Бабикян: Блатото трябва да се разчисти, за да минат лъскавите харвардски обувки

"Не съм оптимист, че боят с мафията е приключил"
19 сеп 2021 12:19, Ния Христова
194
Бабикян: Блатото трябва да се разчисти, за да минат лъскавите харвардски обувки
Снимка: БГНЕС
"Хората трябва да решат дали им трябват бойци или просто хора с добро образование, които са решили да правят модерна България. На мен лично ми трябват и двете. Защото калта, в която сме затънали, е ужасно, ужасно дълбока и да, мафията е тук. Някой трябва да разчисти отвратителния храсталак и блатото, в което сме затънали, за да могат минат добре излъсканите харвардски обувки и да построят новата икономика на знанието в България. Защото ние сме ужасно ретро." Това каза в интервю за БНР Арман Бабикян от ИБГНИ.
 
"В партийните си разбирания трябва да дотичаме до нещо по-модерно", изтъкна Бабикян. Според него у нас "дясното се възприема като фабриканти с цилиндри, а лявото – като бедни хора с цървулки, кърмещи деца."
 
"Хайде да сложим наум Крум Зарков от Сорбоната до тези две момчета (Кирил Петков и Асен Василев – бел. ред.) Че по какво се различават?"
 
"Не съм оптимист, че боят с мафията е приключил", подчерта Арман Бабикян и изтъкна, че огромните капитали на крадене могат да си произвеждат "по един Борисов годишно".
Още по темата
 
На въпрос дали няма твърде много играчи на политическото поле с идентични послания и след призива на Мая Манолова за обединение Арман Бабикян коментира:
 
"За мен обединение колкото по-рано, толкова по-добре. Миналата година на площада бяхме обединени. Никой не е питал Кирил Петков – извинявайте, вие от Харвард ли сте, когато му дават микрофона да говори от трибуната, или сте от Йейл, да не би пък да сте от станфордските? Такъв разговор нямаше там. Не давахме думата на партийни секретари, за да могат всички да са заедно."
 
"Търсим обединението повече от една година", декларира той.
 
"Работехме с Асен и Кирил, докато бяха министри. Това е реалността, останалото са лозунги. Досега защо можехме да работим с тях? В конфигурацията, в която се намираме, удрянето с юмрук по масата не работи и това се видя – кой ще е с юмрукът няма особено значение", обобщи Бабикян.
 
Според него е налице психологически драматизъм в политиката и обществото – умеем да се обединяваме около големи радости и големи нещастия, а през останалото време – каквото се нареди.
 
"По средата е онова равното, наречено "да видим какво ще стане". Не какво ще направя, а какво ще стане. Това трябва да променим. Това е онова, гражданското, която трябва да бъде будно през цялото време."
 
"Очакванията на хората са общи и вината я носим вкупом, нищо че не сме получавали мандат", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
Симеонов преди 2 години
Друже Бабикян,метафората тук е излишна и ти го знаеш.Сърди се на бъбривите си баби,особено на едната,които ви докараха тревожно, под "летвата" за влизане в 47-мия парламент.Когато наричаш значими личности с имена на животни,резонанса е ясен и той не закъсня.От ИТН,един "агент" "разнищи" автобиографията на обичан от хората министър,резултата вече е ясен.Социолози смъкнаха ИТН от първо място на четвърто, сега.Новия политически проект,ще изхвърли от "лодката" партии които една стоят на краката си!
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каза блатния ***.
109
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм гласувал за Бабикян, но въпреки това съм му голям фен! Изказва се винаги емоционално, но пък винаги казва истината, и то точно тази истина, която ни пречи да бъдем нормална държава! Дясното го възприемаме като "фабриканти със цилиндри", а лявото като "бедняци със ***"! Какво по-точно от това?! Ми вярно си е! Ляво и дясно вече няма! Имало е през 18-ти век, Френската революция! Сега сме 21-ви век и няма ляво, няма дясно!
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Депочетата си играеха и чатят в НС ,а тоя Бибиян спеше редовно ,камерите ги даваха 3-- 4 пъти ,взел ум да дава )
107
1
 
5
 
! Отговори
akudд преди 2 години
бабисикян четка млади новия комунистически хибрид с десни и харвардски оттенъци :) :) :)
106
0
 
