Кирил Петков: Хора с майбаси имат проблем с оставането на Асен Василев

"В никакъв случай аз не бих влязъл в правителство, където неоценяват финансовите стратегии"
Обновена: 29 юли 2021 18:13 | 29 юли 2021 18:09, Красимир Ангелов
177
Кирил Петков: Хора с майбаси имат проблем с оставането на Асен Василев
Снимка: БГНЕС

"НАП, преди Асен Василев да влезе във финансите, се беше фокусирал върху малки кафенета, ресторантчета и плод-зеленчук. Сега НАП се е фокусирал върху компаниите с големи обществени поръчки, компаниите с много кеш в сейфовете. Предполагам, че някои от тези компании в момента не искат да видят отново Асен Василев министър на финансите".

Още по темата
По този начин служебният министър на икономиката Кирил Петков защити колегата си Асен Василев, срещу когото днес изненадващо се появи персонална атака от страна на "Има такъв народ".

Както е известно, в декларация от името на партията, Тошко Йорданов посочи, че срещу Василев са се водили дела в миналото за кражба на интелектуална собственост.

"В никакъв случай аз не бих влязъл в правителство, където неоценяват финансовите стратегии, финансовата мисъл на финансовия министър, който за мен направи уникален бюджет. За първи път имаме бюджет, в който и на пенсионерите се дадоха пари не се взеха от учителите, не се взеха от здравните работници, взеха се от майбасите", каза служебният икономически министър, цитиран от БГНЕС.

Така че, според него, може би хората с майбаси имат проблем с неговото оставането в един бъдещ кабинет.

"Нищо лошо срещу колата, но ако сте си я купили на базата това, че сте направили иновативен бизнес и сте правили експорт на дейност - браво. Но ако сте били част от системата, където сте усвоявали едни средства и сега не искате да се види как тези средства няма да отидат при вас и стреляте към финансовия министър, това за мене е много жалко. Трябва всички да следим много внимателно нещата, които се направиха", каза още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е петков безконтролното грабене при - герб свьрши
155
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асенчо "умното" където смята, че няма нужда от съкращения и реформа в държавната администрация няма място в политиката.. Кирил като повечето свестени хора, явно си пада малко найвен да защитава Асен Василев
154
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
До :ББ Чакай,ако слезе онзи Христо от небето,за него гласувай! Успех
153
11
 
7
 
! Отговори
ЩЕ ЧАГЪРТАМЕ преди 2 години
ХОРАТА С МАЙБАСИТЕ ИМАХА ПРОБЛЕМ С БОРИСОВ И ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, ЗАТОВА ЦЯЛО ЛЯТО ПЛАЩАХА НА ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ КАТО МЯТАХА ЛОЗУНГИ ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ В ЕВРОПА- А СЕГА ПЪРВИ ЛИ СМЕ- ША ЧАГЪРТАМЕ ЯКО, ИСКАМЕ СИ ОБЕЩАНИТЕ ДОХОДИ С КОИТО НЯМА ДА СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА.
152
7
 
8
 
! Отговори
hitko преди 2 години
Пак се опитвате да яхнете хорската ненавист към богатите...Елементарен, но ефикасен ход за кофти матриала който си имаме тук. Нали не сте толкова глупави,че да си мислите,че тези с майбасите ще ги хванете,...ама само за шлифера...Точно както и с обещанията не всички предишни мераклии за депутати. Пак ще настройвате хората едни срещу други, само да се задържите малко на власт,..*** *** ви дърти ***! Дано следващия път да ви изметат и никога повече да не видите бюлетина.
151
7
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
да споделя не съм гласувал за христо....нито за слави...и няма да го направяа...докато не ме убедят,че са искренни...за борисов никога...никога повече гроб и дпс!!!!мафия са!
150
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
от другата... Командира и Прокопиев...Надето имаше аргумента...ДС...комунисти...да мразим...да...обаче е и на бойко пристана... и къв късмет...в турция си избра...е,играете опасни игри...играете срещу Народа ни...Чиста и Свята...по делата ще ви съдим...офшорните ви и печатницитеви нямат стоиност...Справедлив и Свободен Свят за децата ни!!!Проспериращ и Мирен!!!...или идваме за вас!!!аверчето от кос...краде от пране на чаршафи в болниците!!!много ни подценявате бре!!!
149
1
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Нямате представа каква надежда ни бяхте,ИТН...признавам,че съм разочарован...без аргументи, неосъщественият им премиер,явно ги убеждава друго...пак задкулисие...пак ни се налагат...опасни игри...опасни за играчите играещи срещу Народа ни разбира се...да не родят поредното чудовище...ще го надживеем разбира се но губим време и инерция...ок бре рИфирендом до Суверена...необразован/закрити над 1500 училища/гладен,безработен,децата му роби,мачкан от прокурори и чиновници,без достъп до мед.обслужване
148
6
 
