Политолог: Рокадите на служебното правителство са чистка

Радев поведе битката и за парламентарната власт, смята Цветанка Андреева
17 май 2021 22:11, Анисия Иванова
97

Служебният кабинет продължава с рокадите. Колко важни са ходовете му и как ще променят политическата обстановката?

"Смяна на кадри има смисъл, ако се провежда реформа в една администрация, всичко останало е политическа чистка. Зад тези смени не седеше никакъв реален аргумент. Подобни промени ще доведат до турбуленции", заяви в предаването "Денят ON AIR" политическият анализатор Цветанка Андреева.

И определи действията на служебния кабинет като "лични стратегии и реваншизъм за бъдещи политически планове".

"Негативен сценарий, институционална немощ. Народно събрание, което не успя да произведе мнозинство, абдикира и предаде властта в ръцете на президента, който това и чакаше. Създаване на нов тип коалиция - съставът на този кабинет, който се стреми да се наложи и за в бъдеще - прокрадват се тези тези. При условие, че и този парламент абдикира от функциите си, би могъл да продължи този служебен кабинет", посочи още Андреева.

Политическият анализатор коментира и идеята на някои от политическите формации за създаването на президентска република.

"Има 2 типа президентска република - онази западната, познатата, но има и една друга -  20 години вече в Русия. Именно тя концентрира цялата власт в ръцете на една централна фигура в държавата. Негова запазена марка е да се бори с политическите си противници чрез силата на властта. Неговите опозиции са в затворите. Нека уточняват политиците какъв тип президентска република", обясни събеседникът на Ганиела Ангелова.

Андреева очерта политическата картина на 46-ия парламент.

"Виждаме как, ако битката беше между ИТН и ГЕРБ, вече битката се води между служебното правителство и ГЕРБ. Радев успя да поведе битката, не просто за президентските избори, а за парламентарната власт в държавата. Моделът Радев ни кара да преглътнем коалиционен партньор БСП. Радев се обвърза с хора от бившия комунистически режим", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Относно евентуалната коалиция между патриотичните партии, Андреева беше категорична, че те са занижили критериите си и "базата, на която ще стъпят, може да им изиграе лоша шега".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
61
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Това е в реда на нещата,ако беше Бай-*** всички щяха да са аут.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
58
20
 
10
 
! Отговори
Смърт за ГЕРБ преди 2 години
Не се чудете а политическа партия ГЕРБ погребете!
57
15
 
15
 
! Отговори
Чистка преди 2 години
Оня от Банкя, като дойде на власт нали също изгони хора на хубави служби от Други партии. Когато Тоя без Джипката гони-не е чистка, а сега било чистка ! Ами, каквото повикало такова се обадило
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БауВ пиенето -да, бившият външен министър и сетне краткотраен президент на РБ беше недостижим.
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаема госпожо, парите, които са вземали премиер и финансов министър от В.Б., за да бъде облагана фирмата му с друга такса законна сделка ли е или подобна на тази на Пилето, но в по-големи размери? Конфискацията на много големи сбирки преди осъждането на обвиняемия законно действие на прокуратурата ли е? оОбвиняването на младия Бобоков от Русенската прокуратура в тежко престъпление и арестуването му заради намерени в дома му железни върхове на цели 50-ина стрели и копия законно действие ли е?
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
53
6
 
4
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Младенов беше в пъти по_добър от Т.Живков1.
52
4
 
8
 
! Отговори
Бау преди 2 години
разбраха колко е вреден, токсичен за БГ герб и му направиха клопка за да ви изхвърлят от парламента.
51
12
 
16
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Протестантските партии щяха да излъчат правителство, ако вотът не беше фалшифициран от Борисовата мафия / купени гласове на администрацията_30% увеличение на заплатите в условия на пандемия, 50лв. на всеки пенсионер, увеличение с 30% на заплатите на полицията + всичките им привилегии 20 брутни заплати при пенсиониране, и не на последно място_купуване на ромските махали/. Искаше се на Герб да съботират протестантските партии, но те не са глупавите калинки. За тези 11 години на Герб, партиите
50
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да - Бойко Рашков от времето на комунизма от дс- то,бил на служба при президента Младенов от 90- те,бившия външен на Живков,сега от обслужващ Божков според негови съображения е титулован министър на МВР. Е ,видяхме,съвременно превратче на преходниците мафиотчета,дето не се наядоха!И много много персонал мишоци прислуга!Никога не да мислили са хората!
49
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,Радев е ясен от начало,обграден от репресивните служби на комун.режим-другари съветници,текстописци,хванат изкъсо под команда,но тъй като му идва в повече го изкарва на правителството арогантно,че пред шефовете е наведен,че оставки на гл.прокурор,от чие име обаче?Другия командир Талончев му назначи министри и къде другари?Ех, МВР- то да е негово,митниците,кеф,а съседа от Дубай,културистчето шеф на НАП.А,бе няма вече "статукво", императора се връща,а простпротестърите от тълпата който ял,ял,а
48
11
 
14
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Бау и подобни, осми клас завършен имате ли? А пълнолетни ли сте или още сте с жълто около човките? За казарма явно и представа си нямате що е. Иззад полата на мама Корни и зелените *** на тати Румен всичко е ясно и лесно. А защо тогава протестърските партийки в НС не посмяха да излъчат правителство, което освен да чегърта и да свърши нещо разумно и полезно? Да рути и уволнява и баба ви знае, а нещо смислено освен "долу" може ли? А, Чорапа да действа, ние само ще ревем по форумите!
47
10
 
10
 
! Отговори
Тази е компонйонка! преди 2 години
Обсужващ персонал на Вожда и им точи дисагите на ГЕРБаджйите. Никакво уважение или каквото и да е разбиране не трябва да има към тях. Герб са мафия или Мафията е ГЕРБ? Оплели са се като свински черва каза Гешев. ГЕШЕВ се бори със битовата престъпност :D
46
9
 
9
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Протестиращите му искаха оставката. Той не я даде, но се измъкна, както казва народът, като п,р,ъ,д,н,я от г,а,щ,и. Позор!!Затвор!!
45
10
 
9
 
! Отговори
Бау преди 2 години
За да не можете да фалшифицират отново изборите, служебното правителство трябва най_напред да изригне репресивната борисова машина и да му прибере д ж,и, п,к,а,т,а.Редовното правителство трябва да се заеме от първия редовен ден 13.07. да ги настани по местата им и да конфискува краденото им богатство. Само така ще ги свалим на земята.