Какво очакват групите от 45-ото НС от служебния кабинет?

Мая Манолова се надява временните министри да продължат ревизията на ГЕРБ
11 май 2021 19:30, Красимир Ангелов
71

Президентът Румен Радев днес разпусна 45-ото Народно събрание и назначи служебно правителство. Най-големи очаквания към служебния кабинет имат най-малките в 45-ия парламент.

Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова се надява временните министри да продължат ревизията на управлението на ГЕРБ. И отправи конкретни препоръки към почти всички министри.

Още по темата
"Първият ден, в който Борисов не е премиер, е ден за поздравления. Оценката на служебния кабинет от "Изправи се! Мутри вън!" ще дадем, след като видим каква е степента на ангажираност на министрите от служебния кабинет със сигналите, с които се занимаваше комисията по ревизията", заяви Манолова.

Според Ива Митева от "Има такъв народ" обаче, животът на служебния кабинет ще бъде много къс и време за ревизия няма.

"Основната задача на служебния кабинет е да подготви изборите. Да подготви едни идни честни и прозрачни избори. Предполагам ви е дотегнало да чувате тези думи, не искам да звуча клиширано, но това ни трябва на всички", категорична е Митева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

А от "Демократична България" (ДБ) са категорични, че не бива да се действа реваншистки.

"Очаквам добро управление от това правителство, на първо място. Не смятам, че служебното правителство трябва да бъде ангажирано с реваншизъм, защото ще се превърне в самостоятелен играч в изборния процес, а не това е целта", смята депутатът от ДБ Атанас Славов.

И БСП очаква от служебното правителство да не се занимава с лов на вещици. "Имаше ли реваншизъм? Тъй като чух политическа партия ГЕРБ на какво се надяват, тогава нямаше и мисъл за реваншизъм", каза депутатът от "БСП за България" Калоян Паргов.

От трибуната на националната конференция на ГЕРБ, премиерът в оставка Бойко Борисов пожела успех на служебния кабинет.

"То няма да е отговорно за нищо. Защото то пряко ще се ръководи от Румен Радев. Така че и тук ще видим какви са им възможностите", посочи Борисов.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Здравейте другари и другарки. По почина на сестра Галева реших да направя нова партия - "Реката влачи *** маркучи" - РВРМ и единствената ми политическа платформа ще е да плюя по Бойко Борисов и ГЕРБ. Това на нашия народ, съставен от 80% Иво Христовчета му стига. Няма да имам други ангажименти като актуализиране на пенсии, повишаване на жизнен стандарт и т.н. Така ще мога да се намъкна в НС с моите верни авери и да цоцам по 10 000 заплата на месец. Кой връща такива пари?
50
2
 
3
 
! Отговори
Истината 2021 преди 2 години
Радев е ракета-носител на ИТН.ИТН е бъдещето на България - искате или не. Народа това иска. Това ЩЕ стане.Каквито и схеми да правите. Варианта на ВСИЧКИ е да преклоните главица пред ДЕМОКРАЦИЯТА
49
2
 
2
 
! Отговори
Не пак, а отново! преди 2 години
Отново ще гласувам за ИТН. Ако не, тогава за ДБ, обаче ИТН не са ме разочаровали до момента с нищо.Ще ги подкрепя отново.
48
2
 
2
 
! Отговори
САМО ИТН! преди 2 години
ИТН ЩЕ НИ ОПРАВИ!
47
2
 
2
 
! Отговори
Figuranta Rade преди 2 години
Кво стана ве, голЯмите ГЕРБ-аджии ги би един ФИГУРАНТ.На кого ни оставяте бе? ТИКВО?
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако има престъпления по времето на ГЕРБ те трябва да бъдат извадени"Няма лошо - нека ги извадят.Само да питам - ЗАЩО ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПО ВРЕМЕТО НА ТРИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НА БСП НЕ БЯХА ИЗВАДЕНИ?Те се смятат за хора наместници на боговете или какво?Техните престъпления са известнии на Лукановото правителство и на Виденовото и на Станишевото.И то такива престъпления, които ни проваляха до дъно.Айде да не ги повтарям.Защо нито се разследваха, нито имаше осъдени за тези ОГРОМНИ КРАЖБИ И ИНФЛАЦИИ
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не е мафия. а да е диктатура-военна. хайде стига.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не е мафия. а да е диктатура-военна. хайде стига.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не е мафия. а да е диктатура-военна. хайде стига.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не е мафия. а да е диктатура-военна. хайде стига.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно любимият роман на Мая Манолова е Жерминал. Може ли да не се приемат толкова на сериозно тези хора?
40
0
 
1
 
! Отговори
Е ! преди 2 години
До МетежникКарай и нататък, защо спря? Защо забрави САЩ?
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54 Кажи честно, кое не разбра от въпросите, та се праиш сега?
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 48 Зададох въпроси на които вие нямате отговор. Типично по герберски има въпрос вместо отговор и оправдание
37
5
 
3
 
! Отговори
Метежник преди 2 години
До До 45"А аз ше попитам теб защо Италия са последни в съюза Г8 ??"...................................Всяка държава, в която мафията вземе връх се превръща в държава на бедняци, например: Италия, България, че даже и БраЦка Русия, която е обезглавена от шайката на Путин & friends.
36
0
 
3
 
! Отговори
Рекетьор преди 2 години
Фъф фсички институции НЕ трябва да улизат комунисти, спортисти, музиканти, хуйдожници, поети, писатели, ТВ водещи, джоукъри, мъжки и женски мажоретки, космонавти и овенни.Ако същите се появят из политическите среди, майка й тъжна на България.
35
3
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
А аз ше попитам теб защо Италия са последни в съюза Г8 ??Ще те попитам кога и коя от държавите членки на ЕС НЕ ся били по-добре от нас ?Ще те попитам защо Полша след толкова членство в съюза не може да надмине Словения ?Ще те попитам при какъв БВП,безработица,инфлация,МРЗ,кредитен рейтинг и коеф.на инвестиционен риск влязохме в съюза и какви са показателите сега? Ще те попитам кой управляващ в света е увеличил за 10години МРЗ с 270% при инфлация 0.4% годишна база за този период?Давай !
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46 Ваше хора къде дремаха толкова години с преизчислението
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса който бих задал към всяка партия. Колко е минималната заплата и пенсия в ЕС. Колко е в предпоследната страна, защото ние сме последни. Колко години и пари са нужни на правителството за да може, народа да живее добре. Какви са фактите, като цифри. Сега разбирате ли колко са зле Герб, и не само те. Всички управляващи през последните 31 години
32
0
 
2
 
! Отговори
Майкаааа преди 2 години
настигнахме най-подир хамерикантците.Е, не сме ги задминали, за да не ни видят голите дирници, но със следващото събрание ще станем квит -- 46:46.Напред България