Рашков убеден, че Борисов трябва да бъде разпитан

Бившият премиер отрече да има спомен за натиск
19 юни 2021 09:30, Петя Славова
447
Рашков убеден, че Борисов трябва да бъде разпитан
Снимка: БГНЕС


"Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде повикан на разпит". Това обяви пред Нова тв вътрешният министър Бойко Рашков.

Поводът е сигнал до Рашков от бизнесмен, който твърди, че лидерът на ГЕРБ му е оказвал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема.

Още по темата

По същия сигнал вече са разпитани бивши прокурори на ръководни постове, а в полицията се е явил и бившият земеделски министър Мирослав Найденов. На извънредна пресконференция, по-рано през деня Бойко Борисов обяви, че целта на всички атаки бил единствено той.

Бившите магистрати и настоящ следовател са били призовани в полицията по повод сигнал до министър Бойко Рашков. В него бизнесмен се оплакал, че бившият премиер му е оказал натиск да не уличава министър от правителството. Случаят по думите на Рашков, не бил разследван.

"Факти за оказано давление върху този свидетел от страна на Борисов този човек да оттегли показанията, които са били доказателство за уличаване на един от министрите тогава в корупционно престъпление", посочи Рашков.

Въпреки, че официално от МВР името на Борисов не беше споменато, лидерът на ГЕРБ предположи, че целта е именно той. "Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 година. Нито го знам този човек, нито го познавам.

И сега разиграват целия този панаир, целия този цирк, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени. Целта съм аз. Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някой някъде, не са изричани. Нямам спомен никакъв", обясни експремиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
Да сложиш човек като Рашков за шеф на МВР е все едно да сложиш офицер от Гестапо на Хитлер за шеф на сегашната германска полиция !!!
290
1
 
3
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Антиресно,много антиресно?!Борисов крадял милиарди,нищо освен къщата в Банкя не могат да му припишат?!Борисов бил подслушвал,а само компромати за него и то един след друг?!Борисов строял кофти пътища и магистрали,а благодарение на него няма да загинем падайки като круши от висящите във въздуха мостове на Тракия,строени от Станишев?!Борисов бил баш мафиота,а никой друг от кротките агънца не съм виждал като него да целува ръка и на най обикновенни свещеници и да се прегръща и снима с народа?!
289
2
 
1
 
! Отговори
тя преди 2 години
Докато невлязат в затвора хора от високите етажи за корупция ,както направиха румънците , няма да има за народа и ще сме винаги най- бедни !
288
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, с този алкохолизиран и кръвнишки вид, си по-скоро за председател на Народния съд или управител на някой концлагер! Видно е, че това ти се отдава най-добре!
287
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панаири, панаири мои детски най-красиви светове.
286
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цървулът, колкото и да го лъскаш, чепик не става!
285
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 18 ноември 1998 г.Висшият съдебен съвет избира Бойко Рашков за главен прокурор. На 15 януари 1999 г.президентът Петър Стоянов връща кандидатурата на Бойко Рашков обратно във Висшия съдебен съвет.По думите на президента новият главен прокурор трябва да даде сигурност на хората, да внесе успокоение в обществото и не трябва да бъде политически и партийно обвързан.Той трябва да бъде професионалист и да има чиста репутация. Съдейки по върнатата кандидатура това явно са качества, които Рашков няма.
284
3
 
9
 
! Отговори
до Дими Митушев преди 2 години
Не може Янев да стане Главен прокурор. Има ограничение за възраст. След 65г. възраст се освобождават. Или с други думи пенсионер не може да бъде Главен прокурор. На 15 януари 1999 г. президентът Петър Стоянов връща кандидатурата на Бойко Рашков обратно във Висшия съдебен съвет. Петър Стоянов каза, че Гл.прокурор трябва да е непартийно обвързан и с чиста репутация. Каквато Рашков няма. Ще напиша подробно в средващ пост.
283
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
307 Твоят "господин" Рашков, е червен ***, също.
282
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
304 Той си я има гушата, налапал се е преди и след 1989. Само ще си я допълни с още...
281
11
 
2
 
! Отговори
Дими Митушев преди 2 години
Г-н Рашков, оставете бат Боко намира докато станете Главен прокурор. Защо само с него се занимават? Какво стана с ченгеларския Ахмед Доган, и лъжливите червени уруд-чета Велчеви? Ами с дебелия грозен крадлив шмайзер Каракачанов? И стотиците накрали се и напраскали БГ "бизнесмени";! Бат Боко трябва да е десерта, не аперитива ...
280
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може, в 21 век, за министър в МВР, да поставят вмирисан червен старец, кадър на мракоесната ДС?
279
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е повече от ясно, че военните и червените мутри, трябва да са вън от властта.
278
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Попитали Рашков какво би направил ако остане в редовно правителство назначено от народа и той казал: ГУША.
277
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да наврем народа отново в *** ...!Венсеремос, ще победим!
276
6
 
11
 
! Отговори
ТО СЕ ВИДЯ преди 2 години
ПО ДОБРО ОТ БОКО ЗА СЕГА НЯМА
275
10
 
6
 
! Отговори
Тайсън фюри преди 2 години
Буци трябва да го пробват със разпит трета степен малко клатене и палки ще си признае и за кюлчета и за сметки и за биткойните.
274
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 291 Анонимен Интересно, защо Бойко не е санкциониран по закона на Магнитски ,а всички *** тук твърдят, че е ограбил държавата? - Защото нямаш понятие и не си чел закона! Бива човек да е неук, ама защо го документираш публично?
273
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков убеден, че Борисов трябва да бъде разпитан ~~~|||~~~ аз също!
272
9
 
24
 
! Отговори
Марко преди 2 години
До 292 Защо вярваш на Радев и радевите мошен..ци.Ако наистина имаше нещо за което да се хванат,даже и най малкото провинение на Борисов чудо щеше да стане,няма нужда американците да се намесват.Това са мошеници които драпат за кокала.Кюлчета,Пачки, къщи,милиарди всичко е тяхна лъжа и измама.Негодни..и ,лош,зли,отвратителни