Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер, само той може да озапти другите

Омразата, която посял Румен Радев, щяла да му се върне със страшна сила
Обновена: 31 юли 2021 14:13 | 31 юли 2021 14:07, Елка Василева
478
Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер, само той може да озапти другите
Снимка: архив, БГНЕС

Към номинацията на кандидат-премиера имам само една забележка: Това трябваше да е Слави Трифонов, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети фестивала на етносите и багрите в Котел.

Борисов направи първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател: „Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения. Единственият виновен за всичко това е Румен Радев", каза Борисов.

"Човек със съмнение за финансови измами беше назначен за финансов министър от Румен Радев. Взе парите от "Хемус" и ги написа като излишък. Хората от цяла Северна България да знаят, че тези измамници им взеха бъдещото", заяви пред събралите се хора Борисов и при включване на живо в социалните мрежи.

"Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява и започнаха да натискат Трифонов бързо да вади правителство. Който и да беше извадил, той щеше да бъде тричан. Този не го познавам, но той няма как веднага да знае всичко", отбеляза още той и допълни: "То няма и значение. Значение има, че не е Слави Трифонов, за да поеме отговорност", допълни той.

"Радев създаде политическа война и няма излизане от това. Единственият шанс е Слави да излезе, защото само той може да озапти другите", допълни Борисов.

"Омразата, която пося Румен Радев, ще му се върне със страшна сила. Ето тук кметът е събрал всички етноси - това е населението тук и ние трябва да сме заедно. Ако се насъскат всички групи, какво ще стане, етническа война! Радев създаде етническа война в политиката и няма излизане от това. Единственият шанс е да излезе Слави авторитарно и да каже, че трябва да се стегнат и да управляват. Идва пандемията, септември ще са не по триста заразени, а по хиляди. Като почнем да мрем по болниците, тогава ще ни е все едно Трифонов, Радев, Мадев... Готов съм, когато се гласува правителство, ние да излезем, за да намалим кворума, за да си направят правителство и да си понесат отговорността за всички лъжи и долнопробни компромати", заяви Бойко Борисов.

"Слави да ги събере на една маса и да се разберат и да вървим напред. Трети избори са едно и също. Виждате и каква омраза има вече, те се мразят в мрежите "Да, България" и ИТН. Между тях вече няма доверие, обвиняват се кой кога лъже. А аз работих с коалиция и знам какво е да се разбираш с Волен, с Каракачанов", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта: "Този президент вече не може да бъде президент. Дори няма да пратя хора при него, който иска да ходи. Видяхте какво правят вчера срещу ИТН - замерят ги с яйца няколко човека".

Бойко Борисов коментира и отношението на останалите партии, като посочи, че от "Демократична България" не се интересуват от друго освен от постове. Според него между партиите има вече по-силна омраза и недоверие, отколкото към ГЕРБ.

Борисов отново повтори, че от ГЕРБ няма да водят разговори с другите партии в новия парламент. "Забранил съм разговори с тези партии, които вече загробиха държавата. Радев успя в едно - раздели нацията, направи ни да се мразим. Той създаде етническа война вътре в политическите партии". Той заяви още, че при евентуално връчване на мандат на ГЕРБ като втора политическа сила дори няма да прати хора при президента, за да го върнат.

Борисов упрекна служебното правителство в спирането на инфраструктурните проекти, управлението на здравната криза с коронавируса, забавянето на плана за възстановяване, външната политика и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този тлъстият дирник съвсем е загубил малкото, което имаше. По-рано успяваше да бъде смешен, сега - само жалък! Не можа да разбере, че вече нищо, кръгла нула, извън борда, посмешище!
346
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте го пускали тоя с каруцарския език ~ ~ само той може да озапти другите ~
345
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти пръв си за озаптяване. А със Слави си имате приказка, в комбина сте. Затова ти е много удобен.
344
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, боце, и двамата със Слави сте прости, но Слави поне разбира, че не му е мястото в МС. И твоето не е там, но от желание за мъст и да се "покажеш" на предишните си господари "кой съм аз" срамеше всички български граждани по света. Никой и никъде не те взимаше на сериозно. Използваха те други, за да повдигнеш неудобни теми за дискусия. Иначе говориш пред медиите, а където трябваше мълчеше като п...., докато не ти смигнат.
343
5
 
