Радев даде зор на партиите да побързат с кабинета

Президентът има готовност да връчи мандат за съставянето му
28 юли 2021 17:00, Анисия Иванова
95
Радев даде зор на партиите да побързат с кабинета
Снимка: БГНЕС

Парламентарно представените политически сили трябва възможно най-скоро да намерят формулата за съставяне на редовно правителство в интерес на българското общество, а президентът, изпълнявайки конституционните си задължения, има готовност да връчи мандат за съставяне на кабинет.

Това съобщиха в позиция от прессекретариата на държавния глава, изпратена до медиите, по повод отправени въпроси относно връчването на мандат за съставяне на правителство.

Страната ни е изправена пред провеждането на неотложни реформи и решения, които изискват кабинет с политическа отговорност и парламентарна подкрепа, се посочва в позицията.

Постигането на устойчив консенсус за промяна е отговорност на самите политически сили, допълват от Президентството.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Отговорност
75
4
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Заради това Нощ с Мутафчийски и всички герои медицински работници, които все още са в бойните редици сега, заслужават почит и уважение, чест и БЛАГОДАРНОСТ...За да сравним времето и да се научим от историята си,трябва да се замислим и събудим онази чиста съвест неопорочена от мафиотските апетити и да кажем не на Радев, не на тази лудория.Защото във всеки един от вас макар и опозиция живеят наследници на храбри войни и мъдри владетели.Търсете кой ни обединява?? Кой е готов да стои до вас и носи
74
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Относно архивите пак по време на войните записвало се е абсолютно всичко и са разпределяли ресурсите на мъртвите.Примерно пише: днес времето е слънчево хубаво, атмосферата в армията е приветлива. Във вчерашният бой един къде си, загинали са Еди кой си, погребани са Еди къде си, паднал шрапнел уби магаре номер Еди кой си, да се разпредели дажбите на същото магаре на другите и т.н и т.н....По времето на пандемията статистиката е важна, за да се предположи изхода от бедата и се изчислят всички за
73
3
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Вижте военните архиви Балканските войни 1912/1913. В Бг армия, ако някой посмее да всее смут, страх в редиците се наказва с разстрел на място.Ако някой закъснее от отпуск по време на война, разстрел на място!Девизът ни е бил: Дървен или Сребърен кръст!Радев раздели нацията, вся страх във време на пандемия, раздели цялата страна с полуръста Мангъров и ужаси надеждите на хората да останат в ЕС и НАТО.Какво ли биха направили с него ония българи????? Дето са дали живота си за нас и за България!
72
2
 
13
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Генерал Радев , това не ти е армията да заповядваш на партиите и те да изпълняват след като ти докара нещата до такъв край!
71
2
 
12
 
! Отговори
аз съм сънчо преди 2 години
чичко румен мисли за вас деца . нанкайте и сънувайте хубави неща , като се събудите реалноста ше е друга .
70
2
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Теория- Радев ги събрал един по един и им казал: ей,тука сте защото аз ви извиках и ще слушате иначе оставате вън на кучетата.Сега, ще настоявам за кабинет, но кабинета ще е мой, затуй: Славе пас си, Христо пас си,ДПС се знае те наши ора,Мая сега плюй другите да създадете парлама у хоп неможете да се разберете и няма как,моят кабинет ще е иначе Бойко идва. И после курс към Русия, вън от НАТО и ЕС, ясен ли съм: и те да да генерале.Ето това е станало
69
3
 
8
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Наглите, притискат Радев за още облаги. Да ни е честита чистата политика където всичко се случва пред очите на народа.!
68
3
 
12
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Мая ги плюе по сценарий, не се заблуждавайте. Всичко е уговорено!
67
5
 
1
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Радев, ти и Узунов сте спасителите на нацията! Цела България, сега вази гледа, особено узунов. Е, масонче-милиционерче, нал искаше власт? Ето ти, Власт! Защо бягаш от нея? Нима не си велик върлищенец, за да управляваш цяла България? Така или иначе, кадруваш, какъв е проблемът да управляваш? Защо ви е редовно правителство, когато 60% от електоратът иска вас?
66
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвам много да харесвам ИТН,щом Манолова и ДБ започнаха атака срещу тях. Щом тези *** ги плюят, значи не са лоши.
65
3
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Радев и Рошко и водите участници, Слави, качура лилипута вън от България!
64
3
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Те ще ходят по улиците ни с ножове. В момента като се успокоят, ще искат да имат права. ДПС ще ги лансира с НПО та....нямам думи...загубих думите си...Радев и всички трябва да напуснат цялата страна!!! Вън!!!! Вън!!! Вън...
63
3
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Сега границата се разпада, освен всичките други медии нахлуват бежанци.Те Радев, Рошко нямат тази нагласа да говорят със съседните държави, да се съберат, да помислят, да си помогнем едни на други, идват афганци от държава уморена от кръв и бой с талибаните. Поколения родени във война, знаете ли какво чака България с тия...мислите ли си що за манталитет имат и култура??
62
2
 
11
 
! Отговори
та така преди 2 години
фигуранта давал зор , глупости . той правителство си назначи , за кво му е друго .
61
2
 
4
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Радефче...
60
3
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Абсолютно бг. В момента виждам супер двуличие бърза ги уж да съставят правителство, а вече чувам Мая, че не се съгласява с ИТН.Уж ги бърза, а всъщност всичко е уговорено по сценарий за оставане на служебното като най- добрият вариант и не ще те ли, това е положението. И тъй пак вън от НАТО и ЕС и курс към Русия. Смъртта на майор Терзиев на другият бг офицер уж се самоубил. Говори само едно- България под руски ботуш.Радев не само, че раздели нацията и стотици уби!!!! С разцеплението в пандемия
59
2
 
15
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Тоя въжеиграч, какво го чака след 3 месеца ,свят ще му се завие
58
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 2 години
Радев като е толкова загрижен да им връчи мандата, започва да тече срока за представяне на правителство и или ще има, или няма да има правителство с първата сила.Обаче явно това не е целта! Целта е военна хунта и тоталитарен режим!
57
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е б,ас.и и смешния - до онзи ден не бързаше да връчва мандат, а сега, айде по-бързо!