Каракачанов готов за коалиция с ГЕРБ, но с условие

Машинното гласуване удря част от електората на БСП, смята той
14 май 2021 09:43, Анисия Иванова
212
Каракачанов готов за коалиция с ГЕРБ, но с условие
Снимка: БГНЕС

ВМРО би влязло в коалиция с ГЕРБ, както и с всяка друга политическа формация, ако тя подкрепя 7 приоритета, които бяха одобрени на заседание на Изпълнителния комитет на партията. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Сред по-важните приоритети на ВМРО са: промяна на Конституцията и засилване на правомощията на държавния глава, защита на националните интереси на международната сцена, подкрепа за средния и малък бизнес, справяне с демографската криза, защита на традиционните ценности и др.

„Ще направим коалиция само с тези политически сили, които са готови да работят за тези ценности. Ако ГЕРБ подкрепят тези ценности, да. На варианта дайте, защото ще дойдат комунистите и турците стига толкова. Ето имаме опорни точки, ако искате да работим за тях, може да работим не само с ГЕРБ, а и с всички други било протестърски, било непротестърски партии“, заяви Каракачанов пред БГНЕС, отговаряйки на въпрос дали ВМРО би влязла в следизборна коалиция с партията на Бойко Борисов.

Бившият военен министър смята, че е време да спрем да си играем на ляво и на дясно, на проевропейски и на проруски.

"Имаме ли проблем с демографията? Имаме. Имаме ли проблем с циганизацията? Имаме. Докога ще мълчим и няма да правим нищо, защото някой може би щял да ни се скара. Имаме ли проблем с лъкатушенията във външната политика? Едните твърдо казват, че ще приемаме Македония без компромиси, другите казват - няма да приемаме. Аз съм от вторите“, заяви Каракачанов.

Сред важните приоритети за ВМРО остава и не започването на преговори на РС Македония за членство в Европейския съюз, докато тя не се откаже от антибългарското си поведение.

Каракачанов поздрави новия служебен външен министър Светлан Стоев за позицията му по РС Македония.

„Радвам се, че новият външен министър много ясно заяви, че няма да има промяна в българската външна политика“, подчерта лидерът на ВМРО.

Той взе отношение и към казаното от македонския президент Стево Пендаровски, че РС Македония ще търси международна подкрепа за членството в ЕС и за да се натисне България.

„Ние сме си заявили политиката, а Пендаровски може да се обърне към който си иска и да разчита, на който си иска. Те искат да продължат своята непочтена политика спрямо България, да продължават да мачкат хората с българско самосъзнание в Македония, да продължават да възпитават населението в антибългарски дух, а някой друг да ни натисне да бъдем глупаците, които да се съобразяват с това. Поздравявам външния министър за позицията му. Смятам, че и за в бъдеще България не трябва да си променя политиката по отношение на Македония, докато тя не стане нормална държава и не провежда честна, почтена и добросъседска политика спрямо нас“, категоричен е Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО коментира и промените в Изборния кодекс и задължителното машинно гласуване. Според него с това се цели да бъде ударен част от електората на БСП – по-възрастните хора в по-малките населени места, на които ще им бъде доста трудно да гласуват. Каракачанов не вижда никакъв проблем наред с машинното гласуване да има и с хартиени бюлетини.

„Всички поправки бяха направени, за да могат партиите на авторите на промените да спечелят повече мандати на следващите избори. Това го разбраха и глухите, и слепите. Конюнктурни промени с опит да си нагласят мача за парламентарните избори“, каза лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
143
0
 
0
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
Върни апартамента с петте балкона и самостоятелния асансьор. Тогава може да правиш изявления.
142
0
 
4
 
! Отговори
кифтета, пържолки преди 2 години
ВМРО от 2014-а година са във властта, сега се сетили за приоритети. Когато ядохте кифтета с ГЕРБ, не ревахте. Мълчахте пред зулумите им - рекет, кражби.
141
0
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Чоека иска да го вкарат в парламента други ама с неговите условия. Нема значение кой само да го вкарат. Бе бой бе сопа бе шкенбе вайвода
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 години къде спа бе каракачан? Що не спряхте галите от остров ман?
139
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Шкембе войвода, отдавна е станал ортак с дявола щом толкова далавери като на Далавери Симеонов лъснаха пред народа български. ГОСПОД Е казал "Всичко скрито, ще го изкрещят от покривите"/сега от интернет и ТВ, медиите/
138
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ВЪПРОСНАТА ЛИЧНОСТ ЩЕ ГЛЕДА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН. ПРОДАЖНА ***. ГОТОВИ СА НА ВСИЧКО САМО И САМО ДА СА ВЪВ ВЛАСТТА. НЕ СЕ НАЯДОХА НЕ СЕ НАКРАДОХА ДОЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ.
137
3
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Този хептен иска да намали гласовете за герб
136
4
 
14
 
! Отговори
ПАТЕРИЧКОВ преди 2 години
Тоя шкембе войвода става само за ПАТЕРИЦА на бай0ня!!!!
135
3
 
15
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Само за тея ШАЙКАТА им е По вкус!!!Пишман патриоти...МАРШ В КИРЕЧА!!!!
134
9
 
