Хасан Адемов: Не сме казвали, че ще подкрепим управляващото мнозинство

За нас е важно какви политики ще се провеждат, подчерта той
27 юли 2021 22:00, Красимир Ангелов
30

Ще подкрепи ли ДПС правителство с мандат на "Има такъв народ" и при какви условия това е възможно?

"Ние многократно сме заявявали, че настояваме за рестарт на държавността, тоест всички институции в страната да работят съгласно Конституцията и законите в държавата, за да може нормалният демократичен процес в България да функционира. Не можем да бъдем безусловна подкрепа на всяка цена, защото участието в управлението не е самоцелно", заяви д-р Хасан Адемов от ДПС пред "Денят ON AIR".

По думите му, ако бъдещото управляващото мнозинство реши да се обедини около програма за ускорено догонващо развитие, тогава от ДПС биха могли да предоставят подкрепата си за един такъв кабинет.

Още по темата
"Досега никога не сме казвали, че ще подкрепим управляващото мнозинство", посочи Адемов за Bulgaria ON AIR. И уточни, че имената на министрите не са без значение.

"Нямаме претенции за постове, но за нас е важно какви политики ще се провеждат и кой участва в това правителство", подчерта депутатът.

Адемов добави, че за ДПС е важно да има диалог и сподели, че в началото на 46-ото Народно събрание са създадени условия за това, но ако диалогът се превърне в монолог, никой няма да спечели.

Относно това защо от ДПС са подкрепили Ива Митева за председател на Народното събрание, той уточни, че тя притежава експертни качества, които ѝ дават възможност да управлява 46-ото НС.

А за актуализацията на бюджета депутатът каза, че още в рамките на 45-ия парламент ясно си е проличала волята за това да се търсят възможности за увеличаване на пенсиите.

"Народното събрание трябва да се произнесе. Служебният кабинет просто предлага вариант. Всички варианти, които са на масата в момента, имат предимства и недостатъци", категоричен е събеседникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Е,няма нужда да казваш.Ние и сами се досещаме,че ИНТ=ДПС.
20
0
 
0
 
! Отговори
Асане расте ли *** преди 2 години
Той Асан не е казвал също че НЯМА да ги подкрепя ..... Фурнаджийска лопата е Асан .
19
1
 
3
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Кой пък го пита този Хасан ? Ще е по-добре, ако обясни почетния им лидер дали се казва Ахмед или Меди. Похарчи парите на ДПС като свои, а турците го убиха. За това сега Йордан Цонев се чуди дали е дупетат от ДПС или от Герб. Щеше да е доста по-добре, ако си беше продължил частния бизнес като чейнджаджия в Бургас ! Такава е съдбата на продажните политици като него, Борисов и останалите депутати от настоящото НС, които си мислят, че някой им гледа пледоариите в парламента.
18
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
По делата ви ще ви познаем.А че ще го подкрепите ние не съмняваме изобщо.Нали вие задкулисно го редите,а и самото ИНТ е ваше детище.Зад измъчената физиономия на Трифонов толкова ясно прозира зурлата на Пеевски,че само кьорав не би го видял.
17
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Веселинъ 7112136860Пишман патриотите като теб винаги са носели беди за България!
16
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Царство България е Държавана Българите. Що за наглост е Вие, които сте исторически и етнически разрушители на страната ни дри по резумпция да се месите във властта? Защо е си отидете в Турция? Откъде накъде трябва да търпим отвратителнатави наглост да решавате съдбините на хора, които сте поробвали и очевидно все още държите под робство? Ръцете долу от Българските и европейските деца, перверзно племе турско !
15
2
 
2
 
! Отговори
асан ХасВалтов преди 2 години
То вас никой не ви е и питал, но вие сте длъжни да кажете.
14
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и се питам...каква е разликата между доган и...ким...никаква...превръщат Народите си в не човеци...грабейки ги...брлатята ни турци от 30 години им обещавате...ама децатна им бягат от домовете им бре...вие сарай и главни прокурори...братя сестри,братовчеди...на хранилката на фондовете...а обикновенните...излъгани и роби...да спрем е време...от всички нас зависи,най-добрият приятел ми е п.м.ак,мюсюлманин...почтен,обича България,работлив...все неценности според гроб и дпс!
13
2
 
5
 
! Отговори
чалга стадо преди 2 години
слави и доган са се разбрали вече, кой какво ще държи какви проценти за кой и тн, така че ще подкрепите.
12
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
"удобно"забравяте...основният Глобален Фактор...САЩ...САЩ се върнаха...Бог да пази САЩ!!!децата на американците умират по Света ни носещи Свобода на Народите,китайските умират...носещи власт на ким в Северна Корея,превърнал човешки същества в...не човешки......"заплахата"за Свободният Свят!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
Етническите партии са забранени
10
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха ще си бият шута...не са фактор вече,политики...братята ни турци ще станат шевейцарците на балканите ли?или лъжещите ги ще си имат сарай...наши...ваши...ама хомота е за всички ни без значение от език,религия...просто ви лъжат...доган имаше шанса да превърне ...КГБ-ДС ченге е за съжаление....продава ви бре ...от 30 години го прави...нима децата ви не са роби из европата?...нима ви "даде"нещо...спомнете си какво ви обеща?ама дава на шепата около него...той е пътник...използват го...нищо е...
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясна е работата. Ако не закачат Шишо, Гешев и почетния им председател в Сарая ще ги подкрепят. Ако тръгнат срещу тях, ще има депесарски шут. Т. е. ДПС отново ще си влезе в ролята на политически рекетьор, пардон, балансьор..
8
4
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Турци, вън от Тракийска България. Скоро ще си платите за геноцидите срещу Българският и Китайският Народи. Вие сте евреи и не траки, както се опитвате да кажете с мangаsarskata некадърна фонетична глупост "турци" Вие сте евреи!
7
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Нямаме претенции за постове. Ердоган обаче има претенции,и вие ги поддържате в България.
6
3
 
5
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Лъжец!
5
2
 
7
 
! Отговори
маке преди 2 години
Турчилята пак чакат да захапят пачка.Не са българска партия.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сте казали,ама не сте и отказали..
3
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Защо сега консултациите за правителство продължават без ДПС?Отговорът е очевиден-защото ИНТ е продукт и проект на ДПС.Няма сами със себе си да преговарят де.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Носят се гадни слухове, че Славян дължи много пари на Пеевски и ДПС и театърът с Малкия Мук е бил просто, за да се измъкне от ангажиментите. Всички знаят, че който се е заиграл с тези, добро не е видял. Тяхното е целувка на смъртта, т.е. на ДС. Щели да рестартират какво. краденето ли?