Проф. Георги Михайлов: Здравеопазването в България е сериозно изостанало

"БСП за България" очаква съществен прилив на гласове
16 юни 2021 22:55, Нели Христова
27

"БСП за България" очаква съществен прилив на гласове на предстоящите парламентарни избори, посочва социологическата агенция "Медиана". Как ще се борят за любовта и доверието на хората от Българската социалистическа партия (БСП) и чуват ли се техните послания?

"Чуха се и в кратко съществуващото (45-о, бел. ред.) Народно събрание. БСП отстояваше своите части от програмата, които бяха свързани с интересите на нацията, и почти се достигна до реновиране или преизчисляване на пенсиите, което щеше да бъде изключителен жест към най-ранимата част от българската нация", заяви проф. Георги Михайлов от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

Посланията не са прекъсвали и предстоят да се чуят отново, категоричен е той.

Проф. Михайлов, който през периода 2006-2017 г. е бил и Национален консултант е по клинична хематология, изтъкна необходимостта от преизчисляване на пенсиите, правейки паралел между живота на българските пенсионери и медицинското състояние анабиоза.

"Те са доведени до състояние на анабиоза. Това е безобразие, това се търпи повече от 10 г. и повече не може", подчерта социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Михайлов обърна особено внимание на все по-важната роля на здравеопазването в политиката.

"Здравеопазването се превръща в колосален фактор в политиката през последните десетилетия, тъй като това, което се предричаше - 21. век ще бъде векът не на електронната, а на биологичната революция. Медицината започва да има огромни възможности, но това изисква огромно финансиране", акцентира социалистът.

По думите му обаче, здравеопазването в България е много сериозно изостанало от европейските стандарти и сериозен приоритет пред БСП е в частност лишаването на болниците от своя "некрасив търговски характер".

"Даже доскорошният министър на здравеопазването, без да иска може би в едно от своите последни интервюта сподели, че болниците, които най-много работят са с най-много задължения. Това показва, че моделът на финансиране в здравеопазването е парадоксален", обясни събеседникът на Ганиела Ангелова.

Социалистът коментира и социологическото проучване на "Медиана", което по думите му говори за фотофиниш между ГЕРБ, "Има такъв народ" и БСП.

"Трендът на БСП се вижда вече и с полу-признанията на повечето социолози, че върви трайно нагоре. И във връзка със стратегическото обединение в ляво, и във връзка с мобилизацията на вота на социалистите и техните симпатизанти. Но нека минат изборите, тогава ще видим и възможностите за съставяне на правителство", коментира гостът в студиото.

България има крещяща нужда от правителство, завърши проф. Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Каца без дъно преди 2 години
Наливат се безконтролно едни пари и голяма част от тях се крадат а не отиват за здравеопазване. Няма планиране и изграждане на достатъчно кадри. Направиха лекарите търговци, а болниците търговски дружества с единствена цел - по голяма печалба. Резултат - хората които имат нужда не могат да влезнат в болница. Там се 'водят' други които не стъпват там за да се точи касата. Системата е тотално сбъркана. Липсва контрола.
20
0
 
1
 
! Отговори
ганев преди 2 години
Системата здравеопазване ТОТАЛНО ТРЯБВА да се реформира... Всички ония клюкари, които държат на понятието плащане - да се махат ....Това са ограничени хора, които си нямат хал хабер от много неща... Всичко ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ....Операторите на машини са добре облагодетелствани от всичко това. Знаете ли колко пари отиват в разни бордове - знаете ли с колко пари се пълнят джобовете от измами и злоупотреби.....А частните болници да не говорим.... В БГ има излишък над 100 болници
19
0
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Прав си ...много е окаяно това здравеопазване но ?1. Имаш частна клиника - тя е предназначена за СКУБАНЕ НА ПАРИ и нищо повече.. Тя трябва да се изхвърли от системата както и още 100 ИЗЛИШНИ болници.2. Чул ли си понятието ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ. Знаеш че изследванията ги прави ТЕХНИКАТА. А оператора на машината е т. нар. доктор. Цената е ПЕТ ЛЕВА.3. Няма дейност без техника.. Всички пътеки трябва да се преактуализират от инженери . Стига с тези болни амбиции и мания за величие...
18
2
 
