С проекта Петков-Василев шансовете за кабинет били добри

Ярък и нов субект доста ще размести пластовете, смята проф. Маринов
17 сеп 2021 16:08, Анисия Иванова
46

Българската политика има нужда от нови формации, които да могат да обединяват и представляват по-големи групи от хора. Един ярък и нов субект доста ще размести пластовете и ако това се случи, шансовете да се състави правителство са добри, заяви председателят на Съвета за стратегическо развитие при президента Румен Радев - проф. Александър Маринов, в студиото на "България сутрин".

Вчера официално Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че са решили да се пренасочат към политиката.

Още по темата

По думите на Маринов влизането на двамата в политиката е изцяло техен избор и инициатива, а не проект на Радев.

"Надявам се да бъдат част от промяната и то тази промяна, от която обществото има нужда. Тази надежда не е безпочвена, тъй като и двамата в своята, макар и кратка дейност като служебни министри, направиха много да покажат какво и как трябва да се промени", отбеляза съветникът на президента.

Маринов не вижда причина за безпокойството в редиците на БСП и не смята, че евентуална партия на Петков и Василев ще търси да отнеме техен електорален сегмент.

"Не ми се струва правдоподобно точно тези хора да уговарят структури на БСП да преминат към тях", категоричен бе гостът в студиото.

Според него има голям брой българи, които не харесват съществуващите партии. Затова е и малко вероятно нова формация да се опитва да отцепва парчета от тях. Вместо това те ще търсят нови избиратели.

"Ако участниците в изборите са същите, няма аргументи за сериозна промяна. Най-вероятно ще се изправим и пред по-ниска активност. Ярък и нов субект обаче доста ще размести пластовете, не защото ще вземе от другите, а защото ще привлече нови избиратели. Ако това се случи, тогава шансовете да се състави правителство са добри", прогнозира проф. Маринов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен - Миналото и настоящето на двамата буди съмнение за чедтност. - ___ - Кой е говорил за честност? Използва се термина почтеност! И Мая се включи моментално в групата на почтените, даже с апломб за техен организатор!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ги разбира нещата този професор! Ето какво врачува с изключващи се заключения, изказани в един ред на мисли: "Най-вероятно ще се изправим и пред по-ниска активност. Ярък и нов субект обаче доста ще размести пластовете, не защото ще вземе от другите, а защото ще привлече нови избиратели."Хем ще се привлекат нови избиратели, хем ще има още по-ниска активност (разбираме избирателна). А играчите в изборите са повече от избиращите ги!
30
0
 
3
 
! Отговори
БРАВО ПРОФЕСОРЕ... преди 2 години
ТВОИТЕ ХОРА , КИРЧО И КОКОРЧО ВЕЧЕ ПРАВЯТ ЗАЯВКИ ЗА КУПУВАНЕ НА "ЕКОГЛАСНОСТ" ...НА АНГРО----ОТ ЛЮБИМАТА ТИ ПАРТИЯ БСП!!...А , ТИ КОЛКО ШЕ ИМ СТРУВАШ......./ЗА СЪВЕТНИК ОТ ДС/....ХА,ХА,ХАААА...ИМАШ ЛИ СИ ЦЕНА??!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маринов и Държавна сигурност. Кой не е чувал за него! Но, кой *** още вярва на десарските мутри около Радев.
28
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Петков и Василев са кукувици. Те ще снесат яйцето - личността си- в партия приемник, и както в природата ще изхвърлят постепенно ръководството на партията приемник.Миналото и настоящето на двамата буди съмнение за чедтност.
27
5
 
2
 
! Отговори
т я преди 2 години
Всички които досега не гласувахме ще бъдем за нещо ново !
26
5
 
0
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Въпросният проф. явно не е чул, че за идващите избори, тия двамката немали време да правят партия. С една дума, те ще захранят някоя от съществуващите и като гледам техните сини и виолетови вратовръзки и дрехи, те ще захранят ДБ или направо ще се присъединят към ГЕРБСДС;))) Не вервате ли?;))) Ами, тези двамата са ГЕРБ;))) ГЕРБ, какъвто го мечтаят младите гербери и еуропски ориентираните;)))
25
0
 
7
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 2 години
ВЕЛИКИЯТ УРАВНИТЕЛ АЛ.МАРИНОВ Е МАНИПУЛАТОР И ЛЪЖЕЦ-РЕЙТИНГА НА ХВЪРЧИЛОТО Е ЗЕРО-0 ХАК ДА ВИ Е ЧЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА РАДЕФ !!!!АААААААА?
24
1
 
7
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Явно видяха ,че номерът със Чалгата няма да трае дълго, та искат да се подсигурят !
23
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Ментора на Фигуранта Радев , човекът от задкулисието , дето се е кръстил "Майстора", пак почва да набира върху политически проект! Нямало да вземе гласове на БСП? Вярва ли си?
22
2
 
9
 
! Отговори
Коки преди 2 години
Продявам партия, регистрирана с лъскаво име, с офис и пощенска кутия, с данъчен номер и Булстат, с внесена регистрация по ДДС, със застраховка Гражданска отговорност и минала на технически преглед. Остава винетка да и се вземе .. може онлайн. Има си всичко. Само плащаш кеш, мяткаш се и извозваш всичкия наивен електорат на 14.11
21
2
 
14
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Създателя на мутрите стратегическия съветник на Радев се изказа.Вярвайте му той ,,добре" ще ни оправи.***..ло-Умни. .ци.За всичко сте виновни вие,вие напълнихте Парламента с мошеници
20
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецов - вицепремиер !
19
4
 
7
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 2 години
Митьо Пищова - Президент !!!! Азис - Министър Председател , Брендо -Главен Прокурор , Таки - Министър на Правосъдието , Динко - Министър на Отбраната .... и т.н. Тази *** и този *** народ , това заслужава !!!!
18
1
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Че пишете правилно, де! А това е, че агент Майстора е президентски съветник, а не някакъв безличен професор Маринов! Агент звучи гордо като Щирлиц,а професор - смешно като проф.Вучков,лека му...
17
2
 
13
 
! Отговори
Бабина ти трънкина преди 2 години
Много харвардски баби,хилави служебни кабинети...
16
9
 
2
 
! Отговори
М.П. преди 2 години
Вие като сте толкова компетентен, защо сте "Анонимен"?!
15
4
 
20
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
На Кирил Петков английския му е като моя, а пък аз съм го учил в немската като втори чужд.
14
4
 
20
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Разбира се че ще са "добри" - щом говори съветника на президента, стария мултак относно двамата служебни министри избрани от същия президент който съветва.
13
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този "проект" на тези 2 м'ишки, вече се провали в зародиша си... Скоро ще разберете защо.