Екатерина Захариева: Очевидно целта е овладяване!

Не му била работа това на един служебен кабинет
14 май 2021 19:05, Екип на Bulgaria On Air
101

Заместник-министри в общо седем министерства бяха назначени в петък със заповед на служебния премиер Стефан Янев. Оценка за работата на служебното правителство прави Екатерина Захариева, досегашен министър на външните работи.

„Би трябвало да им дадем толеранс, но фактът, че на първия и втория ден те извършват смяна на едни от ключовите институции в България и то без съществени мотивации. Те сменят професионалисти за да назначат лица със странни професионални качества. Говоря за НАП и „Митници“. Говоря за уволненията в Министерство на вътрешните работи“. Това каза за предаването „Брюксел 1“ Екатерина Захариева, досегашен министър на външните работи.

„Това ли е най-важната задача на нов служебен кабинет? Да направиш сътресения във финансовата стабилност на държавата и в МВР, където става въпрос за сигурността на страната“, допълни Захариева.

Екатерина Захариева смята, че е абсолютно нормално да се смени политическия кабинет и всеки го прави, дори служебен кабинет. „Но на първия ден, без да си се запознал с работата на структурите, без да си поискал отчет, да видиш за какво става въпрос, че НАП е събрал с 2 милиарда повече приходи от предходната година, когато нямаше пандемия. Какви са критиките за работата на изпълнителния директор? Течът на лични данни беше престъпление – случва се във всяка държава. Последно се случи с тръбопровода в САЩ. Очевидно целта е да се овладеят тези структури със супер странни хора, тепърва ще се прави анализ на тези назначения“, подчерта досегашният министър на външните работи.

Според Захариева, „странни са на фона на професионалистите, които бяха уволнени. Разбирам да бяха по-големи професионалисти от тях... Но със странните назначения, без мотиви, от първия ден.....Очевидно целта е овладяване. Не му е работа това на един служебен кабинет“, категорична бе бившият външен министър Екатерина Захариева.

Цялото интервю гледайте в предаването „Брюксел 1“ на Bulgaria ON AIR 15.5.2021 от 17.30 часа!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: правителствоЗахариева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е освобождение от калинките и м у трите
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама,калинке,теб как те назначиха?Да не би да си завършила дипломатически университет?Посрещаше колегите си от чужбина в ролята на фотограф.И още не си се научила как трябва да се държи един м-р на външните работи.Да не говорим за умствения ти капацитет.Недей да мислиш,че хората не следят вашето поведение и възможности.Уволняват се хора,които не стават за нищо.Абе,всички сте за уволнение.
59
3
 
13
 
! Отговори
Любо Кольовски преди 2 години
Някой има ли спомен за времената, когато Главатаря на ГЕРБопитеците назначаваше министрите и началниците на агенции да са му задавани въпроси кой, как и защо му ги е препоръчал, или как си ги е избирал? И защо сега служебният премиер и министрите му трябва да отговарят на такива, меко казано, детински въпроси? ГЕРБопитеците отново се държат като извънземни, току - що кацнали на Земята от неизвестна планета, без памет и спомен, че управляваха 12 години нещастното ни Отечество?Истеричните реакции на ГЕРБопитеците са обясними. Това са вопли и крясъци на изпаднали в паника типове и типеси, загуб
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези *** от ГЕРБ до кога ще им се дава гласност, престъпници до един
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
33 години стигат. Времето е наше
56
1
 
13
 
! Отговори
Демонтажник преди 2 години
Подпорната стена май се срутва?!Багерите ще ринат незаконни стени!!!
55
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дезинфекция от герберските бацили. Те заразиха цялата държава.Ползвайте ръкавици и маски, ще вонии на мутренско варено още много време. Дезинфеция, дератизация, демутризация.
54
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се рине герберската торр. *** работа е, но нужна. Герберският торр е дебел 12 години и трябва да се изрина, ще вони и ще лютии на очите от тораа, който са оставили навсякъде в държавата.
53
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинката Захариева ни скара с Русия и изпълняваше заповеди на чужди шпионски организации като МОСАД и ЦРУ.Навсякъде са сложили калинки и верни некадърници, омутризираха обществото и държавата.Демутризация на държавата, администрацията и общините.
52
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая и мъжлето й не са ли в дрангоника вече, ще строят в резерват.....не ги е и срам....
51
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом мутрите вият, значи уволненията са правилни.
50
8
 
19
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 2 години
БОРИСОВ КОГАТО МУ ДАДОХТЕ ВЛАСТА КАЗА ЧЕ ГО САРБЬТ РЬЦЕТЕ..СЬРБЕЛ ИМАШЕ ЗА МЬСТ. ДНЕС ГО СЬРБИ ГЬЗЕЦА .БАРАБАР С КРАДЛИВИТЕ МУ ***.
49
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 юли ГРОБарите ще са се разбягали. жалко ще е ,ако някой успее да избяга...
48
11
 
24
 
! Отговори
1244 преди 2 години
Чистка на оборите, и ревизия до дупка!
47
23
 
14
 
! Отговори
ЦЕНТУРИОН РАДЕВ преди 2 години
ВВ ход е най- голямата чистка в посткомунистическа България! По лична ЗАПОВЕД на Центурион - Радев- Решетников- се махат всички- ,зам.министри,шефове на ключови агенции,областни управители и техните замове,шефове на областни упр.на МВР...ВСИЧКО ПОД НОЖА!! Назначават се лица съгласувани и предложени от Божков-ЧЕРЕПУХИН! На много от тях ще повдигнат скоро обвинения,скалъпени от червените ченгесарски креатури Б.Рашков Я.Стоилов. Но на изборите на 11.07 мощна ГЕРБ ВЪЛНА ЦУНАМИ ще помете превратаджиит
46
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Захаринка Калинкова да отива нощна смяна да подпира Стената на Алепу...Мисленето не е най-силната и страна......
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... на Алепу ли? :)
44
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам нужда от секретарка ...650 лв .минималната заплата )
43
7
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Трябва да има разследване, евентуално съд и затвор. За останалите в герб - лустрация.Не трябва да се позволява да се повтори 1990та, когато атлантиците соломон паси и александър йорданов помогнаха на бкп да се спаси от разпад и лустрация.
42
7
 
22
 
! Отговори
стоян преди 2 години
България е единствената страна в света без вкаран в затвора висш политик,олигарх или магистрат.Хората искат справедливост.Не само чистка и метене.Време е за съд и затвор за гербаджийската хунта.А мястото на Боко Тиквата без съмнение е при бай Ставри.По това поне обществото е на едно мнение.