Гечев от БСП: Държахме се диалогично, но протегната ръка остана във въздуха

Депутатът разчете в действията на ИТН умишлено проваляне на редовно правителство
15 сеп 2021 22:21, Петя Славова
24

Депутатите от 46-ото Народно събрание приключиха работа. Финалният им ден съвпадна с началото на новата учебна година.

"Има известна символика в това съвпадение. 46-ият парламент не свърши много добре. Сега е време немалко политици да си вземат записките, да отидат на тихо място, да ги прочетат и да се поучат. Никъде няма парламент, който да е успял без диалог", заяви депутат от БСП проф. Румен Гечев в студиото на "Денят ON AIR".

Той разчете в действията на "Има такъв народ" умишлено проваляне на редовно правителство.

"БСП за България" се държеше диалогично и нормално, но протегната ни ръка остана във въздуха. Стана ясно, че някои от политическите играчи, които влязоха на терена, не са имали намерение да правят правителство. Няма как да искаш да правиш кабинет, когато 65 депутата се опитват налагат ултиматум на останалите 180. Имаше и кадрови странности в проекта на ИТН. Начинът, по който направиха предложението, беше подход, който предвещаваше катастрофа", коментира левият депутат.

Той приветства актуализацията на бюджета, като подчерта, че кризисните мерки са временни. Според него,120 лв. за пенсионерите може да продължи като подкрепа и през януари, февруари и март. "Но дано пандемията да бъде овладяна с мерките, които се взимат. Ако епидемията е под контрол, няма причина за харчене на пари за извънредни помощи", подчерта Гечев.

Според него не са изключени протести заради повишаването на цените на електроенергията.

"Хората могат да протестират от тежка зима, но нито със закони, нито с протести можем да спрем цените на петрола и природния газ. Но не можем да заобиколим повишените цени на енергийните източници - природния газ, петрол. Заради пандемията настъпиха сериозни проблеми с доставката на суровини и материали", изтъкна депутатът .

Той подчерта позицията на БСП за увеличаване на капацитета на ядрената енергетика у нас.

"Държим в калта два чисто нови реактора, сега ще зависим от вноса на електричество от Румъния, а през следващите месеци чакаме свързването с Гърция и Европа. Можем да преструктурираме топлоцентралите - ние не правим нищо по този въпрос. Политиците предателски се търкалят по жълтите павета, ние сме изоставили големите си проекти в енергетиката, ставаме опасно зависими от външни вносители", заяви народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Той очаква да има промени в състава на новия служебен кабинет на Румен Радев.

"Имената, които се въртят преди съставянето на кабинет, обикновено не влизат в него. Предполагам, че промени ще има, няма как всички министри да работят еднакво ефективно, съставът е в правото и отговорността на Радев", подчерта депутатът от БСП.

Гечев е категоричен, че левицата не се притеснява от нов политически проект в лицето на Кирил Петков и Асен Василев. По думите му, политиците не трябва да се притесняват от такова нещо, а да работят по-добре.

"Никой не е роб на БСП, ДПС и другите партии, всеки избирател трябва да бъде спечелен. Едни партии изчезват, други се появяват, ние сме в политиката 100 г. Ако си свършим работата, никой няма да избяга от БСП", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и е време да разберете,Народа ни и важният...не партийните и офшорните ви интереси,Бог да пази САЩ и България....да ама Народа ни бяга...от домовете си бяга...необразован...закрити над 1500 училища...чудовищно престъпление...берачи на ягоди и малини бягат ...учители,инжинери...престъпления и несправедливости ги прогонват!
16
6
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
освен това ви гледахме как гласувате с дпс-гроб,което не е ок,да браните гешев...си е...съучастие!по делата ви съдим...заявки много
15
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До АнонименРадев е...пич е,не би се обърнал...не би предал...дпс-гроб всяват раздара...радев не може а и не би си позволил да наложи каквото и да било на Петков...факти!защо да не подкрепи свободната воля на всеки...останалото е...не е готино,не е пращал...манипулират нинова като сеят разцепления...Петков не е заплаха за БСП...а те реагират най-...нечовешки,,приветствам проек на Петков-Василев...България има нужда от децата си!!!...поне 70% ако се явят!
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гечев още не е разбрал,че Радев ще ги схруска и играе подмолно.Фигуранта каза левите избиратели,не БСП,а БСП се явава самостоятелно на избори за парламент,но без кандидатура за президент,а това е грешка.Още не са разбрали че изчезват.Водят се по акъла на Радеви гласуват и в негова полза като офце.
13
1
 
8
 
! Отговори
Е преди 2 години
Стига сте прротягали тая ръка все да получите нещо де, пуууу.... ненаядохте се !
12
1
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
*** протегна ръка на Тиквата у въздуха :)))
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гечев, твоята протегната ръка направо трябва да бъде отсечена. През 1997 г. такива ги забърка, че все още ги сърбаме. Не ти пожелавам нищо лошо, просто да те няма на тоя свят.
10
1
 
11
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
До АнонименНе си прав да казваш че тоя комунист не е умен,нищо не разбира и няма мозък.Ако беше така като казваш нямаше да може да направи долара 3000 лв., да фалира повече от една дузина банки и да разкаже играта на цял един народ! Тва нещо чиляк без мозък няма как да го направи.Лошото е че е още жив тоя изедник и още се показва, а отдавна трябваше да е намазал въжето и да му се люлеят краката на бесилото.
9
1
 
10
 
! Отговори
истината преди 2 години
нито се държахте диалогично нито сте протягали ръка.вие просихте подкрепа от който и да било за да яхнете властта.единствено от ГЕРБ и дпс не искахте защото се надявахте че другите ше ви подкрепят . другите приказки са за пред червените баби .
8
3
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Господин 3 000 лева за долар няма право да се обажда изобщо. Той и депутат не трябва да бъде. В една държава, където законите се спазват, мястото му би било зад решетките.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 Абе що не си треснеш главата,белким я на местиш да станеш по-нормален.ТЪ. .Па-К.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гечо що не видиш колко ток се изнася навън от ел. Централите Български. Уж си отворен ама нищо не разбираш. Играта е много сложна. Нямаш толкова мозАк да я разбереш. Ако я разбереш ще спреш да се излагаш с глупави приказки. Ток има в излишък и без реакторите дето са в калта. 25 години роботих в Енергетиката и перфектно ми е ясно всичко. Една консултациика да беше направил преди да дърдориш щуротии. Ако спрат да изнасят ток цената ще падне на 10 ст. за кв.час. НО НА НЯКОИ ГУШКИТЕ ЩЕ СЕ СМАЛЯТ..
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко банки фалира Гечев? 19 или 17 ?
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До протегната ръка След 1997, Гечев трябваше да е в гроба, не в затвора.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видиш ли сурата на 3000лв/$ Гечев, плюй на нея. Бахххти и наглия бокккклук позитански.
2
1
 
14
 
! Отговори
протегната ръка преди 2 години
С такива талантливи като Гечев когато ти протегнат ръка режи ръката и бягай далече... че ще те фалират набързо. Гечев след 97г трябваше да е в затвора. ....
1
2
 
14
 
! Отговори
Малий преди 2 години
Той лично Радев ви ритна бакърчето под краката и даде доверие на новите - Киро и Асен. Явно ви няма доверие!!!