Борисов: Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом

Той коментира думите на Рашков, че трябва да бъде разпитан
20 юни 2021 15:42, Нели Христова
702
Борисов: Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред младежи от Своге думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че трябва да бъде разпитан, като заяви, че на разпит трябва да бъде извикан шефът на НАП Румен Спецов, който е проверяван как преди години е продал своята фирма с дългове на криминално проявен.

Вицепремиерът заяви това по повод сигнал до него от бизнесмен, който твърди че Борисов му е оказал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема. По случая вече бяха разпитани бивши прокурори на ръководни постове, а в полицията се е явил и бившият земеделски министър Мирослав Найденов, за неофициално се твърди, че става дума.

Борисов говори на предизборна разходка в района на водопада Скакля край Своге в присъствието на бившите министри Младен Маринов, Ангелина Ангелкова и други активисти на ГЕРБ, като Георг Георгиев.

"Това, където инспирират в момента от 2009 г., това е истинска наглост. Министърът ми обявява, че ме призовават, може да ме извикат на 12-и (изборите са на 11-и) и аз искам да отида да питам какво имам от 2009 г.", заяви Борисов в изявлението си, предавано по традиция във Фейсбук профила му.

Той се пошегува, че "едно време, когато партията на Рашков управляваше и колите в милицията бяха жълто и синьо, хората казваха: влизаш жълт, излизаш син".

"Борисов на разпит - това е внушение. Всичко, което говореше Радев преди няколко месеца, сега го правят те. Тази покана е да сплашат всичките власти. И вас, а като гледам не ви е страх, май", обърна се той към публиката си и получи общ отговор: "Неее".

"Аз мислех, че те ще разпитат Спецов - къде е човекът, на който продаде фирмата, цялата държава го издирва - жив ли е, или го убиха? Ако е скрит, къде са го скрили, защо го крият? Те са пуснали на цялата ни ПГ данъчни проверки, а най-големия крадливец не го питат къде скри този човек, с 6 присъди. Да питат Спецов - къде намерихте този човек, там у гората, шумата в Драгоман? А те от 2009 г. - какво правел Миро Найденов, да ме оцапат и мен", каза още бившият министър-председател.

"Няма от какво да се срамувате. Направихме така, че всички лидери до един да идват по няколко пъти в България. Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом. От Берлин до Кремъл, от Лондон до Париж в един ден ме приемаха президентът на Франция и премиера сутринта, а следобед - канцлерът и президентът на Германия. Как се прави това протоколно, ако не те знаят на малко име и не си направил много?".

По случая големия църковен празник Петдесетница Бойко Борисов раздаде на младежите от ГЕРБ библии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


702
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
549
0
 
0
 
! Отговори
Iskren AZMANOV преди 2 години
Кратуната била дваж в Белия дом за да пърди там, ДЕМОКРАЦИЯ и каква работа он /по македонски/ свърши с пърдела СИ сакам да знам***
548
1
 
