ВМРО с протестна акция, блокира движението около ЦУМ

Привърженици на партията протестираха срещу цените на тока
18 сеп 2021 17:27, Красимир Ангелов
104
ВМРО с протестна акция, блокира движението около ЦУМ
Снимка: ВМРО

Протестна акция на ВМРО блокира предупредително кръстовището на бул. „Т. Александров“ пред ЦУМ.

Половинчасовата акция е срещу драстично повишаващите се цени на електроенергията, горивата, парното и продуктите от първа необходимост, съобщиха от партията.

Под проливния дъжд в София привърженици на "войводите" блокираха столичното кръстовище и поискаха оставката на енергийния министър Андрей Живков.

В центъра на протеста беше българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, заместник-председателите на Организацията доц. Милен Михов, Искрен Веселинов и Атанас Стоянов, който е и кмет на Сандански, членовете на националното ръководство Александър Сиди, Красимир Богданов, Борис Вангелов, председателят на Националната женска организация д-р Султанка Петрова, представители на младежката организация и граждани.

По-рано през деня се проведе Организационен съвет на ВМРО, на който беше взето решение за поредица от действия, насочени към заостряне на общественото внимание за овладяване на социалната криза, която е следствие от инфлацията, която по думите на партията е довела до обедняването на населението.

Час преди гражданския протест войводите пуснаха и своите искания към държавата и предупредиха, че ако не се предприемат спешни мерки, в това число закриване на КЕРВ и спиране на износа на електроенергия, изненадващите протестни действия в цялата страна ще прераснат в гражданско неподчинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
2
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Етишопци не искат да си плащат парното и тока. Все от държавния бюджет искат да им се плащат сметките. От данъците на цяла България. Етишопия.
81
3
 
3
 
! Отговори
комита преди 2 години
идват изборите и се мъчат да с е доберат до манджата но и Ранзес 3ти не може им помогне
80
7
 
6
 
! Отговори
ВМРО ПАТЕРИЦИТЕ преди 2 години
Искам ВМРО (патерицата на ГЕРБ) "войводите" или сигурно и патриоти се наричат калинките престъпни да бъдат наказани защото хората знаят че те са бандити и трябва да бъдат раследвани ОТ-ДО! Мисълта ми е че такава концентрация на наглост от бандити не трябва да се допуска!
79
5
 
5
 
! Отговори
Хх преди 2 години
Цените на тока поскъпнаха в цяла европа, има държави със скок над 40%. България няма думата за цената на тока, тия много добре го осъзнават, но се възползват за да заблудят простите хора и да съберат тук там някой вот на идващите избори. Гнусни мишоци
78
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Няма лошо да протестират, всеки има подобни права, наистина доста социална зайнтерисованост, но Лукойл не плащаше нищо и при вашето управление, а вие нищо не направихте. Ако Русия иска добро отношение, моля да си плаща като нормален инвеститор, а не на наш гръб, ако ли не пътя чантата и у тях.
77
10
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
За игрите с тока трябва да питат бившия си ортак Борисов,той знае за какво иде реч.
76
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тия нацисти няма ли жандармерия да ги излови и натика по затворите бе???!!!
75
9
 
14
 
! Отговори
Пълна подкрепа преди 2 години
Дерзайте момчета!
74
9
 
7
 
! Отговори
дърт джендар преди 2 години
Някой да ми каже , моля за кого да гласувам пак ли за Дбто или за новите любимци на Прокопиев Петков и Василева.
73
17
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Абе, тези фалшиви войводи колко процента спечелиха на последните избори,че си позволяват да блокират кръстовище.Народът си каза тежката дума:изпрати ви на политическото бунище.
72
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вмро=слугите на герб...
71
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все така и напред!
70
6
 
3
 
! Отговори
Така преди 2 години
вБро
69
8
 
13
 
! Отговори
талибан преди 2 години
До лицемери Еееее продаваха пашапорти
68
6
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Какво значи вмро ??? :)))
67
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО протестират против това, което те самите сътвориха заедно с ГЕРБ докато управляваха в България. Май ВМРО се опитва да надмине ГЕРБ по наглост.
66
10
 
17
 
! Отговори
ВМРО преди 2 години
Нещата са ясни:1 комунистите на Радев изнасят ток за Гърция на цени под пазарните, за да се пълнят черните касички2 инфлацията изяде пенсиите и заплатите- магазините са нагледно доказателство3 горивата са оставени без никакъв държавен надзор, понеже ги диктува руската лукойл, същата която не е внесла и 1 лев данък в хазната от както са в България! И всеки опит за ревизия среща отпор и от руснаци и от бг еничарите!Протеста едва сега започва
65
9
 
15
 
! Отговори
маус преди 2 години
смениха тактиката на изхабените популистки предизборните обещания със популистки протести
64
7
 
13
 
! Отговори
Лош обичай преди 2 години
Това всеки недоволен от нещо в държавата да затваря кръстовища, е глупава и вредна практика. Винаги има някой, който протестира срещу нещо, и затваря улици. И кой губи? Властта?! Едни протестират срещу Борисов, други - срещу Радев, на трети не им плащали заплати, или им вдигнали тока... И какво? Губещи са само гражданите на София!
63
6
 
13
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
почнаха протестите на народа против мафията.. ама чувам за милиционерско насилие.