1
 
! Отговори
До Ачката преди 2 години
Ачкаа, ами питай тия който управляват последните 10-12 години къде е материала. Те нещата не се случват от днеска за утре.
342
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факти, шоуто на Слави продължи с премиерския си спектакъл. Който иска,да го прочете. Много добре показва играта на ИТН, ДПС, БСП и ГЕРБ.
341
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такъв задръстен народ и няма такава смачкана държава, браво Слави ти се из акка на метеното
340
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече на всички е ясно, че момчетата от служебното правителство бъркат в г.за на сараите, защото методично вадят подмолните схеми за крадене. Толупът се договаряше с тях,т.е. с държавна сигурност и пълнеше чекмеджето. Сега гази роля е за Славуца. Дано му преседне
339
4
 
10
 
! Отговори
Чимиджимичамиджоми преди 2 години
Бсп ще покрепи Итн, тъй като на нови избори съвсем отиват надолу, Дпс са в също, ще покрепят сега, но заявяват резервираност за да задържат рейтинг, тъй като не са канени от Итн, ДБ са интересчии и за тях е добре пак да има избори, тъй като между изборите им се снася и се чувстват важни. За Мая незнам, ще извадидруги карти за да вземе от електората на Бсп, а Герб от тук нататък ссмо ще печели, дори да има ново служебно или остане това служебно, което нвма подкрепа въпреки, че пишат какво ли не.
338
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е сложно как обесняват за една игла час по час по тия новини да се смееш ли да плачеш ли отиваш при доктора боде те два пъти и си заминаваш голяма сложнотия и за това на ден изнесоха стотици лекции всяка година сенвкасинат хора по веднъж всяка година ли ще има ковид Абе вие добре листе
337
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ги интересува само едно не разбрахте пандемия народа какво го интересува да ходи м на нови избори и тия да ги махнем докато не са съсипали всичко
336
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое да озапти болен е от шест месеца от какво нито казва нито нищо тои не го интересува народа интересува го самия тои докога да търпим да стане по зле да доиде да каже едно здравеи народе няма каква партия е това господа срам
335
11
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
човече...и на сън говориш за радев сигурно...злобно човече си,не те потупа и не можа да го купиш и уплашиш...и гешев с пищови му прати в Президентството,11 г. управляваш еднолично...какво направи за Народа и децата ни...кражби,несправедливости...геноцид...и без радев щяхме да те свалим,като селска клюкарка се държиш човече...само клюки и лъжи...сейр за хората...добре,че малцинствата те посрещат с зурни...като в котел...Чиста и Свята...върнете децата ни от робство...Справедлива и Просперираща!!!
334
17
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Бъдете убедени,че ще преизбирем Радев още на първият тур...въпреки тловоете ви и службите ви,въпреки медиите и милиардите ограбени от нас с които манипулирате хората!подценявате ни!!!така умря и гьобелс!!!самозалъгвайки се...по делата...не по внушенията...вие с офшорки а децата ни бягат от рекета ви и бедност!!!само факти!
333
1
 
4
 
! Отговори
Смотан преди 2 години
Абе до онзи ден разправяше, че е ЧАЛГАР как идвали не ще му дадеш да властва. Днес тоя Оня пияници абе чудя се на какво е седнал и той.
332
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителство няма да има и изхода е само един: Президентът Радев да прави партия и да се свършва с тоя цирк.
331
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"На вас мериха ли ви носа?"...Често повтарян въпрос по времето на Лудия Австриец...Е,сега ще ви предложа:..-Премерете "Увисналия като банан нос" на този и ще се ориентирате за генезиса му..
330
9
 
6
 
! Отговори
Джаба герб преди 2 години
С Ердоган и гн Борисов напред кьм - анадола
329
11
 
12
 
! Отговори
Мутро вън преди 2 години
Мутро марш вън, пред вратата ще стоиш, никой не ти иска червивите плямпаници
328
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момчетата стават мъже между 13 и 19 години, за Славуца е малко късно вече за мъж, да не говорим за премиер.