Дончев за комисията "Ревизия": Предизборно мероприятие

Борисов не бил оказвал политически натиск на бизнесмени
55
Дончев за комисията "Ревизия": Предизборно мероприятие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът в трите правителства на Бойко Борисов  Томислав Дончев се определи като буден гражданин.

„Няма опасност идните месеци да се отдам на почивка и развлечение, но при всички случаи изпитвам доза облекчение, защото отстрани не изглежда така, но да си виновен за всичко случило се е тежък товар и не всеки може да го носи. Имам убеждението, че голяма част от нещата, които са били цели, са свършени“, коментира Дончев пред bTV.

Той определи политическите скандали от последните дни по време на парламентарната комисия за ревизия на управлението, ръководена от Мая Манолова, като „предизборно мероприятие“. В няколко дни се изля лавина от различни обвинения от страна на предприемачи.

Още по темата

„Каква е икономическата среда и какво са описали въпросните предприемачи, според мен са различни неща, защото в комисията ставаше дума за твърдения от страна на един предприемач и контра твърдения от страна на друг. После на другата комисия някакъв друг човек изказа някакви твърдения от други предприемачи, които ги отрекоха“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ. Той беше попитан и конкретно за твърденията на агробизнесмена Павел Стоименов за картел в рентиерството на търговското дружество „Г-8“.

„За мен става дума за напрежение, спорове, не конкуренция, дори вражда между различни предприемачи и някой се възползва да търси политически дивиденти от това“, отговори Дончев.

Категоричен е, че нито той, нито Бойко Борисов за оказвали политически натиск за осъществяването на търговски сделки в полза на крупни бизнесмени.

Самият Дончев често получавал сигнали за съдействие, но спазвал административния ред.

„Две-трети от оплакванията са от граждани, не са от предприемачи. Заедно с екипа ми проверяваме дали действията на въпросната администрация са правилни от гледна точка на закона. Ако има нещо неправилно, ние може да им обърнем внимание. При всички случаи не става дума за политически натиск. Ако става дума за действия на местната власт, единственото, което мога да направя, е по компетентност да препратя сигнала на дадения кмет“, посочи той.

„Не познавам документите, нито съм транспортирал стока със самолет в едната или друга посока. Със сигурност имам спомен как преди около година с министъра на икономиката и министъра на труда и социалната политика създадохме организация въпросните фурми да бъдат дарения и да достигат до граждани, които биха ги ползвали“, заяви Дончев.

Що се отнася до служебното правителство, което влиза в сила от днес с указ на президента, зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че основните задачи пред него са организирането на изборите и продължаването на балансирани мерки за справяне с COVID кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Искаме Мая да ги разнище(с доказателства) и ако са крали и облагодетелствали,всички в затвора.Разбра ли джудже?
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе предизборно друг път разяснява се ролята ба бащицата ББ всички знаем че ако той не нареди никой няма да си избърше и носа
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той определи политическите скандали от последните дни по време на парламентарната комисия за ревизия на управлениетоТомиславе изпростяваш все повече и ставаш ***
31
0
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Мишо бирата????
30
1
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Абсолютно споделям! Нямало е никога така в репресия,такова мачкане на малкия бизнес.
29
1
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Абсолютно споделям! Нямало е никога така в репресия,такова мачкане на малкия бизнес.
28
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Само за сведение,защо си мислиш,че Мая,ще предостави доказателствата ,на каскета,та нали той ще ги скрие,те вече са пратени на Кьовеши,и тя ще ги разпредели по сектори,в Европейската прокуратура.
27
2
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Дончев след като се провери за кражбите тогава ще ти дадем думата за обяснение
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрий се бе крадец
25
4
 
10
 
! Отговори
Дончев имаше преди 2 години
Късмет,че Мая не подхвана Електронното правителство.Там философът "усвои" два милиарда и нищо няма налице.Но в затвора ще води радиоточката.
24
8
 
3
 
! Отговори
деса поетеса преди 2 години
на мая общата и подпалиха фитила и тя си повярва че е бомба . кога ли ше се появят клипчета от разговорите и с братя галеви и черепа ?
23
4
 
12
 
! Отговори
Много луд преди 2 години
Точно тоя като дойде на власт.....и натисна всичкия бизнес , малък...среден ...и голям !!!!Заради него ...и държавният рекет който наложи над всички работещи за себе си ...събрах семейството и в чужбина ....най доброто ми решение !!!!Такъв рекет ...страх и стрес ...наложи върху обикновеният гражданин ...... какъвто не е имало и през тъмните 90-те....
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Дончев, защо тези от ГДНП не се разровят в нотариалните актове за закупуване на земя от чиновниците на Илчовски . В тях ще видят цена на 1 дка обработваема земя 115-120 лв при реална цена 700-800 лв/дка. Това е направено с цел да се плати по-малка сума от Илчовски. Ако продавачът реагира защо не е записана истинската стойност, тогава нотариуси, съдии, прокурори вкупом реват срещу него: "А ти защо си се съгласил да участваш в измама на държавата?" Така че това е отработена схема, в която учас
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1И съвсем прескочи факта, че "горкото" наркоманче - шофьорчето, е племенник на Мин,о Стайков-баш мутро-олигарха, който налива яки пари в Лозьо-Паньовските съдилища.На такива пари няма как да им излезе никой - убеден съм, че и Миньо, и убиецът на Милен ще излязат от делата чисти като утринна роса.И после - дай да отрежем главата не на Соросоидно-Прокопиевските съдилища, а на Главния прокурор.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич въобще. Най-големия рекетьор в историята ни.
19
1
 
13
 
! Отговори
Гьоте преди 2 години
Абе философ, ти гледай да не разровят в Габрово, че оттам много заровени норки ще изскочат
18
1
 
16
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Томи габровски,е майстор на клишетата,полуистините,винаги иска да изпъкне като свински та..к. Самонадеен,имащ се за най умен в герб,този навсякъде бълва кухи изречения по адрес на опонентите си.
17
1
 
17
 
! Отговори
Суджук преди 2 години
Томи,Томи , суджук гейт ,Абе много бързо забравяте.
16
1
 
6
 
! Отговори
Бонанзо преди 2 години
До българинОт кво да ги е страх и защо?
15
10
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 2 години
Тия комисии и ревизии са шоу за простолюдието. Нищо няма да направят, защото са само един параван, докато тия които си избрахте да ви оправят, ви оправят. Ще се усетите, как ви пързалят, но както винаги ще е късно.