НСТС обсъжда държавния бюджет и този на НЗОК

Финансовото министерство предлага актуализация на бюджета
26 юли 2021 08:20, Петя Славова
3

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание. Ще бъдат обсъдени проектът за изменение и допълнение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса, на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване и на Закона за държавния бюджет, предава Bulgaria ON AIR.

Министерството на финансите предлага в актуализация на бюджета  да се увеличат разходите с 1,8 млрд. лева, които да се използват за осигуряване на социалните плащания, за актуализация на пенсиите, за пълно осигуряване на здравната система при евентуална тежка ковид криза и за подкрепа на бизнеса в условията на такава криза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Айде почва лапането в името на народа. Няма да произвеждаме, ама ще "раздаваме" с широки пръсти, че и за нас да остане, щото не се знае колко ще можем да се налапаме. Може да ни изчегъртат, може натрупаното от изчегъртаните да свърши бързо... не се знае знае ли се, подмяната не беше много успешна; с два броя избори резултат все тоя, а зима идва, цени растат и търпение се изчерпва