16
 
! Отговори
бай Стамат преди 2 години
двама свестни министри да имаме и чалгопитеците на Глави ги оплюха.няма измъкване от ***. Глави ша ви оправи!
147
9
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Аз подкрепям служебните...особенно финансовият,икономическият,на вътрешните, на образованието и на правосъдието...къртят мутри бре...ама да оставим ИТН да се изложат...или пък имат по -добри идей...преживяхме Костов,"царО",...Борисов..може да не знаем неща които те знаят...ок!Чиста и Свята...останалото е престъпление срещу Народа ни!...децата ни са роби на империи и "проспериращи"...имащи печатници но нямащи деца и внуци...ние имаме...все още...не ни лишавайте от тях...или...тежко Ви!!!
146
6
 
7
 
! Отговори
даимМките преди 2 години
Герберастки рев за кокъл - най-добрата вечерна песен!!
145
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези неадекватници чалгари вече веднъж си избраха кабинет,но не им се получи. С тъпотията си да пробват още веднъж и пак ще са капо! Със само 65 депутата няма как да налагаш диктат! Да си прочетат и другите манекени за министри и да се махат! Писнаха на всички ни! Отиваме на избори,докато БЪЛГАРИЯ се изчисти от цялата гнилоч,която я задушава! И тогава чалгарите ще гледат парламента през крив макарон,както се случи и на другите самозабравили се мизерници патриотари!!!
144
1
 
2
 
! Отговори
утре рано рано преди 2 години
Ще изтупам старото Трабантче.
143
4
 
18
 
! Отговори
"7 милиона мишл преди 2 години
... а котараците подхвърлят досиета и ... си пият кафето !" Планът на "котараците" успява засега ! Благодарение на "мъдростта" на ИТН ...
142
6
 
22
 
! Отговори
? преди 2 години
Някой помни ли имената на последните преди Кирил министри на икономиката и техните заслуги за България. ?КОЙ според вас ще дойде след него? Някой от Станфорд или някоя пионка бушон, която ще внася фурми?
141
2
 
7
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Далавера, далавера, всичко е алъж-верижи министри, и банкери, всеки прави се на мъж.
140
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Sante_dog Пардон,а кой е този кандидат министър-председател аджеба?Затова другите 2 партии надигнаха глас(напълно справедливо!)-можеш ли да дадеш подкрепата си за незнайно кого?Това е все едно да се ожениш насляпо виждайки избраника/избраницата си за първи път пред олтара.
139
5
 
6
 
! Отговори
до 146 преди 2 години
ИЗВЪНСЪДЕБНО споразумение не означава оправдан. Това означава че са ти го опрели и ти предлагат или вазелин или да си платиш борчовете. Та така с оправданията
138
12
 
21
 
! Отговори
Sante_dog преди 2 години
Асен Василев и Кирил Петков са близки до Демократична България. В това няма нищо лошо. Но когато тръбиш 5 дена, че не искаш постове и накрая вземеш, че се ...ш в парламента като кажеш, че искаш поста на финансов министър идва малко в повече. Защото точно това е което Хр. Иванов направи - поиска най-важният министър в изпълнителната власт. С неговите 13% поиска той да държи и ножа и хляба. Това е НАГЛО! Както всеки министър може да си избира екипа, редно е и министър председателя да си избере
137
5
 
9
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
На есен записвам в Харвард.