8
 
! Отговори
Коко преди 2 години
И тая камина ни струва над два милиарда и половина и едни снимки на едни самолети съд и затвор за такива политически *** и национални предатли колкото по бързо влезеш в затвора толкова по добре за България
547
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този доказа колко е про З. Да прод адеш Б - я за да си до кмината.
546
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еди път летял до камината а два пъти бил до ния. Явно след първия път тргнало по нужда да търси клозет и в калабълъка се загубило. Та хората го разбрали кът казвало КАМ ИН та се сетили да га заведат до входа. А камината ваш срещу вратата. Демек не кон град улейшън, кам ин му първата дума
545
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На камината? Аха сам по стол един се е покатерил на камината за да покаже тайния скок на който са ги учили в пожарникарското да рипат трупешката от прозорците когато зад/под/над тях огъня гори. Но и двата пъти никой неискал да запали огън в камината и на сичкото отгоре отнесли стола и тайният пожарникар да земе да рипне 2х от камината и ту с претъркулване. . .та от там са му изпортени менускусите, а не от килограмите
544
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
др.борисов,пак лъжеш че си единствения,с м.найденов-министъра,се загубихте в "Белия дом"не стигнахте до камината,С.Диков има запис,втория път се опита да цункаш Тръмп,но той с едно лъжливо движение ,те финтира,след това ли те води до камината.
543
3
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Прав е Бойко, но с анализи няма да ги спре - тези нег.од.ници имат тактика на заливането на хората с дезинформация в голями количества и скорост с цел не оставяне време на хората да си помислят и да решат, че това си е истина...Странно е, че такива лъжи и манипулации в публичното пространство не са закононарушения - целият служебен кабинет трябва да бъде арестуван и наказан за такива публични лъжи и обиди на Бойко, но БСП явно отдавна са се погрижили за законите...БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
542
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е положението. "СтроимЕ,правимЕ,работимЕ...." и най-вече гепимЕ.За шкафчета да има.Че са много по веригата,пустите му шкафчета.Пък после,България била с най-разтворената ножица между бедни и богати.
541
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде си бил,на кого си козирувал,на кого нещо си целувал,никак не е важно.По е важно къде ще бъдеш и то за дълго време. Цацаров и Гешев,ще те забравят като гледан филм и прочетен вестник.Беднотията повсеместно избуява,народа отново ще излезе и ще арестува олигарсите причинили му нищетата.Този път,спасение няма от никъде.Макрон се грижи за французите,Меркел след два месеца си отива,на Джо Байдън,не му пука как живее населението,дало си всичка военни бази на натовските ястреби! "Българи юнаци"!
540
1
 
12
 
! Отговори
ха - ха- хах преди 2 години
Бил на Камината??? Като цепеница за горене ли, Баце? По-добре си кажи, че си бил "на килимчето", в каква поза даже не питам.
539
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че трето гостуване в White House няма да има.
538
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банкянският *** Онуй отново надигна като *** глава и не зашемети с умотворенията си. Отново със стайлинг, предизвикващ повдигане и отвращение у всеки нормален човек, Онуй ни уведоми, че заради служебното правителство не се къпем в пари от Европа. То все едно досега се къпехме! Може пък и да е имал предвид себе си, той определено си е скатал някое и друго чекмедже и къща.Онуй разчита на това, че електоратът на ГЕРБ се състои от *** и захлебващи покрай трапезата. Затова безнаказано може да си плещи глупости и да не се страхува, че хората ще го наритат. Както виждаме, разни нискочели с
537
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че един Фигурант е световно неизвестен е прав, сега ще стане известен като глава на руската клика на балканите. А чичо ви Слави с часовника Richard Mille за 50к и той ходи в Русия ама сте много малки да помните.
536
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, сега те хвърлиха в камината. Глей кво нещо е живота :)
535
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този до кога ще продължава да лъже народа а и самите симпатизанти на ГЕРБ, нали операцията беше сложна и трябваше да се възстановява дълго време, къде се кътери по планините.
534
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
До РАДЕВ... КОГА?? след тиквата,винаги.
533
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 2 години
Няма ли да махнете тази *** тема ?
532
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Отговор,не че ми се струва ,а е най-младия комунист,в 130 годишната бкп,още в далечната 1978 година е приет,за член на бкп, а колкото за влизането в "СИМЕОНОВО"Единствената връзка е да си член на бкп,нали се пише за млад,дядо комунист,баща комунист,е равно на трето поколение,други никакви връзки нямаше за там,сигурно си много млад,и с тези работи не си запознат
531
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нормално политици да бъдат поканени даже и в Белия дом. Това ви е работата. Аз къде да напиша, пред коя медия да застана и да се хваля, на колко места по света печелихме медали. Златните момичета и много други спортисти, математици, млади изобретатели, таланти са истинските герои.....
530
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече се срамувам да слушам глупости! Който е крал, да го съдят и да му конфискуват откраднатото. Интересува ме ще ставаме ли някога европейска държава или ще ви слушаме идеологическите дрязги?