Слави Трифонов: Премиерът не трябва да има нищо общо с Бойко Борисов

Лидерът на ИТН заяви, че ще поеме отговорността, ако спечели изборите
Обновена: 17 юни 2021 22:32 | 17 юни 2021 22:31, Веселина Йорданова
923
Слави Трифонов: Премиерът не трябва да има нищо общо с Бойко Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Премиерът не трябва да има нищо общо с Бойко Борисов, трябва да говори езици, да има морал, да е завършил престижен университет, да изглежда по начин, по който няма да се срамуваме, когато застане до европейските лидери. Това отговори лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов на въпроси на студенти в Пловдив относно фигурата на министър-председателя, около която ИТН се е обединила.

Срещата е по покана на Студентските съвети в Пловдив и продължи повече от два часа. В нея се включиха студенти от университети в цялата страна и от чужбина, които задаваха своите въпроси, освен към Трифонов, и към неговите колеги - Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев, предаде БТА.

Слави Трифонов обясни, че за момента има много неясноти, все още не са минали изборите, и когато му дойде времето, щяло да стане ясно коя е фигурата на министър-председател.

Според Трифонов нормалният работен ден на един премиер е да прави всичко възможно да си върши добре работата, а това с "джипката" било само ефектна демонстрация. Трифонов каза още, че е готов да поеме цялата отговорност за това, което ще се случи, ако партията му стане първа политическа сила на 11 юли.

Самият Трифонов предпочита да изчака да се случат "още някои неща", преди да обяви от коя друга институция може да носи отговорност. Преди време в пост във фейсбук той обяви, че няма да се кандидатира за депутат, защото мястото му не е в парламента, но носи отговорност за хората, които са там, и това, което правят.
"Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция", написа политикът.

Мога да бъда откровен сега, но очаквам още неща, които трябва да се случат - ако се случат, ще взема твърдо решение, и, когато съм готов, ще бъда достатъчно откровен, призна лидерът на ИТН. И добави, че се опитва да бъде "господар на мълчанието" и да говори, само когато има какво да каже.

По думите му, всички носим вина за голямата корупция у нас. Ако бяхме твърди да се спазват законът и моралът, нямаше да допуснем такава корупция, допуснахме го всички заедно и заедно трябва да го "изчегъртаме", категоричен е Трифонов.

По отношение на Делян Пеевски и Ахмед Доган той коментира, че законът е този, който трябва да направи необходимото, за да доказва и показва всичко незаконно, което се е случило в държавата. Това, което прави сегашното правителство, е похвално, то се опитва да се освободи от корумпираните, е оценката на лидера на ИТН за действията на служебните министри.

За Трифонов гласуването с машини ще ограничи купения вот. По думите му, не бива да се страхуваме от новите технологии. Той обеща в следващото НС да направят всичко необходимо, за да бъде въведено електронното гласуване, така че всеки от нас да може да гласува през телефона си. Трифонов коментира, че с промените в Изборния кодекс, прокарани от ИТН в 45-то НС, вотът на хората ще бъде по-обективно реализиран.

Тошко Йорданов посочи, че изборите ще бъдат по-обективни и по-точно ще отразят вота на българските граждани. Той отбеляза, че няма да изчезне корпоративният вот, но очаква да е значително по-малък, тъй като досега от ГЕРБ притискали работодателите, но след действието на закона "Магнитски" това нямало да е така.
Вижданията на партията за образованието са, че то трябва да е ефективно, а броят на университетите у нас - редуциран, което ще повиши качеството на обучението.

От партията предлагат и финансови облекчения за младите семейства. Младите са най-важни, хубаво е всичко да се случва пред очите на хората, убеден е Трифонов.

Относно избора си да се откаже да бъде депутат, Трифонов каза, че човек трябва да бъде почтен и искрен. Само забележете колко от лидерите в историята на изборите на България всъщност се кандидатират и след това се отказват - увличат хората, все едно ще участват, и по някакъв начин след това ги заблуждават, защото сменят вота. Когато човек се откаже, сменя вота. Мисля, че отговорността, която нося, не е свързана с това просто да съм само депутат. Аз нося тази отговорност от момента, в който сме тръгнали да реализираме този политически проект, и мога да я нося не само вътре в парламента, а и отвън него, категоричен бе лидерът на ИТН.

