От ДБ: Прокуратурата у нас явно не си върши добре работата

Петър Славов: БСП много ги боли, че Радев няма да е тяхна номинация
Обновена: 16 сеп 2021 22:24 | 16 сеп 2021 22:20, Красимир Ангелов
9

Европейската комисия бе подложена на критики днес от Европейския парламент заради бездействието си срещу корупцията в България на фона на наложените от САЩ санкции по закона "Магнитски" срещу български граждани.

Какво разбрахме след дебата в ЕП?

"Ние се оказахме единствената държава от ЕС с лица в този списък, което е доста срамно. Включването на някои лица раздвижи позастоялата политическа обстановка и видяхме, че има ефект", заяви Петър Славов от "Демократична България" в ефира на Денят "ON AIR"

Той бе категоричен, че времето за лустрация изтича."Прокуратурата в България явно не си върши добре работата, българската прокуратура доста избирателно прилага наказателния кодекс. А този двоен стандарт и неприлагането на цялата строгост на закона, кара много хора да се питат - дали не се налага закон "Магнистки" и у нас", допълни още той.

Според Славов е било спешно приемането на предложението за закриване на Спецпрокуратурата и Спецсъда.

"Ние искахме връщане към нормалното правосъдие, а не да има някакви Спецсъдове, които вместо да обвиняват престъпници по големите етажи на властта, се превърнаха в политическа полиция или се разправят с политически опоненти. Единствено ДПС и ГЕРБ не участваха в това гласуване. Имаше правни комисии, които пък се провалиха заради БСП. Може да се замисли човек  дали това да не е някакво предизборно театро", отбеляза представителят от "Демократична България".

Славов е убеден, че няма да има риск за свидетелите след преместване на Бюрото за защита към правосъдното министерство.

"Надявам се да се управлява по-ясно и прозрачно. Очевидно там е имало много порочни практики, а доста малко лица са охранявани. Няма да има риск за свидетелите, защото Бюрото не бива закрито, а се премества", категоричен е политикът пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него БСП се чувстват предадени, след като стана ясно, че няма Радев да бъде тяхна номинация за президент.

"От БСП се вижда как ги боли, че Радев няма да е номинация на БСП, а тогава щяха да ползват неговия номер, защото кандидатура за президент те измества по-напред в бюлетината.", смята още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Фло преди 2 години
А от ДБ сигурно си я вършат прекрасно !? Хайде моля да не разигравате пак същите филми. Омръзнахте на хората.
6
0
 
0
 
! Отговори
Велко преди 2 години
Много е лесно само да китикуваш и намираш кусури нали?
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено отстраняването на Гешев от поста му и избора на що годе почтен човек и юрист за главен прокурор, може да доведе до истинска промяна. В момента ГЕРБ и ДПС оцеляват благодарение на Гешев.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конструкцията на управлението на Борисов беше проста, но ефективна.Борисов окупирал полето на политиката и поставяше в състояние на зависимост всеки, който се опитва да мърда. Пеевски контролираше икономиката и разпределението на паричните потоци. Гешев осигуряваше сигурност на другите двама, с инструментариума на прокуратурата държеше в подчинение контингента от потенциални врагове на статуквото. Американците разклатиха триото.Затова оцеляването на Гешев е жизнено важно за Герб и ДПС.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да. Зависи от коя страна гледате. Иначе реално погледнато сте открили топлата вода. ... и колелото.
2
2
 
17
 
! Отговори
Прокуратурата преди 2 години
Трябва да изчегърта всички червени Дебарчета от обществения живот в БГ
1
7
 
20
 
! Отговори
Червени наследничета преди 2 години
Прокуратурата ще си свърши работата като ви вкара всички дебарчета в затвора начело с БОЙКИКЕВ