Помощ от 540 лв. на семействата на загиналите горски

На пострадалите от пожарите ще се отпуснат по 375 лева
Обновена: 5 авг 2021 17:45 | 5 авг 2021 13:47, Камелия Цветанова
102
Помощ от 540 лв. на семействата на загиналите горски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близките на двамата загинали вчера горски служители могат да получат еднократна помощ от 540 лева, каза в Народното събрание вицепремиерът и министър на труда и социална политика Гълъб Донев, цитиран от БТА.

Още по темата


Вече са разпоредени действия на Агенцията за социално подпомагане да се направи оглед на засегнатите от пожарите имоти. На хората, пострадали от пожарите, може да се отпуснат по 375 лева помощ за жизненоважни потребности, каза Донев.

Министерският съвет има готовност и работи за насочване на допълнителни пари от бюджета към общините, в които има пострадали къщи и стопански постройки. На това подпомагане могат да разчитат хората с пострадали основни жилища, с разрешения за строеж, уточни той.

Народният представител Мая Манолова призова за национална кампания за събиране на средства и за подкрепа на пострадалите от пожарите.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
2
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Слави, къде си сега да кажеш "няма таква държава" нали ти си на власт сега.
83
0
 
2
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Не е истина, просто ...
82
1
 
3
 
! Отговори
помооощ преди 2 години
Нали това не са от заплатите на Радев и Рашков с 19 имота?
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ме е срам да го прочета а тях не ги е срам да го напишат. Та само с гробарската мавия не могат да се разплатят погребението е 1000лв. Толкова ли струва един живот?
80
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май няма разлика от предишните,нещяха да си намалят заплатите и продължават да се гаврят и надсмиват на нещастието на народа.
79
0
 
18
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
АКО НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ГАВРА.ЕТО ТОВА Е ГАВРА
78
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 85 преди 2 години
Ми бегай да живееш в Русия да получаваш помощи *** русофилска въшко.
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подигравка, не, ами....даже и при комунизма плащаха повече обезщетения! Да видим дали РадеФ ще дари заплатата си, щот чалгите нема?!
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подигравка. Трябва месечна вдовишка пенсия поне в този размер за семействата на загиналите по време на изпълнение на служебния си дълг за България и българите.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези "помощи" се дават въз основа на нормативно разписани документи и наредби. Разписани и приети по времето на Герб.
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази помощ е жалка работа! В Русия в подобни случаи помощите започват от един милион рубли.
73
0
 
9
 
! Отговори
Всеки служител на преди 2 години
държавата трябва да е застрахован срещу нещастен случай при изпълнение на служебните си задължения.Освен ако това правило не важи само за особено ценните висши държавни чиновници,които са дар божи за страната и гибелта им би довела до скръб сред народа,сравнима с тази в Сев.Корея при *** на Ким Ир Сен и другите Кимове.А и застрахователите играят,нали за гражд.отг. на шофьор без нарушения,щеше да има бонус?Да,ама не.2020 платих 275 лв за ГО,а тази ще са 320,а нямам никакви нарушения.
72
4
 
7
 
! Отговори
Тея са пълни преди 2 години
изрродници! Как пък го измислиха! После разни *** взели да ми разправят Колко прекрасно било служебното правителство - тия са убийци бе! Колко да са прекрасни! Заради техните щуротии във всички държавни институции, организации и фирми цари пълен хаос, безвластие и произвол, което в крайна сметка рефлектира до това - смърт. А иде зима, иде ковид...Само с 500 лв и едно извинете ли ще минат!
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под статията за златния медал в карате има комунист на герб който твърди, че медала е резултат от кадърния министър. Чакам и тук да видя комунист от герб който да признае, че тази трагедия е резултат от нормативи, закони и управление заложени по време на герб! Поне един път си признайте бе!
70
2
 
4
 
! Отговори
Навъсеният милионер преди 2 години
с многото имоти и вид на партиен секретар от соца,по средата на снимката,можеше да направи нещо повече за семействата на загиналите.Но това не е като да си много спестовен и да пазиш сто и кусур килограмовото си тяло от закуски,за да инвестираш в няколко имота.Боже,защо ни наказваш,защо докара пак тези зловещи фигури от миналото в настоящето ни?Явно сме били много грешни,но защо ни налагаш наказания точно с този?Не е ли грешно да поправяш една злина,като докарваш с пъти по-черна?
69
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКЪВ ЦИНИЗЪМ. ТОЛКОВА ЛИ СТРУВА ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ Г-ДА МИНИСТРИ. РАШКОВ ОТГОВОРЕН ЗА ДВАМА МЛАДИ ЗАГИНАЛИ МЪЖЕ. КАКЪВ ПОЗОР!
68
0
 
3
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Аплодисменти!
67
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
смях в залата драги ми смехурко. 560лв е минималната заплата и толкова струва живота на някой който се е опитвал да си върши съвестно работот и е загубил най-ценното - живота си. А, иначе те си гласуват повишаване на заплатите нали?Другия път ако гори нещо около парламента, моля ви не бързайте много, спрете се изпийте едно кафе, цигарка и чак тогава със забавен ход може да отидете да гасите.
66
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не преядат с 540 лева. Огън да ви гори и вас, политиците!
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 63Това е от 30 години, нито Радев е виновен, нито Баце, просто такава е системата :) Най ми е смешно как винаги си измиват ръцете с ДПС, ще кажеш ние българите сме некакви светци....хахахаха :))) Доган е кадър на ДС, даже почерпи със сладолед простолюдието, белким се успокоят :)