Очакванията към служебния кабинет - ровене в делата на ГЕРБ

Ревизията била нужна не само за последните 4 години
37
Очакванията към служебния кабинет - ровене в делата на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет би донесъл изненади, ако не свърши работа според очакванията, които имат привържениците на президента Румен Радев, както и на всички български граждани, поискали радикална промяна на протестите миналата година. Тази позиция изрази пред БНР политологът Георги Киряков.

Още по темата

Очакванията са за „дълбоко ровене“ в управлението и делата на Бойко Борисов не само от последните четири години, смята политологът.

„Дори да извадят някакви неща, те няма да имат никакви юридически последствия за съответните хора, докато не се задействат съответните институции“, посочи Георги Киряков.

Очакваме бавене, тупкане на топката от определени институции, с цел да мине време да се види каква ще е новата конфигурация, каза още той.

Ако партията на Слави Трифонов се окаже първа политическа сила, това ще бъде знак към прокуратурата, че е налице нова ситуация, отбеляза Георги Киряков.

Той определи евентуалната смяна на областни управители и полицейски шефове по места преди изборите като логична стъпка на всяко ново правителство, служебно или редовно, особено ако преди това е управлявала друга партия.

Според политолога трябва да разграничаваме народопсихологията от технологията при провеждането на избори.

Независимо какво се случва по върховете на властта, долу, на място, важат старите принципи за правене на избори, точно като по времето на Алеко Константинов, допълни Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очакванията ги създадоха медии. Но те са не реални. Няма как да сменят упраеленци по ключови позиции, без последните сами да се съгласят. Всички подобни актове, ще бъдат обжалвани в съда. Единствено могат да ровят за незаконни неща, но и такива едва ли ще намерят. За да създават илюзия, че вършат нещо, ще заливат прокуратура и съд с ниво административни нарушения, представяйки ги за нещо голямо.С две думи, буря в чаша с вода.
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага да отменят всички мерки мерки срещу измислената пандемия.Иначе Радев ще си вкара автогол, също като бибитков, за изборите.
25
3
 
15
 
! Отговори
Без изход преди 2 години
За съжаление, нищо вече не може да се промени. Частно-собственическата система, която господства над страната ни през последните 30 години , създаде една класа от свръх богати индивиди, с лъскави, огромни лимузини, джипове и тлъсти банкови сметки, които са недосегаеми. На този фон, мнозинството от народа живее с кредити, други напускат България, трети се тъпчат в София, нацията ни чезне и циганее с всеки изминал ден.
24
0
 
5
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
До Анонимен,какъв хомосапиенс е българина,гей паради,ниска раждамост,пълни кръчми с танцуващи еднополови ,ЧИСТ ХОМО ПЕДЕРАСИКОС ЛИЗАКОС
23
4
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
a не - очакванията са не само за ровене, ами и за изчегъртване! Трябва да се стигне много бързо и до затвор. МУТРИ ВЪН ! ГЕРБ е ПОЗОР за България !
22
0
 
3
 
! Отговори
защо преди 2 години
"Ако партията на Слави Трифонов се окаже първа политическа сила, това ще бъде знак към прокуратурата, че е налице нова ситуация, отбеляза Георги Киряков." Държава на "правото", независимостта на институции, а за справедливост няма да говорим.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26Само дето мизерията и бедността ни е още от времето на бсп. Така че нов вертеп със стари труженички, здраво доказали се още от прехода няма как да стане.
20
5
 
1
 
! Отговори
До Съд и Я преди 2 години
С такива мисли в главата ти никога няма да има прогрес, ти си един от милионите които са се примирили, лазят и се навеждат на всеки пред тях, такъв народ няма бъдеще и ситуацията в страната го доказва - БЕДНОСТ и МИЗЕРИЯ ! Народ който няма куража да се изправи и забрави миналото е обречен да страда с векове ! Мишка-черковна си ти "г-н" Съд-и-Я !
19
2
 