Не мисля, че като гласуваш за ИТН, гласуваш само за Слави Трифонов в парламента. Ти можеш да гласуваш за мен и за хората, които сме заедно в този политически проект, и парламентът е част от всичко това, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
581
0
 
11
 
! Отговори
ДОГИ КОЧ преди 2 години
Боже опази... Щял да поеме отговорността.. Красив като со/пол, интелигентен като хамстер, умен като вол.. Ще повърна..
580
0
 
7
 
! Отговори
лъже преди 2 години
Тези всички "борци" като него се срещат тайно и задкулисно редят кабинета и управлението на държавата.Защо смятате като последните наивници,че това се случва след вашия вот.Всичко си е нагласено,а те нека си приказват,че се борят именно срещу това,което и те правят.Политиката е една голяма лъжа,нищо друго.Всички лъжат и мажат,за да постигнат целите си,които не са добровунето на народа, това са някакви лозунги без които не може никоя партийка.Вижте ги след това как лъсва истинското им лице.
579
0
 
4
 
! Отговори
никой преди 2 години
По-скоро мразете себе си,защото не направихте и не спряхте тези нагаждачи да ви манипулират,лъжат,заливат с фалшиви новини,да се облагодетелстват за ваша сметка и да си живеят живота.Да не смятате,че много ги интересува кой кого мрази и защо го мрази.Политиката е вид лъжа,а думите и обещанията са като ланския сняг,сега ги има,утре ги няма.Колко бързо забравят всичко,което са обещали щом прекрачат прага на парламента.Никой не трябва да бъде избиран,нито една партия не го заслужава,нито един човек
578
0
 
7
 
! Отговори
и какво преди 2 години
На хората никога нищо не им харесва и винаги за всичко намират кусури. А защо е така, вероятно и те не знаят(за спорта както се казва).Този бил в джипка,хоп прякора готов,друг не знам си какъв,трети,пети и т.н.А не виждате ли другото,това което е направено и се прави,хубавото,а виждате само изопачените представяния от медиите.Много често истината изобщо не отговаря на това което виждате.Питам ви, защо харесвате Трифонов,Манолова,Иванов и др. които не са направили нищо освен да лъжат и измислят.
577
0
 
4
 
! Отговори
така ни се пада преди 2 години
Една птичка пролет не прави, така че не само един човек е виновен за случващото се.Виновни са всички,ние също,защото позволяват да ги манипулират и лъжат,но пак си гласуват за тях.Не виждате ли какво правят,според вас това е за ваше добро,но не е.Вижте какви хора назначават,те самите какви са и тогава говорете и избирайте.За малко пари и власт са готови на всичко,видяхте ги в парламента и пак ги подкрепяте.А после кой ще е на мушката да мразите,изборът е голям,но доста хора не виждат истината.
576
0
 
9
 
! Отговори
божке преди 2 години
Представете си Тошко министър-председател,няма визия,няма държание,не знае езици може би,не знае какво да говори,хили се като...типичен селски представител пред културни хора.Трифонов ще ги смразява с поглед и ще чака да му кажат в слушалката какво да говори,дали е по сценарий.Ще променят законите за собствена изгода,не се заблуждавайте,че е заради вас,ще се подиграят хубаво с вас и ще си ходят.Трифонов пари си има,а вие си мизерствайте,избирайте и очаквайте чудо,което никога няма да се случи
575
0
 
6
 
! Отговори
защо-продължение преди 2 години
Този човек,когото мразите си има семейство, деца,внуци.А ако вие бяхте на негово място? Как мислите се чувстват те в това положение,ако видят как ви носят ковчег или ви разпъват черни чували,защото ви мразят.Преди да обидите някой трябва да сте наясно с омразата си,която може да е и безпочвена.А защо никога не казахте една добра дума за хората,които въпреки всичко направиха доста добри неща от които се възползваме всички,но се правим,че не виждаме,защото ги мразим(аз лично не мразя непознати).
574
0
 
