Служебният кабинет - балансиран и с експерти, смята Юлий Павлов

Най-тежката му задача - преодоляване на икономическата и здравна криза
13 май 2021 15:08, Красимир Ангелов
54

България вече има ново служебно правителство. Президентът Румен Радев представи състава и приоритетите му вчера на церемония на "Дондуков" 2.

"Президентът доста ясно формулира целите на това правителство. Силно, но и управленски, трябва да бъде върнато доверието в институциите и укрепването на държавността. Стилът, начинът и прозрачността на управлението ще бъдат решаващи", заяви политологът Росен Карадимов в студиото на "България сутрин".

Служебният кабинет ще се натовари не само със задачата да организира честни и демократични избори, но и със задачата да покаже дали изминалите избори са били такива. Но най-тежката му задача, според политолога, ще бъде преодоляването на икономическата и здравна криза.

Още по темата
"Без парламентарна подкрепа не можеш да правиш пълноценна политика, защото не можеш да променяш закони. Най-горещият проблем, който ще стои пред това правителство, ще бъде бюджетът. Ако се окаже, че бюджетът е на дефицит, това може да доведе до много тежки ограничения по подпомагане на мерките срещу Ковид-19, включително и към текущите плащания", смята експертът.

"Кабинет с такъв профил можеше да има със 135 мандата, ако не беше измислената идеология между партиите на протеста и партиите на статуквото, което изключи БСП от евентуалните разговори за съставяне на правителство, без БСП да е искала да участва", посочи Карадимов.

По думите му, служебният кабинет в същото време е прототип и знак към 46-ия парламент за това какво е възможно и какво не е възможно като управленска конфигурация на страната.

"Кабинетът е балансиран и като експертност, и като политическа ориентация. В него имаме безспорно експерти, но важното послание е, че това са хора от левия политически спектър, от десния, от центъра", категоричен е социологът Юлий Павлов.

"Имаше партии на протеста - "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън!" и БСП, но от манипулацията на "Има такъв народ", които не бяха на протестите, изведнъж БСП бяха извадени. Да, тази идеология е правилна, но тя не е достатъчна. Партиите на протеста нямат мнозинство, но партиите на промяната имаха 135 депутати. Те можеха да направят правителство, но Слави Трифонов се отказа", отбеляза социологът пред Bulgaria ON AIR.

Парламентът е започнал "всички срещу ГЕРБ" и завършил "всеки срещу всеки" и с ясна нагласа за нова предизборна кампания, стана ясно от думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
Бай чеп преди 2 години
До FrogМечтаят шумкарите за народен съд, а не помнят съдбата на Чаушеско.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не помните ли ква беше битката на герб за данс ??? Да не попадне в ръцете на шиши . Сега битката е за ревизия в данс. Да се види кого и с ква цел е подслушвала герб. Дали не е бил ,,удрян,, от властта .Там ще излязат много от престъпленията на режима .
28
3
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
На пълно подкрепям този господин! Едно правителство в което,са истински експерти и професионалисти! А не като измислените,през всичките такива,от както ни "управляваше" мутрата!
27
2
 
4
 
! Отговори
Новото ОФ преди 2 години
ДБ си мислят, че идва тяхното време, но не си даватсметка, че са в ролята на Никола Петков!Яко ще ги прецакат, а може и знаещите за уговоркитеда се споминат скоропостижно!
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това си е чиста проба ТКЗС.
25
1
 
5
 
! Отговори
Не ме спами преди 2 години
За какво сме народ/***/, ако тарикатите, които са се писали ДС не ни прецакат?
24
0
 
4
 
! Отговори
Не ме спами преди 2 години
Трябва да се изясни има ли разработки за хора.
23
0
 
6
 
! Отговори
Не ме спами преди 2 години
Няма леви, няма десни _ всички сме бедни!
22
0
 
2
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Къв е тоя сейтан бе хахааа..егати експерта
21
1
 
9
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
От далеч се вижда , че Слави Трифонов е чужд запъртък , купен и силен на думи , но не и на дела!
20
3
 
7
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Какви баланси и какви експерти, бе , Юлий ? Не разбрахте ли толкова време , че държавния глава е селянче от Славяново, новият премиер е селянче от някакво близко село, вътрешният министър е селянче от друго село...... и така всички в новия "кабинет" ! Кабинет ли ? Това си е колхоз ! Докога селяни ще управляват родината ????? Няма ли сърпове и редосеялки за тях , ами се накичили с генералски пагони селяните му калпави ??? !!!!!! Докога ще търпим селянията да управлява ??????????????
19
1
 
8
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Балансиран е между Черепа и Корнелка.
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В данс трябва да е ревизията. От там мафията герб е набирала жертви. Там те подслушват и ако не си от наще удрят . Както викаше тиквата в оня запис -,,ще я смачкам щото не се съобразява с мене ,,. За Елена Йончева .И После Гарелов като я защити го уволниха ;) данс набелязват жертви чрез подслушване ;) Там трябва да е ревизията . Кого са подслушвали с ква цел и кой е разрешил подслушването ???
17
0
 
12
 
! Отговори
Радеф преди 2 години
Да, с експертите на олигарха-беглец Божков.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сложиш пак комунисти на власт е самоубийствено
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само хора от ДС в този кабинет.Народа сам се прецака, но все друг му е виновен!
14
3
 
20
 
! Отговори
ПГП преди 2 години
Юлий Павлов не е социолог, а е завършил Физика. Това, че е собственик на измислена агенция не го прави социолог.
13
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
върнете държавата на бойко
12
8
 
21
 
! Отговори
..... преди 2 години
....Много балансиран бе,ей!!! Докара комунистите на власт!!!!! Но то иде денят, споко....тия освен да фалират държави и крадат друго не знаят !!!
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само уволнения те вече подслушват и после ще изнудват за пари хората.