Янев към Борисов: Да влизаме в предизборна полемика e несериозно

Служебният премиер отговори на обвиненията на Борисов
Обновена: 22 юни 2021 16:17 | 22 юни 2021 16:17, Красимир Ангелов
158
Янев към Борисов: Да влизаме в предизборна полемика e несериозно
Снимка: БГНЕС

Не мога да коментирам кой какво е казал. Нямам време да следя медийната среда. За това дали ще има разпити, репресии, изчегъртване, реваншизъм, мисля, че сме отговорили многократно на тези неща, на служебния кабинет знаете какви са му правомощията, основните задачи. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в Лом, попитан за коментар на словесните престрелки между правителството и бившия премиер Бойко Борисов.

"Опитваме се да бъдем близо до хората. Да влизаме в чисто предизборна полемика, за това кой ще бъде преследван и разпитван е несериозно и нека да оставим темата за след изборите".

Още по темата
Опитваме се да бъдем близо до проблемите на хората, които живеят в различните райони на България. От гледна точка на местната власт, тази власт, която е най-близо до хората, търсим начини проблемите да бъдат разбираеми и да има добър диалог, търсим начина да подобрим диалога и реалните действия, коментира Янев в Лом.

Пътната настилка от Лом за атомната централа се оказа, че е полагана през 1938 година. Оттогава не е имало сериозен ремонт. При последната буря водата, която се е събрала е изровила почти цялата настилка в стръмната част, добави Янев. Различни министерства и ведомства имат отговорност. Ще направим опит местната комисия за бедствия и аварии ще направим опит да помогнем на хората, каза още Янев, цитиран от БГНЕС.

Ангажиментът на държавата го има, търсим решение, което няма да е само национално, а национално решение, което е в съзвучие с редица европейски регламенти по отношение на водния цикъл, отбеляза Янев.

Той припомни, че България със законови промени е създала ВиК холдинг, а на местно ниво ВиК дружествата трябва да имат съгласие как да се извършват дейностите по пречиствателните станции.

В Ломско има проблем, име една община, която не е съгласна с това. Ролята на държавата е как да не се стига до блокиране на такива решения. Не може заради една община да страда друга. Ще работим в тази посока, допълни още Янев, а кметът на Лом съобщи, че щетите от пороя там още се изчисляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметът на Сметли, Месю Суджук дьо Керестлиев твърди почешан интерно буцата по главния мозък минавайки с инструмента надлъжно по край гръбнака. Акцията минала на спрей дабълЮ фортъ без да охки, даже попитал колко чини спрея
122
1
 
7
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
"на служебния кабинет знаете какви са му правомощията". Ние знаем, ама самия кабинет не знае. Обаче успя да пастраши изборите - машини няма, софтуера не е сигурно защитен, алшифицирането на вота е 'по презумция", контрол е невъзможен, секциите в чужбина са повече отколкото в Б-я на глава живущи, луди пари отиват за командироване на представители в избирателни комисии и транспорт на машини. А БСП всъщност завзе властта и избори не им трябват, служебните послушно ги саботират
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебниците не са излизали от предизборна полемика, те влязоха с такава от ден първи на власт! Бойко не е цвете за мирисане, но от ченгета и п.едали ми идва повече!
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До помнещПровери дали не си го прочел това в някой от сайтовете на Бабикян. Или аз съм го пропуснал. Виж дали няма в горния край на статията надпис "fake news"? Малкия и средния бизнес нямат мужда от ДЪРЖАВНА банка!!!!! И сега проектите се оценяват от специалисти в частните банки! Това "творение" на Костов трябва да се махне. Както другото му, монополната държавна Здравна каса.
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам да съм близо до народа и да работя в негова полза. И аз искам да отида на събор с 3 джипки на НСО, с гавази колкото бяха около Пеевски в родното ми село. И аз искам да ми подарят портрет. И аз искам да отпусна от парите на данъкоплатците за благоустрояването на родния ми край. Както едно време правеха соцголемците. И аз искам да пусна вълци да пазят кошари като митниците, данъчното и полицейските управления. И аз искам да пускам кьорфишеци за каквото си искам без са ги доказвам.
118
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък най-харесвам коментарите на гербавия *** Диана! Обожавам да и чета тъпоумните опити за разсъждения! Докато има такива като нея (ако изобщо е "нея"), България ще пребъде! Защото пpocтотията е непобедима и неунищожаема!
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев беше с джипа Тойота Ландкрузер.
116
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП форевър, няма страшно! Който и да дойде на волана - БКП!
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то от всички министерства крали милиони ,но все още никой не е арестуван
114
5
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Ами,ето че нещата които ни представи Служебното правителство,се оказват истина! Четох и четох,и никъде не прочетох.Някоя фирма получила огромен "кредит"пт нБЗР все пак върнала на куп 40 милиона български левчета!-:)) И тези пари,се надявам,да отидат наистина по предназначение! Малък и среден бизнес! -:) Пожелавам на много млади българи,да получат най после спокойно и свободно кредита,за техният бизнес! -:) СПравителство им помогна това да се случи! -:) И моля ви българи.ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО!Имазащо
113
6
 
4
 
! Отговори
Избирателно преди 2 години
Нека Янев каже, защо не проверяват обществените поръчки по евро проекти. До една са незаконни, но не ги пипат, защото комyнягите са в купа.
112
9
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Популист и *** - говори си общи приказки като баба на внуче...И този се е ангажирал с държавата, значи...Много ангажименти, много чудо! Държавата не може да се ангажира, тя може само да се грижи, а за такива като Янев - само да слугуват! Ангажирал се той! ***!...Разбира се няма да отговаря на въпроси на Борисов! Защото нищо не знае по въпросите, но знае да лъже и манипулира...БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
111
11
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ПРАВ Е ЯНЕВ ПЕНСИОНЕРА, ДА ВЛИЗА В ПРЕДИЗБОРНА ПОЛЕМИКА С ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИК КАТО БОРИСОВ Е НЕСЕРИОЗНО.
110
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не епредизборно , зашо обикаля села и паланки . Работата му е само избори не предизборни агитации .
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво , ще направим опит . Това не е обещание , така че няма да стане.
108
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов се опитва да напомни за себе си, защото не е свикнал да не е център на вниманието. Това няма да му помогне и при следващия главен прокурор ще има съд и затвор.
107
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се нароиха джипковците напоследък :) Тоя зелен чорапогащник тръгнал из страната по агитации с 5джипа и 15 пазвантина. Баш Чалгаря с три джипа и 9 горили отиде миналата седмица на среща с 60 студентчета :) ББ сам си караше колата и не му трябваха пазачи.
106
5
 
8
 
! Отговори
шимпанзе от ИТН преди 2 години
До Слабоумен Тикволюбец......пфффф помоли шимпанзетата сценаристи да ти дадат някое друго листче бе чалгарино.
105
5
 
15
 
! Отговори
Едно СРС преди 2 години
До Анонимен"Янев, имаш ли още чувството, че някой те подслушва?" - Р. Радеф: Стефчо имам чувството, че някой ми ака в гащите...това вътре мм.. не е мое сякаш. Ст. Янев: Щом е така шефе, ще наредя на Бойко да открие злосторника. Р. Радеф: Абе ти невятен ли си? Как Бойко!? Ст. Янев: Бойко пРашков имах предвид. Р. Радеф: Ох изправи ми се "косата", по-внимателно, че ще ми докараш инфаркт.
104
7
 
18
 
! Отговори
Ломски преди 2 години
Хайдееее. Още един бибитко-джипко.Смееше се на Борисов, че се разхождал и давал обещания.....Гарантирано от новите управници.