди 2 години
Бойко е забелязан в пластичната клинака на братя Енчеви, според источници на от Визаж бившият премиер прави опити да се преобразува в Японска гейша и да напусне страната към Катманбду.
403
4
 
15
 
! Отговори
хах преди 2 години
Боце, направихте много, ама днес като предаваше властта не пуснахте в МС иначе любите ти ***! Защо така Боцко, защо не ги допуснахте, та да се похвалиш, макар и за последен път с твоите успехи пред тях?
402
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"НАПРАВИХМЕ МНОГО ЗА НАРОДА" - каза Лойко Чекмеджето.
401
3
 
9
 
! Отговори
X преди 2 години
Преди есента, ББ ще е съсед на ВБ.
400
3
 
18
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
Точно така: Направихте много (предателства) и важни ( глупости)...и кражби - затова ви мразят!!!
399
4
 
21
 
! Отговори
коментар преди 2 години
Крайно време е медиите да се осъзнаят и да престанат да ни занимават с този човек! Той вече не е премиер-самодържец, дори не е и магистрален инспектор! Ерата Борисов приключи, той в момента е единствено лидер на партия, нищо повече!
398
5
 
10
 
! Отговори
Прислужницата преди 2 години
Нека ги опънат всички Гербаджии като в сериала "Историята на прислужницата". и после за десерт Въжето !
397
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този виц вече е скучен.
396
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко време ли ще мине преди да се наредят на опашки пред прокуратурата Гербаджиите? Според мен седмица две.