Какъв бе пътят на Пламен Николов преди да стане кандидат за премиер?

Той е имал бизнес в сферата на спортните принадлежности и автомобилите
31 юли 2021 21:05, Красимир Ангелов
454

Преди да влезе в политиката, кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов е имал бизнес в сферата на спортните принадлежности и автомобилите. Той е роден в Горна Оряховица, но всъщност корените му са от съседно село. Семейството му е живяло в село Сушица преди повече от 40 години.

Родителите на кандидат-премиера Николай и Йорданка били преподаватели в училището на горнооряховското село Сушица.

Още по темата
"Тогава се запозна със съпругата си Данчето, която е начален учител и след известно време заминаха за Лозница, а след това и в Шумен. За Николай мога да кажа най-добри думи - много активен като ученик, а след това и като по-голям! Той винаги е бил на трибуната, водещ, имаше добър изказ!", разказа Димитранка Калева от Сушица.

Пламен Николов е роден през 1977 година в Горна Оряховица. Юношеските си години прекарва в Шумен, но често гостувал на дядо си Параскев, на когото е и кръстен. Венета Йорданова е работила в ТКЗС-то с дядото на кандидата.

"Той беше главен счетоводител на ТКЗС-то, после на АПК-то, много способен, въобще - стриктен човек! Изпълнителен, ТКЗС-то беше на първо място в Стражишка община", спомня си Венета Йорданова.

Пътят на Пламен Николов продължава с работа в автомобилна компания и като представител на американска фирма за плувно оборудване със седалище в България.

В политиката и партията влиза след кастинг, организиран в предаването на лидера на "Има такъв Народ" Слави Трифонов. Тогава водещият му обеща, че пак ще се видят.

А новината, че Пламен Николов е предложен за премиер, искрено изненада жителите на Сушица.

"Бяхме много изненадани, радваме се, че г-н Пламен Николов има корени от село Сушица. Неговият род е с авторитет, дядо му е бил много стриктен счетоводител. Искам да му пожелая успех, надявам се да бъде един добър премиер, който да поведе България към по-добър живот", радва се кмет на Сушица Николинка Никова.

Жителите на Сушица се гордеят с Николов и се надяват кандидатурата му да се гласува от парламента, а страната да се развива в правилната посока под неговото ръководство.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименхаха елементарно...командира ли ви съветва или надето...на служба при борисов...удобно в турция...късметлийка,а може би доктор менгеле...шута на борисов,крадящ от пране на чаршафи в болниците ни?объркали сте Народа!Избори...подценявате ни!!!ние гладните разбираме какъв риск поемат ИТН...с правителство на малцинството...вие власт и офшорни ДБ...те са Опълченци бре...срещу милиардите на мафията,олигархията,съдебната,прокуратурата..ако ни излъжат..сме на площадите...1400 г. сме оцелели
325
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименза гроб-дпс е голям проблем да си вадиш хляба честно и почтенно,като независим Човек...друго си е да чакаш на обществени които сами си разпределят на...5-но завишени цени...ама живеем в глобален Свят...и пътуваме...и сравняваме...крадците викат...е тоя почтенният и Свободният не става...не краде като нас и с нас...в това ви е проблема!!!...и ще става още по-зле...споко...хората ще се върнат към ценностите си
324
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пацо Шнорхела
323
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми спечелил е кастинг. Бойко Борисов и гешевите също спечелиха кастинг в хотел Берлин. Тодор Свинаро и Андрей Карлович спечелиха кастинг в Кремъл. Ти спечели кастинг пред жена си поне
322
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американски бизнесмени си говорят на кой какво му се е случило в последно време. Идва ред на сибственик на фирмичка за шнорхели и плавници. - А пък моят директор Продажби ми пусна молба за напускане...- Защо?- Спечелил кастинг!- За коя роля?- Министър-председател на някаква държава - България.- Да, бе, няма такава държава...(По действителен случай)
321
0
 
3
 
! Отговори
Таратор преди 2 години
Хахахахаха......и кво стана сега, накъдето сте тръгнали, хората оттам се връщат бе...
320
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огнян Минчев БСП ще подкрепи кабинета на ИТН в пленарна зала, а Бойко Борисов ще го подкрепи като изкара депутатите си от пленарна зала. Т.е. - ГЕРБ ще бъде срамежлива част от новото мнозинство в парламента. Такава борба със статуквото ще падне, че камък върху камък няма да остане.
319
0
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Не е бил конфликтен, защото е бил грижливо отглеждана обещаваща издънка от комунистически род. Когато му дадеш власт, тази шушумига ще коли и беси не по-зле от всеки друг червен терорист.
318
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пламечо да отговори какви са неговите виждания по въпроса дали Турция да бъде член на Ес
317
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сата НАТО, Не искам да ставам адвокат на ПН, но защо да не го изберат хората от Горна Оряховица? Познават си го, не е бил конфликтен, жена му пише стихове. Не е някой, който излиза само нощем по улиците с джип и жена му няма снимки по или без бельо по социалните мрежи. Така Костя копейкин ще вземе повече гласове от Портних ако днес се проведат кметски избори във Варна
316
0
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Добре де, радетелите за мажоритарни избори, може ли да си сложите ръката на сърцето и да кажете - този индивид какви мажоритарни избори може да спечели?
315
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво сте го написали, сега остава да напишете какъв бе пътят на Бойко Борисов преди да стане премиер и ще дръпнем на 111 място
314
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи спекулант. Всеки знае свръх раздутите цени на авточастите.
313
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струва ми се, че някой е бръкнал в чувала и квот такова.На фона на неговата невзрачна кариера в бг има стотици варианти за човек с повече опит и възможности.
312
0
 
4
 
! Отговори
Алпе Адриа преди 2 години
Нищо не открих в този университет за дисертацията на Николов!?! Обикновено има публични списъци, автореферати и т.н. Специалността съществува: "доктор по всичко и т.н.", но прилича на някакъв курс. И мен ме съмнява, че не защитил!!!
311
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз това питам, по какво е бакалавър. Много е оскъдна информацията. Може да е Археология. Нали средното му образование е с профил История и археология. :)
310
6
 
7
 
! Отговори
Така си е преди 2 години
По- сериозна кандидатура не можеше да има!
309
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Предприемач? По-смешното е, че Николов даже не е мениджър, а е *** търговец на граждански договор. НИКОГА НЕ Е БИЛ СЛУЖИТЕЛ НА ФИНИС ЮРЪП ООД И/ИЛИ УПРАВИТЕЛ. Фирмата има всичко 8 ОСЕМ служители в България и 25 ДВАДЕСЕТ И ПЕТ за трите си офиса в САЩ и България. Та този даже няма мениджърския опит на управител на малък ресторант или квартален супер. Пълна лъжа е около него всичко.
308
1
 
21
 
! Отговори
Предприемач? преди 2 години
После, вярно, че до преди 30 години всички бяхме равни, но хайде да не ни смятат за толкова наивни? Правим разлика между предприемач и мениджър в чуждестранна компания. Едно е да тръгнеш от нулата, да създадеш успешен бизнес, а друго да станеш мениджър в американска компания за шнорхели, изнесла част от бизнеса тук. Такива мениджъри в София има стотици. Това не те прави никакъв предприемач. И поне Слави го знае, но се прави на луд.
307
0
 
14
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 2 години
Всяко едно магаре, вързано за оградата на парламента, може да стане български министър-председател!