Плевнелиев: Популистът русофил Радев има цялата власт в държавата

Мащабната чистка била подготвяна отдавна
514
Плевнелиев: Популистът русофил Радев има цялата власт в държавата
Снимка: Dnes.bg, архив

Популистът русофил Радев има цялата власт в държавата. Президентът не спази Конституцията като поиска оставката на главния прокурор и министър-председателя с високо вдигнат юмрук, той поиска властта по незаконен начин.Това каза пред bTV Росен Плевнелиев, президент в периода 2012-2017 г.

Още по темата

"Едно служебно правителство преди всичко трябва да преведе България през коректен път и демократичен начин към нови избори, които да бъдат легитимни. Каква е работата му тогава да извършва мащабни чистки и то още в първия ден“, допълни той.

Според Плевнелиев тази чистка е подготвяна преди това.

„Имаме едно предизборно служебно правителство на президента Румен Радев, който се бори за преизбиране. Той има абсолютната власт в България, няма НС, няма други политическо партии. Той си назначи не министър-председател, а началник на щаб, негова дясна ръка и послушен човек. Никога досега български президент не е правил това.“, допълни бившият държавен глава.

По думите му, ако на следващите избори политиците не намерят решение на очевидно сложната задача, която народът ще даде, то на трети вот е повече от ясно, че ГЕРБ ще се върне на „бял кон“, защото може да е всичко, но поне хората могат да ги припознаят като по-малкото зло.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
кой беше плевнелиев,мъжът на деси синоптичката ли.
341
1
 
1
 
! Отговори
kiko преди 2 години
крайната цел на комуниста Радев, агент от ДС : да ни изкара от ЕС, да станем президентска република като беларус и съответно послушковци на русия. От *** народ какво да очакваш....
340
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росен Банов беше пребит на гей парада в Бургас
339
1
 
1
 
! Отговори
Психолог преди 2 години
Червените *** тъгуват по чурвеното магаре плевнелиев.
338
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Бкп членът и комсомолски активист, арогантното ниШТожество и антибългарско магаре плевнелиев, доказано провален като баща, политик, професионалист и човек, да не дава акъл.
337
0
 
4
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Вече стана срамно в България да се назовеш българин. За всички възлови места се поставят лица извадени от сенчести служби, отдели. А някои и на синекурни длъжности.
336
4
 
0
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Без да ми каже Плевнелиев. Аз открих един който русофила Радев си сложи за Министър друг русофил на МВнР. А той ще се обгради с други. Та такива са промените за който се дигна такъв шум.
335
10
 
8
 
! Отговори
ЦЕНТУРИОН РАДЕВ преди 2 години
В ход е най- голямата чистка в посткомунистическа България! По лична ЗАПОВЕД на Центурион - Радев- Решетников- се махат всички- ,зам.министри,шефове на ключови агенции,областни управители и техните замове,шефове на областни упр.на МВР...ВСИЧКО ПОД НОЖА!! Назначават се лица съгласувани и предложени от Божков-ЧЕРЕПУХИН! На много от тях ще повдигнат скоро обвинения,скалъпени от червените ченгесарски креатури Б.Рашков Я.Стоилов. Но на изборите на 11.07 мощна ГЕРБ ВЪЛНА ЦУНАМИ ще помете превратаджи
334
4
 
10
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Плевналиев пак е скъсал синджира и е избягал от синоптичката!
333
3
 
8
 
! Отговори
Тео преди 2 години
... та ... шизофрения ли усещам. Бивш консомолец, плюещ по Русия. Та нали ако утре Байдън и Путин седнат на маса, вземат една салфетка и кажат, че България отива в сферата на влияние на Русия, ти ще си първия, който да целува краката на Путин. Президент, достоен за презрение!
332
4
 
4
 
! Отговори
Тео преди 2 години
Плебселиев, приятелю. "Русофилът" Радев състави правителство, което се хареса дори и на посланника на САЩ Херо Мустафа. А нека си спомним от кога ГЕРБ тръгнаха назад? Не е ли след една официална позиция на САЩ преди около година? "постоянна корупция, влошаване на медийната среда, политизиране на правосъдието и други заплахи за върховенството на закона" ... ето това казаха нашите партньори, черно на бяло. После от ГЕРБ излъгаха, че позицията на двама сенатори на САЩ не е официална позиция на САЩ.
331
0
 
9
 
! Отговори
Kreti преди 2 години
Рошана Банкова пак се провикна на микрофона и си подруса главата *** 🤣🤣🤣
330
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
366 Много ви бърка в здравето Плевнелиев, на вас, руските слуги. Щом си изпускате нервите, значи сме на прав път.
329
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
365 Плевнелиев никога не чете, когато говори пред публика. Винаги се държи естествено, канят го в най-големите вузове по света, да изнася лекции, където руския човек Радев, никога няма да бъде.Фигурантът Радев си учи речите наизуст и прави заучени жестове, като робот, или зубрач пред класна. Славчо чалгаря пък, неможе да се изкаже, ако няма слушалки, или аутокю, по написан сценарий.
328
9
 
23
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Най-противното мекотело в БГ политиката. Прочетете за връзките му с Комсомола и Ема Кошницата.
327
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нарочно говори така, играят си с обществените нагласи , а те и двамата играят за един отбор радев нали ни натика да сме острието на Б9, това ако е белег за русофилство хах.. евтини медийни трикове
326
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се върна . На бял кон . Или пък на розов.
325
9
 
25
 
! Отговори
Пуделчо жендърчо преди 2 години
Плевнелиев демократично джавка, жена му не го е извела до кучешката градинка да си свърши работата там. Пуделчо трябва някак си да напомни за смешното си съществувание. Да вярваме ГЕРБ може всичко дори и такива калинки и пуделчата да назначава като Плевнелиев като се върне на бяп кон могат метеорожката господарката на пудела да я положат като президент така че остава само да ги изберат ГЕРБ, за да сътворят още чудеса.
324
10
 
23
 
! Отговори
Много ви пречи преди 2 години
Целия народ му се радва как ви го натика. Само Радев долу Боко и Плюнко. Сик, Герб, Гешев със Шиши и Доган.
323
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората трябва да излязат на протест срещу режима на Радев и слави Трифонов, задкулисни договорки кражби и грабеж това правят.