Политолози: Предстоят най-важните ходове на служебния кабинет

Служебният кабинет има своята политическа окраска
14 май 2021 10:37, Ния Христова
60
Докъде ще доведат рокадите и какво може да очакваме от служебния кабинет?
 
"Ако ще ставаме свидетели на реваншизъм, ще е по-скоро като изнасяне на някакви факти и смяната на кадри не е нещо неочаквано. Областните управители са политическо назначение, нормално е да има смяна и за тях". Това каза за ефира на Bulgaria ON AIR политологът Анастас Стефанов.
 
Според него е важно да не забравяме, че президентът Румен Радев се намира в предизборна кампания.
 
"Кабинетът излъчва многостранно и шорокоспектърно политическо формирование", подчерта той.
 
Събеседникът уточни още, че служебният кабинет има своята политическа окраска и част от министрите ще имат своето политическо поведение.
 
"Ще има опозиционен оттенък спрямо предходната политическа власт.  Ще е от интерес да видим водачите на листи на БСП, а и не съм виждал толкова широкоформатна формация още от времето на Жан Виденов", посочи Стефанов.
 
Политологът проф. Петър Чолаков изтъквна, че има и смяна на зам.-министри.
 
"Много вероятно е да има и смяна на областни управители, те са представители на централната власт. Областният управител е важен, защото по места контролира дали съответните актове на общините са законосъобразни", обясни политологът.
 
Според него реваншизъм би било погрешна стъпка.
 
"Зам.-министрите обикновено са лица, които са експерти, но аз не виждам реваншизъм. Комисията по ревизия е свързана с работата на 45-ия парламент. Основната задача на служебното правителство е да бъдат проведени изборите - свободни, честни и демократични. В България има сериозни проблеми с купения вот, с корпоративния. Не бива да подценяваме патриотичните формации, но в 46-ия парламент очаквам основните сили да са и тези от 40-ото НС", заяви проф. Петър Чолаков.
 
"Служебното правителство е ограничено от времето, което има - също откъм правомощия. Архитект на това правителство е президентът Радев, което може да рефлектира върху самата кандидатура на държавния глава за втори мандат", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
министрите и екипите са от кабинетите на плевналиев и борисов не изпадаите веуфория спомнете си колко радостен беше борисов когато поздрави ген радев заотлично сформирания кабинет каква радост беше изписана на лицето момичетоот агенцията по инвестициите вече е във фонд земеделие брат и е в данс а баща име съдия в кнежа и козлодуи така че гледаите и си правете изводите
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-важното е да бъдат изринати колкото се може повече гербави калинки от всички министерства и агенции, че за 11 години Лойко напълни с кафява миризлива смрад навсякъде, до където успя да се докопа. Нека да *** гербавата к0чина сега!
30
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 ООО ТИ СИ ОТ ГЕРБАВИТЕ. ХАРЕСВАХА ТИ КАЛИНКИТЕ ДА НЕ БИ И ТИ ДА СИ КАЛНКА И ДА ТРЕПЕРИШ ОТ УВОЛНЕНИЕ. ПРЕЗИДЕНТА НЕ ГИ ИЗБИРА ОТ МОДЕН КАТАЛОГ. ГЕРБ БЯХА СЪБРАЛИ ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИЦИ ДА УПРАВЛЯВАТ. ДЕГА НА БОРСАТА ПРИ ДРУГИТЕ ХИЛЯДИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА ЗАРАДИ ТЯХ. А НЯКОИ И КЪМ ЦСЗ.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало политическа окраска това служебно правителство - в цвят червен толкова години само за това стават ,осе-рат омажат и след това Герб им виновен ,Радев подготвя предизборната си кампания ,но хората не са толкова наивни за да му вярват.
28
4
 
8
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Слушам разсъжденията на тези двамата как било супер нормално да смениш едва ли не целия държавен апарат от горе до долу,щото ще управляваш два месеца и главната ти задача е да се концентрираш върху поредния от качен избирателен кодекс на Мая оТ ка чалката?!Всичко мирише на преврат!!Ако беше нормална обстановка,всеки министър влиза в съответното ведомство привиква персоналът,запознава се с него и му възлага задачите!А то Гледаш Грипена как се наточил,че ще управлява 100 години?!Да ,ама НЕ!!
27
7
 
14
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Както видяхме от изборите, в Парламента се намъкнаха куцо,кьора во и са като,а заявката беше за млади,прави,здрави и нови депутати и партии на не СТАТУКВОТО!Не стана тъй,но плу же ци като този доцент се оплюнчиха да ни омайват каква велика промяна за 10 дни е наложила Мая Общата?!Сега се почва рушене на втори етап.Този път е ред на Грипена да се изцепи!Кому е нужно само за 3 месеца да сменяш държавни чиновници?!Или да седнат наште момчета да се облажат от властта,а какво ще свършат друга раб
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо ХристовЩе ти разследваме задния вход на теб т'ъпако.
25
0
 
8
 
! Отговори
мот преди 2 години
бе тва "политолог", "социолог" станаха много модерни - повече от лайфкоуч и инфлуенсър. Явно и доста добре се заплаща, нещо друго освен да си назубкаш репликите, малко актьорско майсторство и циркаджилък дали трябва, че мисля да се пробвам.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една власт,която е несменяема,независимо от това дали има "българско правителство",избори,или служебен кабинет и тя се намира в посолството на ФАЩ ,което даже не се и прикрива!Всички директиви,относно дейността на всички правителства се спускат от там,а за практическото им и безпрекословно изпълнение,на колониалната администрация,наречена за майтап "суверенно правителство",се позволява да краде държавата си на воля!Така,че,не се косете и следващите "управления" ще бъдат като сваленото от в
23
1
 
3
 
! Отговори
Дядо ти Коледа преди 2 години
До: номер 14Мечтай си! Мечтите поне са безплатни!
22
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволнение, съд и затвор това трябва за мутрите и Калинките им.
21
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом мутрите вият, значи уволненията да правилни
20
8
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Държавните институции за 12 години се напълниха с Калинки на мутрите и е редно да бъдат махнати. Все пак това е едно от условията за честни избори
19
8
 
10
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Истината е, че за да има честни избори, трябва да се махнат бухалките на мутрите във властта като шефа на НАП, регионалните шефове на МВР и шефа на Информационно обслужване по понятни причини.
18
9
 
13
 
! Отговори
Красная армия преди 2 години
"Служебният кабинет има своята политическа окраска". Много червена тая окраска бре. Тя е като Великденско яйце.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16ами така е - власт не се дава - власт се взема и завзема
16
13
 
7
 
! Отговори
Бойколанду преди 2 години
МАГАРЕ ДА СЛОЖИШ като премиер ще управлява по добре от мутренското дете на комунистите
15
7
 
16
 
! Отговори
За пациент 7 преди 2 години
И как по-точно са се натъкнали на калинки-като тия министри още не са си влезли в кабинетите.Дори не са им виждали лицата на тия хора дето ги уволняват.камо ли да са направили преценка на работата и професионализма им.това си е опит за завземане на властта в най-чист вид.
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До онзи щастливият с калинките - идват нови калинки още по-лоши, но ти очевидно се радваш, когато те напъват отзад.
13
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всяко чудо - за три дни! след три месеца, когато герб се върне във властта, отново ще изрита новите "парашутисти" и ще върне старите си кадри!!