Общините искат пари от държавата, Борисов предупреди за проблеми с машините

Категорични са, че не може национални избори да се финансират с местни пари
22 юни 2021 22:51, Петя Славова
41

Пет милиона лева са платили общините от местните си бюджети за дезинфекция на изборите на 4 април. Затова от Националното сдружение на общините поискаха допълнителни средства за вота на 11 юли. Днес те се срещнаха със служебния премиер Стефан Янев, предаде Bulgaria ON AIR.

Според сдружението тези 5 милиони, взети от местния бюджет, не са им възстановени. Те са категорични, че не може национални избори да се финансират с местни пари и  поискаха за вота на 11 юли да бъдат предварително заложени допълнителни средства.

В същото време бившият премиер Бойко Борисов предупреди за възможни проблеми с машините за вота зад граница. Той сигнализира "Организацията за сигурност и сътрудничество" в Европа.

Според него е възможно да се стигне до оспорване на резултата от изборите, ако не бъде изпълнено новото условие за 100 процента машинен вот. А за предсрочните избори се предвижда рекорден брой секции в чужбина – 791.

Срещу увеличаването на избирателните секции в Турция се обявиха от коалиция "Български патриоти''. Те протестираха пред сградата на ЦИК и припомниха, че вече са сезирали и Върховния административен съд.

"Ние искаме ЦИК да преразгледа решението си за формирането на 121 секции на територията на република Турция, защото считаме, че Турция не е демократична държава и не може да се гарантира честен и прозрачен процес на гласуване на българските граждани", подчерта Юлиян Ангелов.

"Ако има все още такива наивници, на които не им е ясно - тази политика е много вредна и пряко руши суверенитета", посочи Данчо Хаджиев.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
1
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
ние сме богата държава и благодарение на славчо чалгата щке плащаме за избори милиони допълнително.. само славчо като истински бизнесмен ще продаде нашите гласове на този, който плати най-скъпо. гласувайте за итн
28
7
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
До КОЙТО ГО МОЖЕ,тиквата,по-вече го може,нали видяхме чекмеджето с кюлчето,кухи фирми не му трябват,имаше цяла държава,за това,но народа български,му затвори кранчето.Нека на 11.07.2021г.за винаги,да го пратим на бунището,без това никой вече не го помни.
27
5
 
10
 
! Отговори
Тулуп преди 2 години
Най-Умния Бай *** в държавата сигнализира за проблеми с машините. ? Тиквата не може да чете , но е компетентен за машините
26
8
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
СТИГА ВЕЧЕ НИ ГО НАВРАХТЕ ТОЗИ ЧОВЕК В ОЧИТЕ. ТОЙ Е ИЗПЯТА ПЕСЕН КАКТО И ПАРТИЯТА МУ. КАКВИТО И НАПЪНИ ДА ПРАВИ НЯМА ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР И ДА РАЗПОЛАГА С ЦЯЛАТА ВЛАСТ НА ДЪРЖАВАТА КАКТО И С ПАРИТЕ НА НАРОДА. ТОЙ ЩЕ КАЖЕ, ЧЕ МАШИНИТЕ ИМАТ ПРОБЛЕМИ. АМИ ДА ВЕЧЕ НЕМА ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ НЕМА ИЗМАМИ, НЕМА ПОД СТРОЙ ХОДЕНЕ ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВО РАЗБИРА ЕДИН НЕКАДЪРЕН ПОЖАРНИКАР, КОЙТО НЕ РАЗЛИЧАВА ПАРАТА ОТ ПОЖАР, ОТ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ. ДА МИ ПРОСТЯТ ИСТИНСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ. А БУДА НЕ Е СИГНАЛИЗИРАЛ (ама, че тъпо сигнализирал) НИКАКВА ОССЕ (OSCE) , А СИ ПРАВИ НЕСКОПОСАНА РЕКЛАМА КАТО ЕЛИТЕН БАЛКАНСКИ ПРО_СТАК. O TEMPORA, O MORES!!!
24
4
 
13
 
! Отговори
българин преди 2 години
Битата карта Боко не може вече да предупреждава никой !! Да си гледа зайците и прасето и да си трае !
23
8
 
5
 
! Отговори
Не може преди 2 години
Такива свръхинтелигентни личности като Дончев, Биков и Митев да се водят по акъла на тиквундери. Следователно абонатът не е абонат.
22
2
 
5
 
! Отговори
Машини преди 2 години
Ще има само в една трета от секциите в чужбина. 100% машинно гласуване е изключено.
21
2
 
11
 
! Отговори
Малко мисъл трябва преди 2 години
Оставете омразата към герб и помислете малко.Основат на изборите е доверието. До сега в комисиите имаше представители на различни партии които се контролираха взаимно и от там се получаваше доверието в изборите. Сега с последното решение на ЦИК няма да се броят дори колко са отрязаците от машината. Питам, за какво са членовете на комисията, наблюдателите и застъпниците като няма какво да броят, те са само свидетели и къде е контрола тук. Каквото изкара машината това е.Къде е контрола и демокраци
20
5
 
7
 
! Отговори
Знае преди 2 години
Какво го чака ако загуби изборите и затова драпа за победа.
19
6
 
12
 
! Отговори
ЗатворЗа@йдуците преди 2 години
Парите отидоха за пълнене на нощното шкафче.Разбийте го на 11 юли,ако ли не - плачете и се оплаквайте на орисията си !
18
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистът Борисов ще саботира изборите до последно. Този човек е вманиячен във властта!! Пълен лъжец и манипулатор.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каза ли кой е Матю Харев?
16
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само САЩ ще ни спаси от неназования лидер на ГЕРБ. Балканският Нориега да се екстрадира за САЩ за съдене.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един път един тип ми разказваше, че някога, някъде се е родил и по-пpocт и нагъл човек от Тиквата. Но не изглеждаше личност, на която може да се има доверие...
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е от сега могат да искат касиране . % ще е далеч под 21 както им давр
13
4
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Виж сега, сигурно ще викат китайски екипи за масова дезинфекция (ония - космонавтите с маркучите), навярно ще почнат от Шипка надолу във всички посоки ..... а може и от Бузлуджа !
12
16
 
10
 
! Отговори
Да живей правителств преди 2 години
Народе наш, дай пари за машини за гласуване, после другарят Радев щял да раздава ордени за заслуги !
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 милиона за дезинфекция майкооо с тия пари могат да, се купят 300тира с дезинфектанти мноо крадат
10
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буци е ескперт по всичко .. Туй жени, машини, футбол, изкуство, Европа, Меркел, Урсула ... Всичките ги е таковал с 200 ... :)