7
 
! Отговори
Подкрепям преди 2 години
обещания на ИТНпреди 2 минути2 11-Спечелване на изборите.Да а *** не!2-Назначаване на свое правителство.Да а *** не!3-Въвеждане на мажоритарен вот.Да а *** не!4-Намаляване на партийните субсидии.Да а *** не!5-Въвеждане на гласуване по пощата,електронно и машинно.Да а *** не!6-Въвеждане на задграничен избирателен район.Да а *** не!7-Провеждане на съдебна реформа.Да а *** не!8-Сваляне на Главния прокурор .Да а *** не!9-Промяна на модела на управление на България.Да а *** не!10-Изчегъртване на ГЕРБ от властта.Да а *** не!
133
3
 
14
 
! Отговори
Seriozno преди 2 години
Бившите агенти на ДС и членове на БКП начело с ББ, Каракачанов, гоцето, Магарешки и Симеонов постоянно ни плашат с апокалепсиса на комунизма, при положение че те бяха и все още са част от него, даже те още повече крадат от 30 години насам.
132
10
 
7
 
! Отговори
обещания на ИТН преди 2 години
1-Спечелване на изборите.Да а *** не!2-Назначаване на свое правителство.Да а *** не!3-Въвеждане на мажоритарен вот.Да а *** не!4-Намаляване на партийните субсидии.Да а *** не!5-Въвеждане на гласуване по пощата,електронно и машинно.Да а *** не!6-Въвеждане на задграничен избирателен район.Да а *** не!7-Провеждане на съдебна реформа.Да а *** не!8-Сваляне на Главния прокурор .Да а *** не!9-Промяна на модела на управление на България.Да а *** не!10-Изчегъртване на ГЕРБ от властта.Да а *** не!
131
1
 
1
 
! Отговори
обединени патриоти преди 2 години
ДА ЖИВЕЯТ ИСТАНБУЛСКИТЕ МУРАФЕТИ!!РОНТ ФРОНТ родител-1 и родител-2....КончитаВУРСТ пасти да яде!
130
1
 
4
 
! Отговори
патриотарски изводи преди 2 години
Мдааа....тук проблема е в НЕПРАВИЛНИТЕ управляващии в НЕПРАВИЛНОТО преразпределение на парите!И стигнахме до сакралния извод:ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА...-т.е. в мътна вода се лови риба/като всичко останало е вятър и мъгла!
129
5
 
3
 
! Отговори
възмУУУтен патриот преди 2 години
Просто нямам думи и тези ще ни управляват??!!Идеолозите им от Шведската Отровна тройка/ЯнБибиян,хаджиГЕЙЧО М.и.н.е.т.ков/щели да се жертвати да се включат в политиката...А стига бе...КАКВА ВЕЛИКА САМОЖЕРТВА!!!Много напън с цвят на омлет,малко резултат!Останаха само петната по сградите и един нездрав мирис на провалена енергия...
128
0
 
1
 
! Отговори
Каракачанков преди 2 години
Альоууу...джендъритеее...нека силата на мастурбацията бъде с вас!И помнете-както и да се самозадоволявате,винаги е правилно,щом в края на трето действие се гърчите от кеф....!!!!!
127
4
 
4
 
! Отговори
патриот преди 2 години
Сегашните протестърски партийки са с някакви шукаритетни лозунги....Ууу-ДОЛУуу... мафия,корупция,олигархия,съдебна система,правосъдие,тикви,каскети...Управление на държава с мъже,които скубят веждите и епилират краката си не се прави!По скоро ми намирисва на ГЕЙ ПАРАДИ!И лека полека таз ГМО Лумпениада логично приключва в жалка Клоунада.Метежът умря и страх неолибералите скова,защото Черепа за рапорт ги чакат в Дубай и отчет на яйцата безкрай.
126
5
 
3
 
! Отговори
патриотарска памет преди 2 години
Факт,който адски много не изнася на умнокрасивитета е това, че почти всички замесени в протестите,в някакъв момент са папали от ръчичката на Баце ,и/или са били положително настроени към него и неговите шкафчета през 10-те години на управление на ГЕРБ.Като почнеш от Гошо "обратното на острото", минеш през Славунчо Учиндолски и сестра Галева-Мая Костинбродска и стигнеш до бившите коалиционни партньори-Христо/гОООлемио нос/ и Рамаданчо Мъдев от роднинската партийка "Да ЗАГРОБИМ България"!ПОМНИМЕ!
125
8
 
2
 
! Отговори
поет цитира поет преди 2 години
Отровно трио изправи се и изцвили и отрони със сетни сили:ОСТАВКА!На плажа Росенец наш Ристю се затече и се зарече,че Маджо не е негово човече.Бандата на "Боец" на помощ се притече и отзад им го навлече!Кака Мая Костинбродска в унисон с тях рече:Иде време за гювече!пРЕЗИДЕНТА юмручето си вдигна-рече и отсече;"Ронт Фронт дрУгАрЕ!"В прокуратурата Гешев хитричко се подсмихна и каскета си повдигна.А Баце на мисирките троснато им рече:Ша мЪ "изчегъртят" А *** НА НАЙ...!