Няма да има промяна в позицията ни за Северна Македония

Светлан Стоев: В Скопие не трябва да спекулират
Обновена: 12 май 2021 12:53 | 12 май 2021 12:08, Красимир Ангелов
32

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да има промяна в позицията на България за Република Северна Македония, обяви служебният министър на външните работи Светлан Стоев.

Още по темата
"Рамковата позиция на България за РС Македония е приета с консенсус от всички политически сили в парламента. Ние нямаме оторизация да променяме тази позиция. Каквото зависи от служебния кабинет и от министъра на външните работи ще бъде направено за продължаване на диалога", посочи Стоев.

По думите му оттук нататък всичко е в ръцете на официалните представители в Скопие.

"Те са много наясно каква е българската позиция и не би трябвало да спекулират с това, че ще има някаква промяна през следващите 2-3 месеца докато трае това служебно правителство", категоричен бе Светлан Стоев, който прие поста от външния министър в оставка Екатерина Захариева на церемония в МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че Македония ще играе на европейското първенство, а България няма
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай БаяниЗабравяш че им 2 страни. САЩ ги обучават за демократични яничаре в Харварт.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За шестАми всички партии, включително и БСП, застанаха на една позиция за Македония, не знам Елена йончева какви ги е вършила,тя да обясни, но е факт,че всички партии в България застанаха на една позиция за Македония,включително и партията на Йончева.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай БаяниТо пък в ГЕРБ изобщо няма комунисти и наледници на комунисти,хахахааааааа, че те са най-много точно в тази партия. Комунистическото минало няма как да се избегне,по простата причина,че 90% от населението е участвало по някакъв начин в комунистическата партия,дори и само като комсомолци и няма защо да го отричаме.Факт е,че и техните кадри бяха най-подготвени и образовани и нямаха конкуренция, малко са такива като мен - 1%, да нямат комунисти в рода си ,да нямат и фашисти в рода си
19
5
 
8
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Я ми кажи, кои в България могат да си позволят да учат в Харвард. Аз ще ти кажа,деца и внуци на червени олигарси. Кажи ми този невзрачен скулптор- министър на културата, с какво изпъкна пред другите. С комунистическото минало на баща си и изпълнената поръчка по време на демонстрациите против ГЕРБ и Бойко. Ти на този може ли да вярваш?
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До венелинТе съсипаха вече готови бизнеси, мачкат малкия и среден бизнес, ти му говориш,че чакаш инвеститори. Кой ще дойде,те гонят инвеститорите,не знам по каква причина,но доста чужденци от Европа са опитвали да правят бизнес в България и не успяват, защото ги тероризират! В същото време ,същите тези чужденци ни управляват,просто мистерия или явно само за някои партийци се предлагат добри условияЧасовника цъка,ако не реагират веднага,няма да има неселение да им плаща на търтеи и чиновници
17
4
 
4
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Венелине, ти пътувал ли си до Варна, за хора,които са на почивка в този регион как да стигнат по пътища от началото на миналия век. А там имаме изградена бизнес инфраструктура за милиарди, дори не можем да задоволим туризма с кадри от България. Защо не идват поляци,чехи и унгарци? Защото нямаме магистрали.За какъв бизнес говориш като нямаме вече инженери машиностроителни. В Турция имат повече кадри и ги обучават в Германия, Франция, САЩ. В служебното правителство имало двама завършили Харвард.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SKFМоже, може, ако партиите се обединят около няколко общи преорити и без значение кой управлява,винаги да се спазват тези преоритети,тогава България ще тръгне напред,но досега не виждаме нищо подобно от партиите,само разделяне на порциите пари между олигарси,а в полза за населението- нищо!Справянето с демографската катастрофа изисква създаване на добре платени работни места и добри условия на труд и живот из цялата страна,не само в големи 2-3 точки.Справяне с престъпността,особено ромска
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До венелинПредставям си баба ти на квадрокоптер.БУДАЛА.КЛОУН.
14
14
 
7
 
! Отговори
SKF преди 2 години
Каквото ни кажат от от САЩ и Брюксел, това ще правим. Ние сме независима държаваот нас нищо не зависи
13
7
 
7
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Венелина, ако лансираш версията,че ГЕРБ не е повишавал заплатите и пенсиите, много се лъжеш. Направи справка със статистиките. Правителството има възможност да вдига минималната заплата и заплатите на държавните служители. Ти като подписваш трудов договор с частна фирма може да искаш и европейска заплата. Сина ми работи за чужда фирма и заплатата му е доста над тези в България. И все пак колегите му чужденци са с по-високи заплати и спрямо стандарта на живот в България са по-добре отколкото в чу
12
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е тая рамкова позиция??? Предаталите на НАТО от ГЕРБ и СДС Захарева призна македонски език след 1945 г. , а президент Зелюв призна македонска държава в 1991 г..
11
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Дано да е така! Иначе.....
10
4
 
15
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
защо продължават да се занимават с измислената държава македония ?!
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако няма промяна и напредък, по-добре е да си върнат Захарева и ГЕРБ.
8
3
 
18
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Поне в едно нещо са едини нашите дерибейове. Ако не са ще се самоубият политически.
7
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рускит агенти за влияние изпълняват поръката на Путин да дестабилизират Балканите и да влошават отношенията ни с Македония, а освен това и прозападното правителство на Зоран Заев.Македония в ЕС, нямаме какво да делим с тях, нашите братя от Вардарот. Руснаците и техните сръбски м-екерета-в нафталина...Айде у Левоо.Ся ше видите един Руски поток за Сърбия ,построен през бългрска територия ТРАНЗИТНО И С Б3 МИЛИАРДА БЪЛГАРСКИ ПАРЕ...Тиквата на съд за национално предателство и ОБСЛУЖВАНЕ НА пРОСИЯ..
6
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много да внимават нашите управници какво ще правят с Македония. Допуснат ли национално предателство, ще бъдат *** на площада. Позицията към Макетата трябва да е максимално твърда, защото ние сме прави. Не ние лъжем и не ние крадем история. Топката е в макетата и трябва да се извиняват за унищожаването на всичко българско. Между другото гърците и сърбите също трябва да се извинят най-малкото, защото и те извършиха геноцид в Македония над българи, който продължава и днес.
5
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Захараиева се провали и затова беше уволнена и сменена. Значи трябва да има промяна. Щом буксуват или няма напрадък, значи нашите политици се провалят.
4
6
 
33
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Мисля че което и да е правителство, ако обяви промяна на позицията ще бъде избесено на същия ден на площада. Ако се измъкне случайно ще е до седмица. Макетата трябва да си знаят и да си мислят в посока как да им прости народа за комунистическото промиване години и поколения наред. После вече да признаят масовите убийства, тормоз и преселения на коренното българско население в периода от 1915 до 1990