4
 
! Отговори
Съд и Я преди 2 години
... и пак няма да има осъдени. Ще има ровене.Няколко "наши човека" ня старите мууцууни ще бъдат заменени с "наши хора" на новите за да отива паричния поток в новата правилна посока... няколко съдебни дела за да се успокоят заблудените в "промяната " наивници от простолюдието... продължътелни дела без някаква яснота и цел... и накрая условни или оправдателни присъди за няколкото останали обвиняеми... и НИЩО.До тогава мат'ряла ще е забравил за какво е протестирал .Гарван гарвану око не вади.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както каза един политик преди изборите, през ръцете на Борисов да минали 500 милиарда. Къде е ефектът от тези милиарди освен пълните чекмеджета?
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-да коментатори, българинът вече се нарежда на 173 место в света по интелект ! Какво ви говори това, не сме ли едни от най-прростите в световен мащаб ? Само в Русия и в България комунистите управляват все още, това и зебрите от Африка го разбраха, само българинът уж е хомосапиенс не го разбра ! Още има български овце които не разбраха, че ГЕРБ са клонинги от БКП и кражбата им е вроден и неизлечим порок ! С *** акъл вечно ще сме водещи в беднотията !
16
10
 
6
 
! Отговори
Think преди 2 години
Абе до кога ще вярвате на такива партенки.100 ревизии да направят, нищо няма да излезе. Когато закона е направен така, че да се краде, се краде, а виновни няма, защото спазват закона. Всичко друго е алабалистика и предизборни кампании стил комисията на Мая Галева.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха-"подредената държава". Стига бе! Такъв небивал хаос цари като никога досега. Нищо, ама нищо не работи. Особено държавната администрация, а това съдебна система, полиция-то няма какво да се обсъжда. Забравих да спомена здравеопазването, лека му пръст. И образованието, и него.
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е най-бедната държава в ЕС точно заради грабежите на ГЕРБ в продължение на 12 г. толкова ли сте тъ'пи за да не разберете това бе ка'уни ? Задължително е да се ровят в миналото на ГЕРБ, там са милиарди отпуснати за народа или спечелени от народа с пот, вие овце ли сте , магарета ли сте, че не разбирате как сте биле обирани от една шайка измамници и мафиоти ? Беднотията ви е показателна и светът го разбра, само тъ'паци като вас още не проумяват, че ГЕРБ са носители на зло и комунизъм !
13
3
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АКО ГЕРБ НЯМА И 50 ДЕПУТАТИ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО ТОЧНО КОЛКО МНОГО Е БИЛО ЛЪГАНО ТАЗИ ГОДИНА С ПРОТОКОЛИТЕ И ИЗБОРИТЕ КАТО ЦЯЛО !!!ЗАТВОРИТЕ ДА СЕ НАПЪЛНЯТ С ГЕРБЕРИ
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ, какво, да не би сина на Лъчо мозъка да е карал колата? Можеше твоя син да се вози в колата, ако въобще имаш дете.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гестапо!
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме интересува какво ще ровят. Извънредното правителство рябва да подготвят следващите парламентарни избори така, че да не бъдат отменени поради липса на машини или фалшификации, да работят за преодоляване на здравната и финансова криза породена от пандемията. И, накрая, ако има документи да сезират прокуратурата за измами и кражби. Извънредното правителство не трябва да става трибунал, а радев не трябва да бъде едноличен диктатор...
9
11
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО С КОЛКО Е ИЗЛЪГАЛ ГЕРБ В РЕЗУЛТАТИТЕ И КОЛКО ПРОТОКОЛИ СА БИЛИ ГРУБО ФАЛШИФИЦИРАНИ!!!ВСИЧКИ СЕКЦИОННИ КОМИСИИ СЪС ОГРОМНА РАЗЛИКА В РЕЗУЛТАТА СПРЯМО ПРОВЕДЕНИТЕ ИЗБОРИ И ТЕЗИ КОИТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ ДА БЪДАТ ПОДВЕДЕНИ ПОД НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ И ПРАВО В ЗАТВОРА!
8
5
 
7
 
! Отговори
Реваншизъм ли е ? преди 2 години
Да провериш сделките и усвояването , проверка как са провеждани държавните поръчки. Реваншизъм ли е да се разгледа под лупа Мата Хари ,ало Ваньо, срещата с Кокинов и земеделския министър, записа кой как трябва да се смачка с 200 км , има и мнооо го голям брой кметове майстори на усвояването.Ако новите партии не се стегнат и да раздадат справедливост напрежението ще се натрупа и ще влезнат други който ще го направят . Хората искат истинска проверка ,а не замазване .