2
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Здравеопазването е сериозно изостанало само в твоите опулени от алкохола зъркели!Така ти се струва и злобееш,че не можеш да скубеш здравната каса като ощавен пат!!Много ги разбираш работите,но само да има кой да ти дава,а ти да тъпчеш в червената ненаситна гуша!!Имахте цели 50 години да го оправите това здравеопазване,а го оставихте на руина!!90 година беше жива руина,току що откъснато от ноктите и смукалата ви!!За последващите периоди да не говорим!А теб не те понасям с тонът ти на всезнайко!!
17
1
 
4
 
! Отговори
Е това обеснява преди 2 години
Защо точно той има частна клиника и яко източва здравната каса!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15И доктори като този от статията.
15
1
 
5
 
! Отговори
?? преди 2 години
И как се наливат пари в пробит чувал т.е. в нереформирана система?Това да каже доктора!!!
14
2
 
6
 
! Отговори
Off преди 2 години
Ама този лекар ли бил? Щото колеги те му май се съмняват.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3Да, един вид вода е по-мокра от друг. Зависи от повърхносното напежение, което в във функция със състава. Ако сложиш ПАВ (сърфактанти) го намаляваш.
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравеопазването е НУЛА. ако имаш късмет - не умираш. Другото е търговия, рушвет, подкупи, и т.н
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осми ден близък човек е е болница с хирургически интервенции на крайник. И нито дума от лекуващия добър лекар за състоянието му. Семейството на болния прави невероятни хватки, за да получи някакво инфо, да му прати храна. Семейството му ще се поболее от неизвестността.Толкова ли е трудно да се праща по един имейл на близките на болните всеки ден след визитацията с кратка информация за състоянието им?
10
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
сериозно изостанало и кои започна реформите сдс иван костов и сегашнияминистър стоичо кацаров хаиде почваите да го оправяте като почнете с електроннатарецепта това е пладнешки обир наши фирми да усвоят едни пари това изобщо не еулеснение а повече затруднение
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
корупция, синя и червена. това е тема с конценсус сред политиците ни.
8
5
 
1
 
! Отговори
Всички преди 2 години
знаем, че земята е кръгла-103 място по здравеопзаване за Бойколандия все пак сме една дупка. Албания която уж незнаю лакво дъно е е на 76 позиция. Да ми ядете чернитe *** всички!!
7
3
 
17
 
! Отговори
Ддд преди 2 години
Лицемер! Този е един от докторите милионери. Твърде любопитни неща излизат в нета срещу името Ви. Вие всъщност не сте ли подсъдим за безстопанственост? Не Ви ли искаха имунитета? Не Ви ли търсеха за престъпления с лекарства по клинични проучвания? Живот пълен с далавери.
6
1
 
16
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Айде стига бе,стига вече с измамите си кажи си,че искаш да станеш здравен минисър и млъкни.От години се напиняш ,Мими Витков а нали е ваш човек ,нали беше министър защо не направи нищо да подобри здравеопазването .Отвръщаватени бе,спрете се вече
5
0
 
19
 
! Отговори
Хайдееее преди 2 години
Този от къде го измисли това качване на гласовете за БСП ?!?! Смях в залата!!!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добро утро! Изгониха лекарите в чужбина, плащат жълти стотинки, апаратура не се купува, лимити за здравни услуги......до утре мога да изброявам
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсиониране.
2
2
 
20
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Ама то е изостанало главно заради бе, червен ***. Защото вие управлявахте в началото на прехода и зададохте този модел.