4
 
! Отговори
защо-продължение преди 2 години
Когато човек мрази някого,трябва да има основания за това,но истински. Не трябва като стадо овце да се хващате за първото,което чуете или прочетете и да му вярвате.И защо никога не се замислихте дали това наистина е вярно,след като повечето медии не казват цялата истина никога или представят фактите в угода на някой(изопачени).Замислете се преди да обидите някой с прякор или да казвате,че го мразите без да знаете защо го правите. Мразите ли хората,които постоянно лъжат и ви манипулират?
573
0
 
4
 
! Отговори
защо преди 2 години
Хората са много интересни: казват,аз мразя Борисов.Да,но ако ги попитате защо, ще ви кажат някои общи причини,които споменават всички и до там. Добре де, как може да мразиш или да кръщаваш някой с прякори без да го познаваш лично,да си сигурен какво точно прави/е направил наистина,дали всичко казано/написано е вярно,без да имаш доказателства за това и да знаеш,че наистина е така.Когато омразата е на лична основа без покритие,си е чиста лъжа.Защо не мразите някой друг,който ви лъже,а гласувате?
572
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Едно ферари с цвят червен сега ще се опитат да си набавят във властта тези новите,не че Слави вече не го има.Ама нали трябва да уреди и Тошето и останалите недоразумения от неговата партийка.А младежта гласуваща за него наивно вярва,че те ще бъдат чисти,неопетнени и некорумпирани.По-голяма заблуда няма!
571
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто дойде демокрацията от всички правителства най много за страната направи Бойко Борисов и сега живеем с най високия стандарт .Припомнете се какво беше преди какви мъки бяха и недоимък
570
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Какъв Бойко Борисов?! Вече е бивш, ама и теб те видяхме как мълчиш, а сега взе да мецаш, че бившият премиер ти е виновен! Води си *** шоу пред тъпата ти публика и не се занимавай с политика, нямаш капацитет! А социолозите, ако обичате не го тикайте напред, това дълго недоразумение!
569
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгара дава съвети за премиер представяте ли си правителство от чалгари онзи Тошко Козарев да се среща с други премиери .Народе осъзнай се и не пускайте тези скрити кумуняги
568
1
 
7
 
! Отговори
станиславчо преди 2 години
станислав христов христосковабе къде е батко бе
567
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви медии сте , тоя индивид е СЛАВИ докато се напъва в някакво така наречено шоу, мъчи се да пее на чалга концерти, щом иска да се занимава с политика е СТАНИСЛАВ!
566
4
 
20
 
! Отговори
мутрафония преди 2 години
всички гласували за мутро чалгаря ще носят отговорност за унищожаването ни като държава и ще бъдат осъдени от историята
565
3
 
9
 
! Отговори
слваи преди 2 години
дебела маззззна баница от някое и друго евро милиардче ли ше точиш а?хахахааа
564
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави, знаеш ли, какво,върви по дяволите, с твоите комплекси и продажност, върна най-долните *** от ДС, във властта!
563
4
 
14
 
! Отговори
не ги избирайте тези преди 2 години
Не може всеки *** и пульо направил някакво подобие на партия, да се изтъпани и да казва как да живеем и какво да правим.Нито пък имат право да изопачават законите и да не спазват Конституцията на тази държава.С нищо не са по-добри от останалите.Нито са направили нещо,нито някога ще направят,всичко е жажда за власт и пари(защото те ръководят света),нищо друго.Ако съвестта им е чиста и помислите също,няма да имат охрана и оръжие,за да се пазят от тези,които уж ще оправят за собствена изгода.
562
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави и той искал да се пробва да управлява държавата. Пък каквото стане. А като не стане нищо, той си е и без това уреден. После пак Борисов ще му е виновен и няма проблеми.