12
 
! Отговори
ИМА И ДОБРИ АРМЕНЦИ! преди 2 години
Бабикян говори празни приказки , не е да речеш, че не знае български. Най-добре да заминава за Надолни Карабах, защото руснаците отстъпиха Нагорни на Ердоган.
105
0
 
4
 
! Отговори
Армани преди 2 години
Вия българите и арменците сте си направили конституцията така да има вратички за крадене.вия ги правите тия закони да крадете безнаказано.къде сте били кога се е правила конституцията на българия на село на събора.тука за един месец ставаш олигарх.в чужбина не може да станеш богат 20 години.тук за една седмица пълниш един чувал.колелото се завърта и ще доиде пак на същата спица.трябва и депотатите да неса повече от 40\50 максимум и всички разходи и приходи да подлежат на държавен и обществен кон
104
0
 
4
 
! Отговори
Петко преди 2 години
По-вонящо блато от сайт за фалшиви новини обслужващ червените олигарси не мога да си представя.
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабикян се страхува да не загуби депутатската си заплата
102
0
 
11
 
! Отговори
Asd преди 2 години
Няма как да разчистваш със стари парцали като Татяна и Мая и адвокатите на мафията. По-скоро играете за олигарсите в изгнания вече 2 години. Барабар с фигуранта и неговите ГМО партийки.
101
0
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Ако Киро Канадеца се забърка с отровните, рийтингът рязко ще слезе надолу.
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде си тръгнал арменецо, къде ? ! :)) Верно, че арменците са криви, ама по криви не са от нас.....хахахаха :)))
99
0
 
13
 
! Отговори
ОТРОВЕН АРМЕНЕЦ преди 2 години
БАБИКЯН, МЛЪКНИ..!!....... ЩЕ НАМРАЗИМ АРМЕНЦИТЕ, ЗАРАДИ ТЕБЕ И ДЕЙСТВИЯТА ТИ СРЕЩУ ЕДИНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ.....ЦЯЛАТА ПРЕСТЪПНА КОХОРТА НА РУМЕН РАДЕВ
98
2
 
13
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Какво иска да каже Бабекян- просто приказката за тях свърши. Наиграха се. Правеха се на клоуни. Обиждаха и замереха полицай. Искаха да ги палят. Този ако по някаква причина стане депутат. значи не си заслужава да се живее с тая страна.
97
1
 
1
 
! Отговори
иво преди 2 години
До Г - н БорисовИСКАМ ПРЕВОД ОТ ПСИХОАНАЛИТИК !
96
0
 
3
 
! Отговори
АС преди 2 години
SEGA SE SYBUDI KAPITAN - "БАБА-ВОЙВОДА" , НЕ СИ ДАВА БЛАТОТО !
95
8
 
0
 
! Отговори
Г - н Борисов преди 2 години
Дами и Господа, Мили мой, не с лошо, понеже съм про.т, на мен английският ми е лош, мислех че това искате Мая Манолова да е, язък то се токава, то се набутало на Цвета Караянчева в ду.арата и си такова и си се върти там и така... Про.т съм и ми е лесно, то е кофти да си сложен, Мили мой.
94
3
 
8
 
! Отговори
до 108 преди 2 години
Ами, той вашият Кирчо само на един язовир изпусна водата. Но Б е отремонтирал 10 големи други язовира и над 90 по-малки. Има вода да се давите всички. Има вода и за напояване. Нищо, че служебните отрязаха на напояването 400 млн лв. А парите за магистрала Хемус са предназначени за ремонт на БКП паметника на Бузлуджа (т.е. връх Хаджи Димитър). И каквото остане - 10-15% - отиват за мерси на същите нови министърчета.
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то дясно и ляво е това, Бабикяне. Бизнеса и работниците. Само че у нас едрия бизнес е на рожбите на фалшивите марксисти от едно време, дето градяха комунизма, когато всеки щял да обгрижва на 1 място общото благо. А те си имаха и прислужници, и Кореком. Независимо от строя, елита винаги иска да живее като западни богаташи, това се копира.
92
0
 
6
 
! Отговори
Do 116 - преди 2 години
Още имало безкултурници, които не знаят, доказаното от години - че ПОП КРЪСТЬО НЕ Е ПРЕДАЛ ЛЕВСКИ. Да си търсят материалите по офцоални източници