Хасан Адемов: Беше изкуствено създадена бариера между партиите

Гражданите искат правителство, което да решава проблеми, заяви той
15 сеп 2021 22:34, Петя Славова
30

Финал на 46-ото Народно събрание. Страната очаква утре президентът Румен Радев да обяви състава на новия служебен кабинет.

"През последните няколко години партиите, които бяха подкрепени от г-н Радев, направиха всичко възможно да се разводни темата за многопартийните системи и за демокрацията. Без партии няма как да има демокрация. Основите на демокрацията бяха разклатени, поради това се съмняваме, че има някаква скрита идея в това да се върви волно или неволно към президентска република", посочи депутатът от ДПС Хасан Адемов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му има редица причини, поради които не се е стигнало до съставянето на кабинет през последните два мандата на Народното събрание.

"Бяха поставени предварителни условия, бяха начертани линии между отделните партии. Беше изкуствено създадена бариерата между партиите на статуквото и партиите на промяната. Оказа се, че партиите на промяната не са в състояние да водят диалог или да съставят правителство", коментира още депутатът от ДПС.

Д-р Адемов изтъкна, че очакванията на българските граждани са в посока да има редовно правителство, което да решава проблемите им, а не служебен кабинет, който да нарушава Конституцията.

"ДПС държи на демокрацията, на нормалността в политиката и на нормалните взаимоотношения между партиите. Важно е президентската институция да бъде тази, която да координира и да създава условия за търсене на диалог", добави събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Президентите преди Радев са положили максимални усилия в критични ситуации да търсят съгласие, а в момента държавният глава търси единствено разделителни линии, смята той.

Депутатът от ДПС заяви, че това Народно събрание е без ясно мнозинство, което да поеме политическа отговорност, което от своя страна означава, че не може да прави каквато и да е реформа, особено съдебна.

Събеседникът изрази мнение, че най-разумно е да бъде съставен кабинет на базата на определени приоритети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Асан,насране,суджука е територия на тиквата.
20
0
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Много преувеличаваш ролята на Гешев! Олигарсите платиха на адвокатската мафия да прекратят делата им.
19
2
 
1
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Асанката бадемов е Евро ориентиран бременен мъж, който ражда гадост всяка сутрин в тоалетната.!.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа, когато ГЕРБ и ДПС не ичастват и са изолирани интересно как всички други са неспособни, няма демокрация и т.н.Явно предусещат как това ще продължава и токсичните им пипалца няма да могат да се закачат на субсидии както преди. Коварни и долни мошеници са от ГЕРБ и ДПС
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб и ДПС ще саботират и ще се мъчат да унищожават народа си, това е целта им в момента! Спряха им достъпа до фондовете и виждате какво правят герберските крадци.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма демокрация, без работеща прокуратура, а КОЙ си купи Гешев?
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви протестърски партии със стари истерични муцуни.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главният виновник е Радев с огромното си желание за власт и втори мандат!
13
5
 
4
 
! Отговори
маке преди 2 години
ДПС е лидерска ,и антикоституционна ,незаконна партия-банда.Която има наглостта да споменава за етническия мир в страната ни.Когато фесландия обеднее още съвсем ще млъкнете предатели.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали има партии на промяната? Старите муцуни, обременени от връзките си, не са промяна. Новите пък не могат сами, но те пък не искат с други. Абе цирка си беше с пълна програма. Да видим следващото НС. Дано само не се окаже на края че клоунът е последовател на Стивън Кинг.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този парламент направи нещо ужасно, което явно още не се осъзнава. Те атакуваха прокуратурата, следствието, НСО и полицията. Демонстративно заявиха, че държавата няма да стои зад тези структури, които са създадени за да пазят държавата. Сетете се кои хора ще искат да влизат от сега на татък в тези структури, знаейки че държавата няма да ги пази. Следващите трябва да върнат вярата на тези хора в държавата която ги защитава, за да може и те да я защитават. Иначе държавата потъва.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще гласувам само за партия,която на публичен дебат заяви ясни икономически и социални мерки,вкл. ниски,но събираеми данъци. Тия ,,чегъртаници,, не проработиха. Стабилна система и държавна защита на прокурори и следователи. Искам да знам, че в Парламента ще влязат партньори за доброто на страната, а не келепирджии.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята на ,,партиите на безпартийните,, не проработи. Това е модела на байГаньовските поборници за келепира,скрити зад гръмки, но празни фрази за ,,народното добруване,,. Липсваше политически дебат между партиите и това даде плачевен резултат после.
8
8
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бадем Насранов 30 години суджук ла па у парламътъ :)))
7
6
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
"без партии няма да има демокрация" и къде виждаш демокрация в България бре асане?демос означава Народ,кратос означава власт,сила,демокрацията означава...народовластие...къде го видя бре...преяждащ?...и наглеца ви хамид...явно се стреми към поста на карадая...престарава се,елементарни чуждопоклонници сте бре,алчни предатели,България обича децата си и не ги дели на етноси и религии...Капитан Петко...най-добрият приятел му бе...турчин...ама почтен...Гешев е национален предател...пази мафията!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голямата гротеска е че дори и българските турци расъждаеат по трезво от българите.Г-н Славчо Трифонов твоето финансово благополучие до там долара една цяла нация с гнусните ти кючеци, да, не може едно правилно решение да вземе, и да бъде маниполирана и крадена от *** и алчни управници.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е тайна, че от 93-та до 96-та БСП и ДПС подариха държавните предприятия на свой поставени лица. Зад всичко това стояха Доган и Луканов.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормалните взаимоотношения между партиите за ДПС означава крадене заедно съгласно процентното съотношение на депутатите за сметка на овцете дето ни избраха.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно тоя ли ще ми говори за демокрация. Въртят си далаверите, живеят като бекове, а електората им мизерства. Това ли е демокрацията за Доган, да докараш хората си до просешка тояга и после с трохи да ги купуваш. В нормална държава, тая партия нямаше да я има по ред причини.
2
9
 
7
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тоя идеот се продаде пръв на фармамафията и излъга, че е боледувал...Кво е прасе, ако беше истина, от отдавна да е ръкоположен..))